Κρασί ή ...χρυσάφι αγοράζουμε; Από τον Τ. Πικούνη



Είστε καλοί στη ...διαίρεση; Λοιπόν, για να σας διευκολύνουμε: 24/4,90 μας κάνει 4,90. Και 39/8,40 μας κάνει ...μόνο 4,64.

Θυμηθείτε αυτούς τους αριθμούς... θα μας χρειαστούν παρακάτω. Πρώτα όμως η ιστοριούλα μας...

Μετά την έκθεση της Μαρίας Σταμάτη στην Γκαλερί ΤITANIUM χθες βράδυ (9/1/2012) στην οποία το House of Wine ήταν χορηγός, πήγαμε για φαγητό σε ένα γνωστό και παλιό εστιατόριο εκεί κοντά. Είχα να πάω εκεί πάνω από 30 χρόνια, από την εποχή που σύχναζε σε αυτό ο Μάνος Χατζηδάκης. Κάτσαμε μάλιστα στο τραπέζι που συνήθως καθόταν ο Μάνος. Δεν θα σας αποκαλύψω το όνομά του (όσοι ξέρουν κατάλαβαν), γιατί ο σκοπός μου δεν είναι να η κριτική του συγκεκριμένου εστιατορίου, αλλά η συνήθεια που εξακολουθεί να βασιλεύει σε κάποια από αυτά ακόμα και τώρα, τις δύσκολες ημέρες της οικονομικής κρίσης, να τιμολογούν τα κρασιά τους να ήσαν ...χρυσάφι ή κοκαΐνη...

Εδώ λοιπόν βρεθήκαμε μπροστά σε ...ρεκόρ!

Ναι, πουθενά αλλού δεν έχουμε βρει κρασιά να προσφέρονται σε τιμές 4,90 και 4,64 φορές ακριβότερα από τις τιμές που έχουν στα ράφια του House of Wine!!! Συγκεκριμένα: Θα βρείτε στο ράφι μας το Ρήγα Κούπα του Νίκου Λαζαρίδη στα 4,90 € και στο εστιατόριο αυτό 24 € (!!). Αντίστοιχα, το Οινάρι του Παρπαρούση κοστίζει σε εμάς 8,40 € και στο εστιατόριο αυ