Ανταπόκριση από την Ισπανία Από τον Θ. Λέλεκα Στη ζωή λοιπόν τίποτα δεν είναι τυχαίο. Είχα βέβαια ανέκαθεν την υποψία, τώρα όμως είμαι σίγουρος.

Τα σκεφτόμουν όλα αυτά καθ’ οδόν προς το οινοποιείο Torres, στην περιοχή του Penedes, έξω από τη Βαρκελώνη. Με βασάνιζε η πιθανότητα ότι ένας οινοποιός όπως ο Miguel Torres έφτασε να είναι leader στην Ισπανία αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο (έχει σημαντικότατη παρουσία στη Χιλή και την Καλιφόρνια), να έχει βραβευτει από το περιοδικό Decanter το 2002 ως ο άνθρωπος της χρονιάς, οι δραστηριότητές του να αφορούν σε πολλές χιλιάδες στρέμματα, αλλά και πολλά εκατομμύρια φιάλες - και όλα αυτά να οφείλονται στην τύχη!

Τα ερωτήματά μου όμως πλέον έχουν απαντηθεί. Και ο προβληματισμός μου δεν υφίσταται πια. Έχοντας ζήσει την συγκλονιστική εμπειρία της επίσκεψης στο κεντρικό οινοποιείο Torres, μπορώ να σας αποκαλύψω τους (βασικούς) άξονες της επιτυχίας της μεγάλης αυτής οικογένειας του Ισπανικού κρασιού: Σκληρή δουλειά, μοναδική έμφαση στη λεπτομέρεια, εμμονή στην ποιότητα, επαγγελματισμός και ε