Ανοιχτές οι Πόρτες των οινοποιείων των "Οίνων Βόρειας Ελλάδας"

Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, οι οινοπαραγωγοί-μέλη της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» που ανήκουν στο οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», περιμένουν τους φίλους του κρασιού στα επισκέψιμα οινοποιεία τους για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις, δώρα και πολλές εκπλήξεις!

Οι «Ανοιχτές Πόρτες» πραγματοποιούνται φέτος για 13η συνεχή χρονιά στα οινοποιεία-μέλη των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» έχοντας καθιερωθεί πλέον τα τελευταία χρόνια και στους υπόλοιπους «Δρόμους του Κρασιού» της Ελλάδας, ιδιαίτερη επιτυχία.

Αξίζει να σημειωθεί πως τις `ανοιχτές πόρτες` των οινοποιείων των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος, περνούν πάνω από 8.000 επισκέπτες το συγκεκριμένο διήμερο! br/>
Στόχος της εκδήλωσης είναι το κάθε οινοποιείο που συμμετέχει να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο γεγονός γύρω από το κρασί σε εορταστικό κλίμα που θα προσκαλέσει τον καταναλωτή στο χώρο παραγωγής του.

Οι φίλοι του κρασιού αντίστοιχα, περιμένουν το γεγονός και προγραμματίζουν για το σαββατοκύριακο της εκδήλωσης την επίσκεψή τους σε ένα ή περισσότερα οινοποιεία, ακολουθώντας τις 8 διαφορετικές οινικές διαδρομές:

Διαδρομή του Κρασιού των θεών του Ολύμπου
- Tsantali - Αμπελώνας Ραψάνης
- Κτήμα Κατσαρού
- Kitrvs

Διαδρομή του Κρασιού της Ηπείρου
- Κατώγι Αβέρωφ
- Κτήμα Γκλίναβος
- Οινοποιείο Ζοίνος

Διαδρομή του Κρασιού των Λιμνών
- Κτήμα Βογιατζή
- Κτήμα Δύο Φίλοι
- Κτήμα Στεργίου
- Κτήμα ’λφα

Διαδρομή του Κρασιού της Νάουσας
- Μπουτάρη - Οινοποιείο Νάουσας
- Κυρ-Γιάννη - Οινοποιείο Νάουσας
- Κτήμα Φουντή
- ΑΑΟΣ Βαένι Νάουσα

Διαδρομή του Κρασιού Πέλλας-Γουμένισσας
- Κτήμα Χατζηβαρύτη

Διαδρομή του Κρασιού της Θεσσαλονίκης
- Κεχρής
- Κτήμα Μπαμπατζιμόπουλου
- Κτήμα Γεροβασιλείου

Διαδρομή του Κρασιού της Χαλκιδικής
- Κτήμα Πόρτο Καρράς
- Μυλοπόταμος - Οίνοι Αγίου Όρους

Διαδρομή του Κραισιού του Διονύσου
- Κτήμα Βιβλία Χώρα
- Κτήμα Τέχνη Οίνου
- Κτήμα Παυλίδης

Στα οινοποιεία πραγματοποιούνται εκδηλώσεις όπως ειδικές ξεναγήσεις, κάθετες γευστικές δοκιμές, εικαστικές εκθέσεις και δρώμενα, μουσικές παραστάσεις, ειδικό πρόγραμμα για τους μικρούς φίλους και πολλά ακόμη.

Οι επισκέπτες των οινοποιείων, θα μπορούν να αγοράσουν κρασιά σε ειδικές τιμές αλλά και να συμμετέχουν σε κλήρωση δώρων, εφόσον συμπληρώσουν το δελτίο συμμετοχής που θα βρουν στα οινοποιεία.

Προγραμματίστε το σαββατοκύριακο στις 28 & 29 Μαΐου, ακολουθώντας μία ή και περισσότερες από τις 8 Διαδρομές του οινοτουριστικού δικτύου των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος».

Η είσοδος στα οινοποιεία είναι δωρεάν.Εκδηλώσεις οινοποιείων στις Ανοιχτές Πόρτες το Σαββατοκύριακο 28 & 29 Μαΐου 2016

Τα περισσότερα οινοποιεία έχουν συμπεριλάβει στο πρόγραμμά τους κάποιες ειδικές εκδηλώσεις για τους επισκέπτες του:

Tsantali  Αμπελώνας Ραψάνης
Το concept «Rapsani Wine Adventure» δημιουργήθηκε από την Tsantali με στόχο να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αμπελο-οινικής ζώνης της Ραψάνης, ξεπερνώντας τις κλασικές επισκέψεις σε αμπελώνες και οινοποιεία.

Ο επισκέπτης γίνεται εξερευνητής και ανακαλύπτει τον αμπελώνα, τις παραδόσεις και την εξέλιξή του μέσα από μία οινική περιπέτεια στους πρόποδες του Ολύμπου.
Πληροφορίες στο site: www.tsantali.com.

Οι θέσεις έχουν κλείσει.

Κατώγι Αβέρωφ
Μέτσοβο Ιωαννίνων (τ. 26560 31490)
Ανοιχτές Πόρτες με την Κατερίνα Πολέμη Trio

Κυριακή 29/5, το Μέτσοβο ταξιδεύει στον κόσμο του κρασιού με μουσικές από τους δρόμους της Βραζιλίας και της Νέας Ορλεάνης. Οι επισκέπτες του οινοποιείου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την Ελληνοβραζιλιάνα Κατερίνα Πολέμη και τους μουσικούς της σε μια σειρά εμφανίσεων από νωρίς το μεσημέρι έως τη δύση του ηλίου, σε μία πολύχρωμη ατμόσφαιρα, πλούσια σε ρυθμούς και μελωδίες από τον κόσμο της μπόσα νόβα, του σάμπα, της swing και jazz μουσικής. Μαζί της ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στη Τρομπέτα και Flugelhorn και ο Γιάννης Αγγελόπουλος στα Ντραμς.

Κτήμα Γκλίναβος
Μοναστήρι, Ζίτσα Ιωαννίνων (τ. 26580 22212)
Ικανοποιώντας όλες τις αισθήσεις των επισκεπτών του, το Κτήμα Γκλίναβος στην ξενάγηση στον χώρο του οινοποιείου συμπεριλαμβάνει, εκτός από γευσιγνωσία των οίνων του, έκθεση φωτογραφιών, κεράσματα με τοπικά εδέσματα και μουσικά ακούσματα.

Οινοποιείο Ζοίνος
Ζίτσα Ιωαννίνων (τ. 26580 22297)