Από τον Κ. Κοντογιώργη


Το ημερολόγιο δείχνει 25 Ιουλίου και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού. Τα straight ποτά μάλλον περνάνε σε δεύτερη μοίρα και στο προσκήνιο έρχονται δροσερά καλοκαιρινά cocktails. Έτσι λοιπόν σήμερα θα ασχοληθώ με αυτά, όπως έκανα και πριν από τρεις εβδομάδες στο σχετικό άρθρο.

Αυτή την εβδομάδα λοιπόν ξεκινώ με ένα cocktail με προέλευση τη Βραζιλία , που γνώρισε στη χώρα μας μεγάλη επιτυχία τις δυο τελευταίες δεκαετίες.

Caipirinha
Με μια πρώτη, πρόχειρη ματιά μπορεί να νομίσει κάποιος πως πρόκειται για Mojito χωρίς τη μέντα, η αλήθεια όμως είναι διαφορετική. Υπάρχει μόνο μια διαφορά, όμως είναι ουσιώδης διαφορά. Αντί για ρούμι από την Καραϊβική, για την παρασκευή της Caipirinia χρησιμοποιείται cachaca, δηλαδή λευκό βραζιλιάνικο ρούμι. Για τη συνταγή, εκτός την κασάσα χρειάζεται επίσης μισό λάιμ και δυο κουταλιές μαύρη ζάχαρη, λιωμένα και ανακατεμένα σε κλασσικό ποτήρι cocktail. Δροσερό και σχετικά ακίνδυνο, πάει πολύ με παραλία.

Borden Chase
Πρόκειται για μια παραλλαγή του cocktail Rob Roy και είναι αφιερωμένο στη μνήμη του συγγραφέα Borden Chase που έγραψε το Red River. Για την παρασκευή του χρειαζόμαστε δυο μεζούρες whisky, θρυμματισμένο πάγο μια μεζούρα Martini Bianco, μια δυο σταγόνες αψέντι, μια δυο σταγόνες angostura bitter. Σε οτι αφορά στο whisky οι προτάσεις μου είναι