Από τον Κ. Κοντογιώργη


Στο άρθρο της περασμένης εβδομάδας έκανα αναφορά στο Clynelish, το οποίο είναι ένα τυρφώδες, καπνιστό whisky. Σήμερα σκοπεύω να συνεχίσω ναι μεν τα αφιερώματα στο malt, αλλά να αλλάξω τελείως ύφος whisky και να παρουσιάσω κάτι λιγότερο τραχύ, κάτι πιο ντελικάτο και γλυκόπιοτο. Σήμερα λοιπόν μιλάμε για το

Aberlour

Όσοι από τους φίλους αναγνώστες διάβασαν το άρθρο της προπερασμένης εβδομάδας, θα θυμούνται οτι κατά πολλούς - όχι όλους - πατρίδα του whisky θεωρείται η περιοχή του Speyside. Εδώ λοιπόν βρίσκονται τα μισά σχεδόν αποστακτήρια ολόκληρης της Σκωτίας, ανάμεσά τους και το Aberlour, το οποίο πρέπει να πούμε πως προφέρεται Αμπερλάουερ, αφού και εδώ έχουμε για ακόμη