Την Καθαρά Δευτέρα το κατάστημά μας στο Χαλάνδρι θα είναι ανοικτό 10:00-18:00

Paradiso: Ένα ιδανικό Wine Restaurant

Paradiso: Ένα ιδανικό Wine Restaurant Από τον Τ. Πικούνη





Εστιατορίων και κρασιού... συνέχεια!

Όχι, μην ετοιμάζεστε! Αυτή τη φορά δεν θα γκρινιάξουμε, αντίθετα. Πρέπει να λέμε τα στραβά για τα εστιατόρια και το κρασί, να τα επισημαίνουμε, αλλά πρέπει αντίστοιχα να λέμε και τα καλά!

Και αυτή τη φορά, θα πούμε κάτι πολύ καλό! Θα μιλήσουμε για ένα εστιατόριο και τον ιδιοκτήτη του, που κάνουν εξαιρετική δουλειά σε όλους τους τομείς που συνδέουν το κρασί με το εστιατόριο, άμεσους ή έμμεσους όπως θα διαπιστώσετε αν έχετε την υπομονή να διαβάσετε όλο το άρθρο.

Μιλάμε λοιπόν για το εστιατόριο Paradiso και τον ιδιοκτήτη του, Γρηγόρη Μιχαήλο.

Για το Γρηγόρη έχουμε βέβαια μιλήσει προηγουμένως: Είναι συνεργάτης του House of Wine, Σύμβουλος Οίνου και ...πολλά άλλα! Σαν Sommelier όμως τον γνωρίσαμε στο εστιατόριό του, το Paradiso.

Χωρίς υπερβολή, ο Γρηγόρης είναι υπόδειγμα Sommelier!... Προσηνής, χωρίς καθόλου έπαρση, φιλικός προς όλους, θα σας μιλήσει για το κρασί είτε είστε "ειδικός" είτε το δοκιμάζετε για πρώτη φορά! Και χωρίς να σας φέρει σε δύσκολη θέση, θα διακρίνει γρήγορα το επίπεδό σας και θα μιλήσει στην κατάλληλη γλώσσα: Την απλή, χωρίς ειδικούς όρους στον αρχάριο του Οίνου, και στην εξειδικευμένη γλώσσα των όσων "γνωρίζουν". Αφεθείτε στα χέρια του και στις επιλογές του, θα σας προτείνει το καλύτερο κρασί για το φαγητό που διαλέξατε, ή αν πάτε ...ανάποδα και διαλέξτε πρώτα το κρασί, θα σας προτείνει το καταλληλότερο πιάτο για αυτό.

Σαν ιδιοκτήτης του Paradiso, έχει δημιουργήσει ένα ιδανικό Wine Restaurant, γεμάτο πρωτότυπες ιδέες. Απο που να αρχίσω και που να τελειώσω; Πρώτα απ' όλα, από την εξαιρετική Wine List που αλλάζει κάθε μήνα, προβάλλοντας ένα επιλεγμένο οινοποιείο. Στη συνέχεια, στην προσφορά κρασιού σε ποτήρι, με πάρα πολλές επιλογές κρασιών, 75ml, 150ml, θα έλεγα σχεδόν ΟΛΕΣ της λίστας του, και με δυνατότητα να δοκιμάσει κανείς κρασιά σε διαφορετικά μεγέθη ποτηριών, ώστε να δοθεί η ευκαιρία να γευθεί κανείς περισσότερα κρασιά με τα ίδια χρήματα. Η λεγόμενη "Flight" δοκιμή του "Παραγωγού του Μήνα" περιλαμβάνει 4 κρασιά σε ποτήρια 75ml και σε τιμή 10€. Υπάρχει και μια τυφλή' γευστική δοκιμή (flight) με 12€ από όλη την υπόλοιπη λίστα στην μπορείτε να δοκιμάσετε και τις ικανότητες ή την τύχη σας να βρείτε τα κρασιά που σας σερβίρονται, πάντα με την κατάλληλη βοήθεια! Μια άλλη επιλογή είναι κρασί σε καράφα 500ml (πάντα εμφιαλωμένο, βέβαια). Τόσες επιλογές δεν νομίζω ότι θα βρείτε σε κανένα άλλο "Wine Restaurant", που πιστεύω ότι εκφράζουν την -σχεδόν- "αγωνία" του Γρηγόρη Μιχαήλου να μπορέσει ο κάθε πελάτης να απολαύσει κάποιο ή κάποια κρασιά στην ποσότητα που "αντέχει" οικονομικά.

