Ο "Οινοχόος" επανέρχεται στα ένθετα της "Καθημερινης"!
Από τον Τ. Πικούνη

Ο "Οινοχόος" είναι ένα περιοδικό που -δυστυχώς μέχρι σήμερα- είναι πιά το μοναδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο κρασί. Και εδώ και αρκετό καιρό προσπαθεί να κρατηθεί με τα δύο τεύχη το χρόνο, μόνο του στην αγορά. Και λέγοντας μόνο του, εννοούμε όχι σαν ένθετο μέσα στην "Καθημερινή", αλλά ελεύθερο και με κόστος, στα περίπτερα.

Ο "Οινοχόος" άντεξε, και μας έδωσε εξαιρετικά τεύχη, υψηλής ποιότητας, αφιερωμένα στο κρασί.

Ήταν μια απογοήτευση για τους οινόφιλους όταν το περιοδικό «έφυγε» από τα ένθετα της εφημερίδας. Όχι τόσο για τα λίγα ευρώ που κόστιζε στα περίπτερα, όσο για την σημασία που έδινε μια εφημερίδα του επιπέδου της "Καθημερινής" στους φίλους του οίνου, με πολλά χρόνια "σύνδεσης" τους με την εφημερίδα που είχε το πολιτιστικό επίπεδο και την κουλτούρα να υποστηρίξει το καλό, ποιοτικό κρασί από τα πρώτα βήματά του.

Είμαστε λοιπόν στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ο "Οινοχόος" θα ξαναβρίσκεται τώρα στα ένθετα της "Καθημερινής" με τιραζ αυτό της εφημερίδας.

Ναι, οι φίλοι του κρασιού θα βρίσκουν τον "Οινοχόο" μαζί με την εφημερίδα, από το επόμενο τεύχος. Σε ερώτησή μας σχετικά με τον αριθμό των τευχών, η εφημερίδα μας απάντησε ότι θα εξακολουθήσουν τα δύο τεύχη το χρόνο. Εμείς ελπίζουμε ότι αυτό θα είναι προσωρινό. Ελπίζουμε ότι ο "Οινοχόος" σιγά σιγά θα επανέλθει στα επίπεδα τευχών των προηγουμένων χρόνων. Και το πιστεύουμε αυτό γιατί -πέρα από την γνωστή αγάπη της εφημερίδας και των εκδοτών της στο καλό, ποιοτικό εμφιαλωμένο κρασί-, έχει πια σαφώς αυξηθεί το ενδιαφέρον των αναγνωστών της "Καθημερινής" που ασφαλώς αποτελεί την elite των αναγνωστών των εφημερίδων, στα θέματα του κρασιού. Τα Wine Bars σήμερα γεμίζουν ακριβώς με αυτό το «ποιοτικό» κοινό...

Το House of Wine χαιρετίζει την απόφαση της διοίκησης της εφημερίδας, και συγχαίρει τους συντελεστές που οδήγησαν την εφημερίδα σε αυτή την απόφασή της. Εύχεται δε στην μεγάλη Κυρία των οινοδημοσιογράφων, την Μερόπη Παπαδοπούλου, επικεφαλής της έκδοσης του "Οινοχόου", καλή επιτυχία και σύντομα αύξηση των τευχών!
Τάσος Πικούνης