Από τον Θ. Λέλεκα 


Πολύ τις χάρηκα τις φετινές Μεγάλες Ημέρες της Νεμέας. Το λέω και το εννοώ. Ήταν η τέλεια αφορμή για μία πολύ όμορφη μετα-καλοκαιρινή (δε λέω χειμωνιάτικη) εκδρομή. Και όλη η παρέα πέρασε τέλεια!

Φέτος τα περισσότερα – σχεδόν όλα, δηλαδή – οινοποιεία της ζώνης ήταν ανοιχτά το Σαββατοκύριακο. Και παντού είχε και από κάτι. Μουσική, έργα τέχνης, φαγητό και χίλια-δυο άλλα χάπενινγκς.

Εμείς επισκεφτήκαμε πολλά οινοποιεία. Κάποια για πρώτη φορά, και κάποια άλλα για πολλοστή. Σε όλα βρήκαμε χαμόγελο, κέφι και καλό κρασί. Α, και πολύ κόσμο. Οινοτουρίστες που βρέθηκαν στην περιοχή είτε αυθημερόν, είτε για το διήμερο, και το απόλαυσαν πολύ. Και ήταν παντού – όχι μόνο στα οινοποιεία, αλλά και στις ταβέρνες, το πανηγύρι του Σαββατόβραδου, κλπ.

Ναι, πολύ τις χάρηκα τις φετινές Μεγάλες Ημέρες της Νεμέας. Κι αν λέω το ίδιο κάθε χρόνο, μη φανταστείτε ότι «έχει κολλήσει η βελόνα»... Απλά επειδή κάθε χρόνο συμμετέχουν πιο πολλά οινοποιεία, αλλά και περισσότεροι οινόφιλοι, εγώ λέω «κάθε φέτος και καλύτερα»!...

Θόδωρος Λέλεκας