Τα πιάτα που ...συνοδεύουν τα κρασιά είναι πολύ καλά, σε ιταλικό στυλ, και θα βρέιτε ανάμεσά τους πιάτα όπως φρέσκα φετουτσίνι με ραγού μοσχαρίσιο, ραβιόλι με προσούτο και μοτσαρέλα, tagliata, σκαλοπίνια με μανιτάρια πορτσίνι, τραγανές λεπτής ζύμης ιταλικές πίτσες και πολλά άλλα.Τα γλυκά επίσης αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής με εξαιρετικό semifreddo από κρασί marsala και πολλές ακόμα επιλογές.

Τι κάνει το Paradiso του Γρηγόρη Μιχαήλου να διαθέτει σημαντικές ποσότητες εμφιαλωμένου -και πολλές φορές ακριβού- εμφιαλωμένου κρασιού, εκεί που άλλα εστιατόρια διαθέτουν μία ή δυο φιάλες τη βραδιά (και αυτέ με το ζόρι)! Είναι ασφαλώς όλα τα παραπάνω που ανάφερα: Τιμές, πολλαπλές επιλογές, εκλεκτή λίστα, ιδανικό service, sommelier υψηλού επιπέδου, γνώση βαθειά...

Αλλά όλα αυτά είναι τα αποτελέσματα του πρώτου και απαραίτητου "συστατικού" που φαίνεται στο Γρηγόρη Μιχαήλο από ...χιλιόμετρα: Είναι η βαθειά αγάπη του για το κρασί... αγάπη αγνή, άσχετη με τιμές, σκοπιμότητες, τζίρους κλπ. Αυτή την αγάπη έχουν όλοι όσοι γίνονται κορυφαίοι στο αντικείμενό τους... Και αυτή η αγάπη φτιάχνει ιδανικά "Wine Restaurants" με την πραγματική έννοια του όρου. Όχι οι ταμπέλες στην πρόσοψη...

Δεν θα σας συστήσουμε απλά να επισκεφθείτε το Paradiso... Η επιβράβευση τέτοιων προσπαθειών είναι υποχρέωση όλων όσων αγαπούν το ποιοτικό εμφιαλωμένο κρασί. Οι φίλοι του House of Wine, όσοι μας παρακολουθούν αγαπούν το κρασί, και ασφαλώς θα επισκεφθούν το Paradiso, για να επιβραβεύσουν το Γρηγόρη Μιχαήλο για την προσπάθειά του, αλλά και για να έχουν μια μοναδική οινική και γαστρονομική εμπειρία και απόλαυση!

Στην υγειά σας!



Αυτό το μήνα, «Οινοποιείο του Μήνα» στη μηνιαία λίστα κρασιών του Ιανουαρίου 2012 του εστιατορίου Paradiso είναι η Γαία Οινοποιητική, ένα οινοποιείο που μόνο εκλεκτά κρασιά έχει να επιδείξει!. Για όλο τον Ιανουάριο μπορείτε να δοκιμάσετε στο εστιατόριο Paradiso τη νέα σοδειά 2011 για το Νότιο Λευκό και το Ασύρτικο της Γαίας-Wild Ferment, το Αγιωργίτικο της Γαίας 2009 και το Γαία S 2007. Όλα τα κρασιά, όπως είπαμε, μπορείτε να τα δοκιμάσετε σε ποτήρια των 75 και 150ml, σε γυάλινες καράφες των 500ml, αλλά και σε φιάλη 750ml. Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε και τα 4 σε “flight” με ποτήρια 75ml.

Διεύθυνση:  I. Αποστολοπούλου 58, 15231, Χαλάνδρι
Τηλέφωνο: 2106722290-2106748667

Μοιραστείτε το άρθρο: