Untitled 1

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής (ΕΝ.Ο.Α.Α.) γιορτάζει την εποχή του Τρυγητού και προσκαλεί τους λάτρεις του κρασιού στα οινοποιεία της, για να τους μυήσει στα μυστικά της διαδικασίας του τρύγου και της παραγωγής οίνου.

Τα Οινοποιεία – Μέλη της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής διοργανώνουν την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου τον "Τρυγητό 2009", από τις 11 πμ έως τις 7 μμ και σας περιμένουνγιά να σας ξεναγήσουν στα αμπέλια, στη διαδικασία της συγκομιδής τωβν σταφυλιών και του τρυγητού. Θα έχετε την ευκαιρεία να παρακολουθήσετε ζαπό κοντά την μετατροπή του σταφυλιού σε μούστο, και στη συνέχεια σε κρασί. Τέλος, θα δοκιμάσετε τα εξαιρετικά κρασιά του Αττικού αμπελώνα.

Η επίδειξη της διαδικασίας παραγωγής οίνου, από τη συγκομιδή του σταφυλιού έως τη δημιουργία του μούστου, είναι χωρισμένη σε τρία μέρη ίσης διάρκειας, κατά την οποία τα οινοποιεία που συμμετέχουν σας περιμένουν στις εγκαταστάσεις τους, για να ζήσετε από κοντά αυτή τη μοναδική εμπειρία! Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Τρυγητού ’09 και τα οινοποιεία που συμμετέχουν σε κάθε εκδήλωση είναι τα εξής:


11 πμ έως 1 μμ: Ξενάγηση στα αμπέλια και επίδειξη της διαδικασίας συγκομιδής και τρύγου.
2 μμ έως 5 μμ: Ξενάγηση στο οινοποιείο, πάτημα σταφυλιών, επίδειξη της διαδικασίας γλευκοποίησης και της δημιουργίας μούστου.
5 μμ έως 7 μμ: Γευστική δοκιμή κρασιών των Οινοποιείων Αττικής για το κοινό.

Κατάλογος των εκδηλώσεων των Οινοποιείων

  • ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΜΑΡΚΟΥ: 5 μμ – 7 μμ: Γευστική Δοκιμή Kρασιών για το κοινό και ξενάγηση στο οινοποιείο.
  • ΚΕΛΛΑΡΙ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ: 5 μμ – 7 μμ: Γευστική Δοκιμή Kρασιών για το κοινό και Ξενάγηση στο οινοποιείο.
  • ΚΤΗΜΑ ΕΥΟΙΝΟΣ: 11 πμ έως 1 μμ: Ξενάγηση στα αμπέλια και επίδειξη της διαδικασίας συγκομιδής και τρύγου, 2 μμ έως 5 μμ: Ξενάγηση στο οινοποιείο, πάτημα σταφυλιών, επίδειξη της διαδικασίας γλευκοποίησης και της δημιουργίας μούστου, 5 μμ έως 7 μμ: Γευστική δοκιμή κρασιών για το κοινό.
  • ΟΙΝΟΠΟΙEIO ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: 2 μμ έως 5 μμ: Ξενάγηση στο οινοποιείο, πάτημα σταφυλιών, επίδειξη της διαδικασίας γλευκοποίησης και της δημιουργίας μούστου, 5 μμ έως 7 μμ: Γευστική δοκιμή κρασιών για το κοινό.
  • ΟΙΝΟΠΟΙЇΑ ΑΛΛΑΓΙΑΝΝΗ: 5 μμ έως 7 μμ: Γευστική δοκιμή κρασιών για το κοινό.
  • ΟΙΝΟΠΟΙЇΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: 2 μμ έως 5 μμ: Ξενάγηση στο οινοποιείο, πάτημα σταφυλιών, επίδειξη της διαδικασίας γλευκοποίησης και της δημιουργίας μούστου, 5 μμ έως 7 μμ: Γευστική δοκιμή κρασιών για το κοινό.
  • ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΕΩΡΓΑ: 11 πμ έως 1 μμ: Ξενάγηση στα αμπέλια και επίδειξη της διαδικασίας συγκομιδής και τρύγου στο αμπέλι. 2 μμ έως 5 μμ: Ξενάγηση στο οινοποιείο, πάτημα σταφυλιών, επίδειξη της διαδικασίας γλευκοποίησης και της δημιουργίας μούστου, 5 μμ έως 7 μμ: Γευστική δοκιμή κρασιών για το κοινό.
  • ΟΙΝΟΠΟΙЇΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ: 11 πμ ως 2 μμ: Kυνήγι χαμένου θησαυρού στον αμπελώνα, 3 μμ έως 5 μμ: «Κοφίνια εν δράσει, μούστος εν βράσει» - Ξενάγηση στο οινοποιείο, πάτημα σταφυλιών, επίδειξη της διαδικασίας γλευκοποίησης και της δημιουργίας του δικού σας μούστου, 5 μμ έως 7 μμ: Γευστική δοκιμή παλιών και νέων κρασιών και ανάδειξη ετικετών για το 2010.
  • ΟΙΝΟΠΟΙЇΑ Β. ΜΑΡΚΟΥ: 2 μμ έως 5 μμ: Ξενάγηση στο οινοποιείο, πάτημα σταφυλιών, επίδειξη της διαδικασίας γλευκοποίησης και της δημιουργίας μούστου, 5 μμ έως 7 μμ: Γευστική δοκιμή κρασιών για το κοινό.
  • ΟΙΝΟΠΟΙЇΑ Α. ΜΕΓΑΠΑΝΟΣ: 5 μμ έως 7 μμ: Γευστική δοκιμή κρασιών για το κοινό.
  • ΟΙΝΟΠΟΙЇΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥ: 2 μμ έως 5 μμ: Ξενάγηση στο οινοποιείο, πάτημα σταφυλιών, επίδειξη της διαδικασίας γλευκοποίησης και της δημιουργίας μούστου, 5 μμ έως 7 μμ: Γευστική δοκιμή κρασιών για το κοινό.
  • ΤΟ ΠΑΤΗΤΗΡΙ: 2 μμ έως 5 μμ: Ξενάγηση στο οινοποιείο, πάτημα σταφυλιών, επίδειξη της διαδικασίας γλευκοποίησης και της δημιουργίας μούστου, 5 μμ έως 7 μμ: Γευστική δοκιμή κρασιών για το κοινό.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής.