Ανταπόκριση από την Ισπανία Από τον Θ. Λέλεκα Τι είναι άραγε αυτό που κάνει πολλούς ανθρώπους να προσπαθούν με κάθε τρόπο να γίνουν μέλη στα πιο exclusive clubs του κόσμου; Μήπως είναι η ανάγκη που κάποιοι αισθάνονται να ξεχωρίζουν, να νιώθουν μοναδικοί, να μην έχουν «πολλά-πολλά» με τον πολύ κόσμο, αλλά να συναναστρέφονται μόνο λίγους και εκλεκτούς; Άραγε είναι η ανασφάλεια που τους ωθεί να επιδειχθούν μέσα από μία πλασματική μοναδικότητα, ή η ανάγκη να διακριθούν μέσα από ένα – υπαρκτό ή μη – μεγαλείο;

Όποιο και να είναι το πραγματικό κίνητρο, η ιστορία (και η καθημερινότητα) είναι γεμάτη από κλειστές λέσχες που δέχονται στις τάξεις τους μόνο συγκεκριμένα μέλη που πληρούν αυστηρές προϋποθέσεις, και μόνο μετά από πρόσκληση ή σύσταση ενός ή και παραπάνω άλλων μελών. Και βέβαια, οι προϋποθέσεις ισοδυναμούν με διακρίσεις: φυλετικές, θρησκευτικές, σε επίπεδο φύλλου (οι γυναίκες είναι τα συνήθη θύματα των διακρίσεων των κλειστών λεσχών) ή καταγωγής, και πάει λέγοντας. Άλλωστε, αυτό δεν σημαίνει «exclusiveclub»; Μία λέσχη που αφήνει τον πολύ κόσμο απέξω, και δέχεται μόνο λίγες εξαιρέσεις;

Ε λοιπόν κι εμείς εδώ στο House ofWine έχουμε φτιάξει ένα exclusive club. Ωστόσο, το δικό μας δεν έχει καμία σχέση με όλα τα παραπάνω. Βλέπετε, εμείς ούτε θα ρωτήσουμε, ούτε και μας ενδιαφέρουν οι πολιτικές πεποιθήσεις, η θρησκεία, το φύλλο, η καταγωγή, ή οποιοδήποτε άλλο τέτοιο χαρακτηριστικό των μελών του club μας. Εμείς το μόνο που ζητάμε είναι τα μέλη του House of Wine Exclusive Club – είτε είστε εσείς, είτε είναι εκείνοι στους οποίους θα κάνετε δώρο μία συνδρομή στο Club – να αγαπούν το κρασί. Βλέπετε για εμάς ο όρος exclusive δεν αφορά στα κριτήρια εισόδου των μελών… Αφορά στα κρασιά στα οποία θα έχουν πρόσβαση τα μέλη, και τα οποία δεν θα είναι exclusive μόνο σε σχέση με τον υπόλοιπο κατάλογο του House of Wine, αλλά θα είναι exclusive σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα!

Τι είναι λοιπόν το Houseof Wine ExclusiveClub;  Είναι μία ιδέα που γεννήθηκε βλέποντας πως λειτουργούν τα πιο επιτυχημένα wine clubs του εξωτερικού. Στην ουσία πρόκειται για ένα συνδρομητικό club, η συνδρομή του οποίου καλύπτει την επιλογή και αποστολή των πιο exclusive κρασιών κάθε μήνα στον χώρο της επιλογής του μέλους.

Πιο συγκεκριμένα, η συνδρομή στο HouseofWineExclusiveClub στοιχίζει €149 για τρείς μήνες, ή €285 για έξι μήνες. Κάθε συνδρομητής θα λαμβάνει κάθε μήνα δύο φιάλες κρασιών που δεν υπάρχουν στην Ελληνική αγορά, είτε επειδή οι αντιπρόσωποί μας θα τα εισάγουν αποκλειστικά για το House of Wine, είτε επειδή θα είναι κρασιά τα οποία εμείς θα εισάγουμε στην Ελλάδα αποκλειστικά για το House ofWineExclusiveClub.

