Από τον Κ. Κοντογιώργη


Αυτή την εβδομάδα θα ασχοληθώ με cognac. Άλλωστε, σιγά σιγά μπαίνουμε στο χειμώνα, οπότε νομίζω οτι ταιριάζει μια χαρά, γιατί cognac και χειμώνας είναι έννοιες συνυφασμένες. Έχω μιλήσει αρκετές φορές στο παρελθόν για την ομάδα των λεγόμενων Big Four στη βιομηχανία cognac της Γαλλίας. Η ομάδα αυτή απαρτίζεται από τα εξής τέσσερα ονόματα: Martell, στο οποίο αναφέρθηκα σε σχετικό άρθρο και μάλιστα πρόσφατα, Courvoisier, στο οποίο έχω επίσης σε άλλο άρθρο αναφερθεί και τα άλλα δυο ονόματα είναι αυτό του Hennessey, με το οποίο θα ασχοληθώ εκτενώς σε λίγο καιρό, οπότε περισσεύει ακόμη ένα για να συμπληρωθεί η τετράδα. Σήμερα λοιπόν μιλάμε για

Remy Martin

Λίγα λόγια για την ιστορία όπως πάντα

Η ιστορία της φίρμας ξεκινάει το 1724, όταν ο νεαρός Remy Martin ιδρύει τη φίρμα. Το 1738 ο βασιλιάς της Γαλλίας Λουδοβίκος επιτρέπει στο Remy Martin να φυτέψει καινούρια αμπέλια, κάτι το οποίο είχε δια νόμου απαγορευτεί στους άλλους παραγωγούς, επιβραβεύοντας έτσι το Remy Martin για την ποιότητα των cognac που κατασκεύαζε. Το 1830 δημιουργείται το πρώτο Remy Martin με σταφύλια που προέρχονται αποκλειστικά από την περιοχή Grande Champagne, κάτι που ήταν πρωτοποριακό για την εποχή του. Εδώ θα ήθελα να επαναλάβω αυτό που έχω πει και στο σχετικό με το cognac άρθρο, δηλαδή οτι η Grande Champagne είναι υποπεριοχή της περιοχής Cognac της Γαλλί