Από τον Κ. Κοντογιώργη


Πολλοί καταναλωτές που προτιμούν το whisky, βάζουν ένα ερώτημα προς απάντηση. Αν πρέπει κανείς να πίνει blend, ή malt. Το συγκεκριμένο ερώτημα, δεν είναι από αυτά που μπορεί να απαντηθούν εύκολα, καθώς εδώ υπάρχουν πολλές παράμετροι που μετράνε, ενώ φυσικά τον πιο σημαντικό ρόλο παίζει το προσωπικό γούστο του καθενός. Αν κάποιος ρωτούσε εμένα για το θέμα, θα διαπίστωνε τη σαφή προτίμησή μου στο malt, αλλά και πάλι όμως θα έλεγα οτι έχω πιεί malt τα οποία ήταν τόσο χάλια που δεν πίνονταν και αντιθέτως, έχω πιεί και blend που μου έχουν μείνει αξέχαστα. Άρα η ερώτηση, malt ή blend, δεν νομίζω οτι απαντιέται, πόσο μάλλον όταν υπάρχουν μεταξύ των blends και ουισκάρες. Σήμερα λοιπόν μιλάμε για ένα τέτοιο whisky, μιλάμε για το

Chivas

Η προσπάθεια των υπευθύνων ανάμειξης να εξηγήσουν ποια ακριβώς είναι η δουλειά τους και σε τι συνίσταται, δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση. Όχι επειδή είναι μυστικοπαθείς, κάθε άλλο, τουλάχιστον στη Σκωτία δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Όλοι οι σπουδαίοι καλλιτέχνες του είδους σε Σκωτία και Ιρλανδία ενθουσιάζονται όταν τους δίνεται η ευκαιρία να μιλήσουν για τη δουλειά τους και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αποκαλύψουν ακόμη και μυστικά. Τουλάχιστον, η προσωπική μου συναναστροφή με τους τεράστιους David Stewart και Richard Paterson, αυτό μου έδειξε. Εννοείται φυσικά οτι όπως σε όλους τους χώρους, έτσι και στο χώρο του whisky, υπάρχουν και ψωνάρες που έχουν ψηλά τη μύτη, φυσικά