Από τον Κ. Κοντογιώργη


Την περασμένη Τρίτη δυο φίλοι επικοινώνησαν μαζί μου, ο ένας τηλεφωνικά, ο άλλος μέσω mail, με αφορμή το άρθρο της περασμένης εβδομάδας, σχετικά με το Buffalo Trace. Παίρνω λοιπόν την ευκαιρία για να αποσαφηνίσω κάτι. Οι περισσότεροι άνθρωποι που με γνωρίζουν, φίλοι και γνωστοί, ξέρουν ότι είμαι παραδοσιακός πότης σε σκωτσέζικο και ιρλανδέζικο whisky και whiskey αντιστοίχως. Όμως, είναι άλλο πράγμα αυτό και εντελώς άλλο ότι δεν πίνω bourbon, ή δεν μου αρέσει το bourbon. Φυσικά και πίνω bourbon, φυσικά και μου αρέσει, το καλό βέβαια, απλώς αν σε ένα τραπέζι έχω μπροστά μου ένα σκωτσέζικο και ένα αμερικάνικο ίδιου επιπέδου, θα  προτιμήσω το σκωτσέζικο, περισσότερο από συνήθεια, ή και εκ πεποιθήσεως θα μπορούσε να πει κάποιος. Αφού μιλάμε για bourbon λοιπόν, θα έλεγα να κλείσουμε μια εκκρεμότητα. Σήμερα λοιπόν μιλάμε για το

Heaven Hill

Και εξηγώ αμέσως προς τι η εκκρεμότητα. Είπα και την περασμένη εβδομάδα, ότι το  Buffalo Trace είναι ένα από τα τρία κορυφαία αποστακτήρια της Βόρειας Αμερικής. Αφού λοιπόν έχω ήδη μιλήσει σε παλαιότερο άρθρο για το Wild Turkey, δεν μένει παρά να πούμε κάποια λόγια και για το Heaven Hill, για να κλείσει η τριάδα.

Πρέπει λοιπόν να πούμε ότι όταν μιλάμε για το Heaven Hill, μιλάμε για τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη οικογενειακή επιχείρηση αυτού του είδους στην Αμερική, αλλά πριν μπούμε σε λεπτομέρειες για τα προϊόντα, θα πούμε

Λίγα λόγια για την ιστορία όπως πάντα

Η οποία μάλιστα είναι πολύ πλούσια, παρότι το αποστακτήριο ιδρύθηκε το 1935, που θεωρείται και είναι μικρό χρονικό διάστημα, για κάτι τόσο μεγάλο. Θα περιοριστώ λοιπόν σε κάποια σημαντικά γεγονότα, για να μην κουράσω τους φίλους αναγνώστες. Ξεκινάμε το 1935, αμέσως μετά την άρση της ποτοαπαγόρευσης στην Αμερική, όταν ιδρύεται το Heaven Hill στο Bardstown του Kentucky, από ομάδα επενδυτών και τους αδελφούς Shapira, πέ