Ας μιλήσουμε για την Weihenstephaner VitusΑπό τον Ν. Ραδίση

Όταν πριν από χρόνια δοκίμασα για πρώτη φορά αυτή την μπύρα, ειλικρινά δεν περίμενα ότι στην Ελλάδα θα αγαπηθεί τόσο πολύ. Γνώριζα ότι οι Weiss άρεσαν στους Έλληνες. Έτυχε όμως να ξεκινήσει την άνοδο της λίγο πριν την οικονομική κρίση, η οποία ειδικά στην αρχή επηρέασε όλα τα γερμανικά προϊόντα, ανάμεσα τους και την μπύρα. Σήμερα η Weihenstephaner Vitus, βρίσκεται ειδικά για τις πιο δροσερές μέρες του χρόνου στις πρώτες επιλογές των καταναλωτών και σχεδόν σε όλες τις λίστες μπυραριών.

Το μοναστήρι της Weihenstephan ιδρύθηκε το 725. Το 1040 ξεκίνησε να παράγει μπύρα. Σήμερα θεωρείται το παλιότερο εν ενεργεία ζυθοποιείο. Σαφώς και η μπύρα δεν είναι μοναστηριακή. Δεν πρέπει να το συγχέουμε με τις Abbey style και Trappist. Κάποτε ήταν, σήμερα παραμένει μια ανάμνηση καθώς παράγεται από ιδιώτες. Οι μπύρες Weihenstephan είναι μια σχολή για το