Σημαντικά νέα από το χώρο της μπύραςΑπό τον Ν. Ραδίση

Αυτή την εβδομάδα είχα σκοπό να αναφερθώ σε ένα εκπαιδευτικό άρθρο της αγαπημένης μας μπύρας. Ήθελα να εξηγήσω κάποια πράγματα σχετικά με το χρώμα στις μπύρες. Οι εξελίξεις όμως που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες είναι πολλές. Είναι ένα δραστήριο φθινόπωρο και νομίζω ότι ο χειμώνας θα μπει πολύ καλά και δυνατά.

Ας ξεκινήσουμε με την είδηση της εβδομάδας. Είναι γεγονός! Μια από τις πιο σημαντικές ελληνικές μπύρες της μοντέρνας ιστορίας είναι πλέον στην ίδια ομάδα με την μπύρα της οποίας το όνομα είναι συνδεδεμένο με την παλιότερη ιστορία του ζύθου στην Ελλάδα. Αναφέρομαι στην συγχώνευση της Μύθος Ζυθοποιία με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία. Απ το νέο σχήμα προκύπτει μια νέα Ολυμπιακή Ζυθοποιία. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο σχετικό δημοσίευμα. Η ενέργεια αυτή μπορεί να είναι άκρως θετική για την ζυθοποιία και την Ελλάδα, αφού οι εταιρείες έχουν ένα κοινό, πλέον, πλάνο ανάπτυξης και επενδύσεων για τα επόμενα πέντε χρόνια. Μακάρι, η ανάπτυξη αυτών, να επηρεάσει θετικά και τις υπόλοιπες ελληνικές ζυθοποιίες και τους σχετικούς τομείς, όπως τον αγροτικό, εμπορικό και επισιτιστικό.

Νέο σημαντικό για τις ελληνικές μπύρες είναι η βράβευση δυο ελληνικών ετικετών στον διαγωνισμό Beer Star Awards που έλαβε η χώρα στην Νυρεμβέργη. Πριν από μια βδομάδα περίπου, η αγαπημένη μας Vergina Weiss κατέκτησε την τρίτη θέση στην κατηγορία South German-Style: Hefenweiz