Τα «ΒορΟινά» στην Αθήνα... να είστε ΟΛΟΙ εκεί
Από τον Τ. Πικούνη

"Τα ΒορΟινά" έχουν ήδη γίνει παρελθόν για τους εκατοντάδες φίλους του κρασιού που συνέρρευσαν στo ξενοδοχείο Μ. Βρετανία χθες βράδυ.

Ένα πολύ ευχάριστο όμως παρελθόν για όλους όσους αγαπούν το Ελληνικό κρασί. Γιατί δοκίμασαν εξαιρετικά κρασιά, γνώρισαν σχεδόν όλους τους παραγωγούς και μίλησαν με αυτούς (πλην ελαχίστων που ΔΕΝ έλαμψαν με την απουσία τους), και διαπίστωσαν ότι, παρά την κρίση, οι οινοποιοί της Βόρειας Ελλάδας δουλεύουν σκληρά, παράγουν, εξάγουν και αντιμάχονται την κρίση με νέα κρασιά, προσιτά στο ευρύ κοινό.
Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα να κρίνω σε βάθος τα κρασιά που παρουσιάστηκαν στην έκθεση. Ο Γρηγόρης Μιχαήλος AIWS, Σύμβουλος Οίνου του Hοuse of Wine θα μιλήσει εκτενώς για το τι δοκίμασε, τι διέκρινε, και ποιά κρασιά τον εντυπωσίασαν.

Εγώ βλέπω την έκθεση σαν φίλος του κρασιού, σαν ένας από "όλους εμάς" και βλέποντάς την έτσι μπορώ να πω ότι ήταν πολλαπλά επιτυχημένη: Οργανωτικά και ποιοτικά όπως πάντα, γιατί οι άνθρωποι των Οίνων Βόρειας Ελλάδας κάνουν εξαιρετική δουλειά και αποτελούν υπόδειγμα και παράδειγμα προς μίμηση