Από τον Κ. Κοντογιώργη


Όσοι από εσάς δεν έχουν διαβάσει όλα τα προηγούμενα άρθρα αλλά μόνο ορισμένα από αυτά είναι πολύ πιθανό να έχουν σχηματίσει την εντύπωση οτι η μοναδική μου ενασχόληση είναι το whisky.

Ή αλήθεια όμως είναι ότι το whisky ναι μεν είναι ή κύρια ενασχόληση μου, είτε σε επίπεδο επαγγελματικό, είτε σε επίπεδο hobby, αλλά δεν είναι ή μοναδική. Για του λόγου το αληθές, καθώς επίσης και για λόγους συγκυριών, αυτή την εβδομάδα θα γράψω για ελληνικά αποστάγματα που έτυχε να δοκιμάσω τον τελευταίο καιρό

Μιλώντας λοιπόν για ελληνικά αποστάγματα, έχουμε να κάνουμε με μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, όπως η ρακή, το τσίπουρο, η κρητική τσικουδιά, καθώς επίσης και φρέσκα όπως και παλαιωμένα αποστάγματα σταφυλής και αποστάγματα οίνου (brandy).

Ορισμένα μάλιστα από αυτά, κυρίως τα παλαιωμένα, δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από μια grappa καλής ποιότητας και βέβαια δεν βλέπω το λόγο να μην τα προτιμήσει κάποιος.

Σημαντική επισήμανση είναι ότι κάποια από αυτά συνοδεύουν το φαγητό, ενώ κάποια άλλα, φρέσκα ή παλαιωμένα, προορίζονται για κατανάλωση μετά το φαγητό, ή ακόμα καλύτερα σε κάποια βραδινή ώρα της ημέρας, σκέτα φυσικά, χωρίς απολύτως καμία συνάφεια με φαγητό, με σημαντικότερη όλων την κατηγορία των αποσταγμάτων οίνου.

Ας δούμε όμως κάποια αποστάγματα που δοκίμασα τελευταία και πιστεύω οτι αξίζει τον κό