Ξεκίνησε ήδη η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση της Ελλάδας: η 11η HORECA 2016
Ξεκίνησε ήδη η μεγαλύτερη και πληρέστερη εμπορική έκθεση της Ελλάδας: η 11η HORECA 2016 από τις 12 Φεβρουαρίου 10:00 μέχρι και τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στις 19:00, είναι έτοιμη να υποδεχθεί δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες επισκέπτες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της εστίασης και της φιλοξενίας! Με περισσότερους από 550 εκθέτες, πάνω από 55.000 τ.μ. εκθεσιακής κάλυψης, πλήρως ανανεωμένο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων και έναν εντελώς νέο τομέα για τη δόμηση και την ανακαίνιση των ξενοδοχείων, η 11η HORECA ήδη έχει καταρρίψει κάθε ιστορικό ρεκόρ της!

Επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί μία έκθεση παγκοσμίου επιπέδου, η HORECA θα υποδεχτεί φέτος επισκέπτες όχι μόνο από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά επιπλέον από την Κύπρο, τις αναπτυσσόμενες βαλκανικές αγορές και τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου. Έχοντας ήδη καταξιωθεί στην αντίληψη των επαγγελματιών του κλάδου ως η σημαντικότερη εμπορική συνάντηση της χρονιάς, η 11η HORECA έχει θέσει ως στόχο να πολλαπλασιάσει τα οφέλη τόσο των εκθετών όσο και των επισκεπτών της. Για το λόγο αυτό, στις παρουσιάσεις, τις ημερίδες, τα masterclasses και τις συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν στα ανασχεδιασμένα stages της έκθεσης, θα λάβουν μέρος ως εισηγητές προσωπικότητες κύρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό!

Ασφαλώς για τους φίλους του House of Wine το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα κρασιά, τις μπύρες και τα ποτά. Χωρίς να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο κρασί, δεδομένου ότι θα ακολουθήσει η "Οινοτέλεια 2016", η έκθεση περιλαμβάνει οινοποιεία και εταιρείες χονδρικής, που εκθέτουν τα κρασιά των οινοποιείων που διακινούν. Πληρέστερη παρουσία έχουν ασφαλώς οι μπύρες και τα ποτά, στα οποία αφιερώνεται ένα ειδικό section της έκθεσης, το HORECA Beer & Spirits Show, με 78 διαφορετικά events, 68 ώρες live πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί στο HALL 1 της 11ης HORECA 2016.

 Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συνάντηση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα στον τομέα του bar management! Για πρώτη φορά θα δοθεί έμφαση στον σχεδιασμό, την οργάνωση και τη λειτουργία του bar. Οι κορυφαίοι Έλληνες bartender, επιστήμονες από τους τομείς της οικονομίας, του marketing, της αρχιτεκτονικής και της ψυχολογίας, θα λάβουν μέρος ως εισηγητές στις παρουσιάσεις, τις συζητήσεις και τα εργαστήρια που θα φιλοξενήσει η HORECA. Εξάλλου, στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί των πανελλήνιων πρωταθλημάτων cocktail της ΕΜΕ!

Κάθε μεσημέρι στις 13.00, η κεντρική σκηνή του HORECA BEER & SPIRITS SHOW φιλοξενεί τους bartender του [4] ARK, στη Γλυφάδα, [3] του bar ΤΗΕ CLUMSIES, στο κέντρο της Αθήνας, [2, 5] του bar THE GIN JOINT, στην πλατεία Καρύτση και [1] του A FOR ATHENS, στο Μοναστηράκι, οι οποίοι εξηγούν πώς εμπνεύστηκαν τις conceptual cocktail list της φετινής σεζόν.

Επίσης ειδική έμφαση δίνεται στα cocktail και το bar management! Με 16 απολύτως εξειδικευμένα masterclasses, 24 θεματικά σεμινάρια και 4 ειδικές παρουσιάσεις beer & food pairing, το πρόγραμμα του HORECA Beer & Spirits Show δίνει στους επισκέπτες της έκθεσης τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις στη διεθνή αγορά των bar, τη βέλτιστη αξιοποίηση των αποσταγμάτων, την οργάνωση και τη διοίκηση των καταστημάτων. Τα σεμινάρια και τα masterclasses θα πραγματοποιηθούν σε ειδική ηχοµονωμένη αίθουσα. Όλα τα σεμινάρια και τα masterclasses προσφέρονται εντελώς δωρεάν, αλλά απαιτείται ονομαστική προκράτηση με αποστολή e-mail.

Τέλος, ενδιαφέρον για τους φίλους των κρασιών, της μπύρας και των ποτών παρουσιάζει το HORECA Gastronomy Forum

Για πρώτη φορά, ο χαρακτήρας του HORECA GASTRONOMY FORUM, που θα πραγματοποιηθεί στο HALL 4, θα είναι κατά βάση εκπαιδευτικός, με έμφαση στα εξειδικευμένα masterclasses. Ο κεντρικός άξονας του φόρουμ γαστρονομίας -το οποίο οργανώνεται από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος- είναι η Κουζίνα του Μέλλοντος. Στο φόρουμ θα παρουσιαστούν από έμπειρους εισηγητές όλες οι καινοτόμες τεχνικές και η ορθή χρήση του εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας, ενώ σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις από μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων.

Πρόγραμμα HORECA Gastronomy Forum

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

10:45 – 11:00 Μήνυμα Προέδρου
Stage
11:00 – 12:00 Μοριακή γαστρονομία
12:30 – 13:15 Φούρνος 5 senses της RATIONAL
13:30 – 14:15 Παρουσίαση Πολωνικής Κουζίνας
14:30 – 15:15 Παραδοσιακές συνταγές από την Τήνο
16:00 – 16:45 Μαγειρεύουμε με κρίταμο
17:00 – 17:45 Φούρνος 5 senses της RATIONAL
18:00 – 18:45 Παρουσίαση Μεξικάνικης κουζίνας.
Σεμιναριακή αίθουσα
12:00 – 12:45 Σεμινάριο οινογνωσίας
13:15 – 14:00 Υποκατάστατα ζάχαρης – Γλυκαντικές Ύλες
15:15 – 16:00 Κρίταμο – Χρήσεις και οφέλη για την υγεία
Πάγος
New