Η μπύρα και το νερό τηςΑπό τον Ν. Ραδίση

Ζούμε σε περιοχή όπου το νερό δεν είναι ούτε άφθονο αλλά ούτε και δυσεύρετο. Στην χώρα μας ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, οι πηγές νερού σε πολλές τουριστικές περιοχές υποφέρουν, λόγω της μαζικής κατανάλωσης. Σε κάποιες από αυτές τις περιοχές το νερό χρησιμοποιείται και για την βιομηχανία, όπως για την παραγωγή μπύρας. Τι γίνεται όμως όταν δεν υπάρχει νερό; Γιατί είναι τόσο σημαντικό για την μπύρα;

Το νερό παίζει σημαντικό ρόλο στην ζυθοποιία. Για να φτιαχτεί μια μπύρα σήμερα δεν είναι ανάγκη να υπάρχει μια πηγή νερού στην περιοχή. Χάρη στην τεχνολογία, μπορεί να αντληθεί θαλασσινό νερό (νερό