Νέα συνεργασία, νέα αποκλειστικότητα, ένα υπέροχο παλαιωμένο Ξινόμαυρο 1996!Από τον Τ. ΠικούνηΣτην τελευταία μας εκδρομή  "Πάμε στη γη του Ξινόμαυρου" επισκεφθήκαμε 5 οινοποιεία που εξέφραζαν τις κύριες τάσεις αυτής της θαυμάσιας ελληνικής ποικιλίας που η πολυδυναμικότητά της επιτρέπει ένα πλήθος εκφράσεων, από την κλασσική, παραδοσιακή μέχρι την σύγχρονη, νεοκοσμίτικη.Έχουμε ήδη πει ότι, ανάμεσα στις κλασσικές οινοποιήσεις του Ξινόμαυρου, αυτή που μας εντυπωσίασε ήταν του Νίκου Φουντή. Έχουμε επίσης δηλώσει ότι η "έκπληξη" από τα πάνω από 50 (!) κρασιά που δοκιμάσαμε, ήταν το "Κτήμα Φουντής" εσοδεία 1996.

Ο Νίκος Φουντής είναι μια εντυπωσιακή παραδοσιακή φυσιογνωμία, που με την ηρεμία του, την πείρα του και την ειλικρίνειά του μας εντυπωσίασε. Είχε την καλωσύνη να μας ξεναγήσει στο Οινοποιείο του και να μας μιλήσει για το Ξινόμαυρο, μια "αγάπη" ζωής, που υλοποιείται με την ίδρυση του οινοποιείου του, το 1992.

Αλλά η σχέση της οικογένειας με το αμπέλι και το Ξινόμαυρο δεν αρχίζει το 1992. Η οικογένεια Φουντή κατάγεται από την Στράντζα της Ανατο