Μικρά της Μπύρας από όλο τον κόσμο…Από τον Ν. Ραδίση

Μετά από συνεχόμενα, αναλυτικά και ενημερωτικά άρθρα, νομίζω ήρθε η ώρα να διαβάσουμε κάτι γρήγορο. Ένα κείμενο πολλές μικρές ειδήσεις, απ όλο τον κόσμο.

Ξεκινάμε με αθλητικά:

Η μπύρα Cruzcampo, χορηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας της Σεβίλλης, κανόνισε να χορηγήσει σε κάθε ποδοσφαιριστή μπύρα ίση με το βάρος του. Δηλαδή, δεν του φτάνουν τα λεφτά που πληρώνεται, να τα ξοδέψει σε μπύρες; Τον προπονητή τους τον ρώτησαν;

Χορηγός της γερμανικής ομάδας FC Schalke 04, είναι για άλλη μια χρονιά η μπύρα Veltins. Άλλωστε η ζυθοποιία έχει δώσει αρκετά λεφτά για την ομάδα και αυτό επιβεβαιώνεται και απ το όνομα στο γήπεδο.

Κάτι που με στενοχώρησε:

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέτος δεν πρόκειται να διοργανωθεί επίσημα απ την ζυθοποιία η παγκόσμια Ημέρα Arthur Guinness. Ο λόγος είναι οι κατηγορίες που δέχτηκε η ζυθοποιία, πως ωθούσε σε αχαλίνωτη μέθη τους πελάτες κάθε Pub. Η αρνητική αυτή κριτική οδήγησε σε σκέψεις την διοίκηση της ζυθοποιίας η οποία όπως ακούγεται δεν θα διοργανώσει κάτι επίσημο. Εμείς, ωστόσο μπορούμε να πίνουμε την αγαπημένη μας Guinness Stout, κάθε μέρα..

Μια ευχάριστη είδηση:

Είναι η ανακοίνωση για μια ακόμα μικροζυθοποιία στην χώρα μας. Στην Ήπειρο και μάλιστα στην Άρτα εδρεύει η μικροζυθοποιία που παράγει ως τώρα μόνο βαρελίσιες Weiss και IPA. Οι Brew Wolf, είναι λοιπόν διαθέσιμες προς το παρόν μόνο στην Άρτα. Καλές ζυμώσεις!

Μια είδηση για ενθουσιασμό:

Η γνωστή, αγαπημένη μας ζυθοποιία από την Σαντορίνη, αποφάσισε να μεγαλώσει την παρέα της. Έτσι λοιπόν, στα μέσα του καλοκαιριού πρόσθεσε ένα νέο μέλος στην οικογένεια των Volkan. Η νέα μπύρα ανήκει στις Weiss, ονομάζεται Volkan Grey και το ξεχωριστό είναι η προσθήκη περγαμόντο.

Και ταξιδιωτικά:

Στις 20 Σεπτέμβρη, ξεκινά το φετινό Oktoberfest! Θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Οκτωβρίου. Προλαβαίνετε λοιπόν να κλείσετε εισιτήριο και διαμονή για ένα ευχάριστο, γερμανικό μπύρο-σαββατοκύριακο.

Για όποιον γυρίσει, απ την Γερμανία επόμενος σταθμός είναι η Κέρκυρα όπου φιλοξενείται το Corfu meets UK. Το Φεστιβάλ μπύρας που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή φορά από την Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία.

Τέλος, στην Βρετανία είχαμε νέες μπυραρίες. Σύμφωνα με έρευνα της CAMRA, στους περασμένους 12 μήνες είχαμε 170 νέες μπυραρίες, αύξηση δηλαδή 10% στην λειτουργία νέων pubs. Πολύ θετικό γιατί τα τελευταία χρόνια οι pubs είχαν πληγεί από την κρίση και έκλειναν η μια μετά την άλλη, σε ανησυχητικό για την περιοχή βαθμό. Ακόμα πιο θετικό είναι γιατί σε μελλοντική επίσκεψη θα έχουμε ακόμα περισσότερα μέρη να απολαύσουμε την μπύρα μας.

Μέχρι τότε στην υγειά μας!


Νικολά Ραδίσης
Νικολά Ραδίσης