Έβρεξε ...χρυσάφι στη Θεσσαλονίκη!
Από τον Τ. Πικούνη

Και ξαφνικά, μέσα στη γενική μιζέρια, την γκρίνια και την τρομακτική οικονομική δυσπραγία, το θαύμα έγινε!

Ναι, έβρεξε χρυσάφι! Και μάλιστα, πολύ χρυσάφι... αν δεν το πήρατε είδηση, μπορείτε να ανατρέξετε είτε στο Internet γενικά αλλά καλύτερα στο facebook, όπου από χθες το μεσημέρι και μετά ο χρυσός -ή για να ακριβολογούμε- τα χρυσά έρρεαν ποτάμι!

Να είναι καλά οι κριτές του 13ου (Διεθνούς?) Διαγωνισμού Oίνου της Θεσσαλονίκης που δεν άφησαν κανένα (σχεδόν) παραπονεμένο: Σε 553 κρασιά που δοκιμάστηκαν, δόθηκαν 3 μεγάλα Χρυσά βραβεία, 110 χρυσά και 38 αργυρά. Αν ψάχνετε για χάλκινα, δεν θα τα βρείτε πουθενά, γιατί απλά δόθηκαν τόσα χρυσά που δεν έμεινε χώρος για χάλκινα. Έτσι, μάλλον κερδίσαμε μια παγκόσμια πρωτοτυπία... για δεύτερη χρονιά, αν δεν κάνω λάθος.

Αντίστοιχα, στη Vinality, την μεγάλη έκθεση Οίνου της γειτονικής Ιταλίας, βραβεύεται μόνο το ... 3% των κρασιών που συμμετέχουν! Και μιλάμε για ΟΛΑ τα βραβεία, χρυσά, αργυρά και χάλκινα. Δηλαδή, στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης, θα έπρεπε να δοθούν αντίστοιχα συνολικά 16,6 -άντε 17 βραβεία!

Πριν όμως βιαστείτε να βγάλετε τα συνήθη ...ανθελληνικά συμπε-ράσματα, στο άλλο άκρο από την Vinality στέκεται ο περίφημος και διασημότερος -αλλά και