Τα κρασιά που θα λαμβάνουν τα μέλη του Club θα προέρχονται και από Έλληνες αλλά και από ξένους παραγωγούς. Μάλιστα, έχω έρθει προσωπικά σε επαφή με οινοποιούς από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι παράγουν εξαιρετικά κρασιά, αλλά δεν διαθέτουν δίκτυο διανομής, οπότε τα κρασιά τους μέχρι πρότινος δεν έβγαιναν εκτός της τοπικής τους αγοράς.  Όχι πια! Τώρα πλέον, τα μέλη του House of Wine ExclusiveClub θα είναι οι πρώτοι που θα δοκιμάζουν τα άγνωστα διαμάντια του Ελληνικού αμπελώνα, πριν από οποιονδήποτε άλλον. Αντίστοιχα, μέσα από τα συνεχή ταξίδια μου τόσο στις διάσημες, όσο και στις λιγότερο γνωστές οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης και του κόσμου, έχω συμφωνήσει με εξαιρετικά οινοποιεία που δεν έχουν (ακόμα) αντιπροσώπευση στην Ελληνική αγορά, και έχω δεσμεύσει ποσότητες από τις πιο ενδιαφέρουσες ετικέτες τους μόνο για τα μέλη του House of Wine Exclusive Club. Τέλος, θα υπάρξουν και φορές που κρασιά γνωστών Ελλήνων παραγωγών θα κάνουν «πρεμιέρα» μέσα από το House of Wine Exclusive Club, καθώς θα πρόκειται για ετικέτες που είτε πωλούνται μόνο από το οινοποιείο, είτε θα δημιουργούνται αποκλειστικά για εμάς.

Α, παρέλειψα να σας πω ότι υπάρχει και ένα δεύτερο κριτήριο για τα υποψήφια μέλη του House of Wine Exclusive Club: θα πρέπει να τους αρέσουν οι εκπλήξεις! Κι αυτό γιατί τα κρασιά που θα λαμβάνουν κάθε μήνα δεν θα ανακοινώνονται από πριν… για ευνόητους λόγους. Ωστόσο, κάθε κρασί που θα παραλαμβάνουν θα συνοδεύεται από τις προσωπικές μου γευσιγνωστικές σημειώσεις, προτάσεις για συνδυασμούς με φαγητό, καθώς και πληροφορίες για το οινοποιείο ή/και τον παραγωγό.

Όσο για την οικονομική πλευρά του House of Wine Exclusive Club, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η συνολική αξία των κρασιών που θα λαμβάνετε ως μέλη του Club θα είναι υψηλότερη της συνδρομής! Άλλωστε, στόχος μας για το Club δεν είναι το κέρδος, αλλά η δημιουργία μίας νέας γενιάς φίλων του κρασιού, που θα δοκιμάζουν πρώτοι, θα διαμορφώνουν γούστα και τάσεις, και ουσιαστικά θα δώσουν νέες κατευθύνσεις στην αγορά (αυτό είναι το exclusive που λέγαμε…).

Και βέβαια, τα μέλη του House of Wine Exclusive Club θα είναι οι πιο exclusive δοκιμαστές μας. Λαμβάνοντας υπόψη τις δικές σας εντυπώσεις και τα σχόλια θα αποφασίζουμε κατά πόσο τα κρασιά του Club θα συμπεριλαμβάνονται (μετά από καιρό, βέβαια) στον κατάλογο του House of Wine. Για εσάς, ωστόσο, εφόσον σας αρέσουν τα κρασιά που θα επιλέγουμε για το Club κάθε μήνα και επιθυμείτε μεγαλύτερη ποσότητα από τις φιάλες που θα λαμβάνετε βάση της συνδρομής σας, θα ισχύουν ειδικές τιμές για τις συγκεκριμένες ετικέτες, μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Πώς το βλέπετε; Αισθάνεστε έτοιμοι να γίνετε οινόφιλοι της νέας εποχής; Θέλετε να γίνετε Exclusive με όλη την σημασία της λέξης; Πατήστε εδώ για λεπτομέρειες και αγορά συνδρομής στο House of Wine Exclusive Club Σας υπόσχομαι ότι θα είναι το οινικό highlight του κάθε μήνα για εσάς και για κάθε τυχερό στον οποίο θα κάνετε δώρο την συνδρομή στο Club! 

Θόδωρος Λέλεκας