Δυνατό δίμηνο εκδηλώσεων για την μπύραΑπό τον Ν. Ραδίση

Η ελληνική Μικροζυθοποιία είναι σε μια ανερχόμενη φάση. Το έχουμε συζητήσει, το βλέπουμε κάθε χρόνο και το επιβεβαιώνουμε μέσω των ποτηριών μας. Το 2015, θα ξεκινήσει αρκετά δυνατά για την ελληνική μπύρα, αφού το διάστημα 30 Ιανουαρίου με 2 Φεβρουαρίου, στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας, η 2η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, φιλοξενεί την E-BEER-IA Ελλάδας.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις της 2ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ, θα υπάρχουν τέσσερις ειδικές θεματικές εκδηλώσεις για την μπύρα, τις οποίες θα επιμεληθώ με την ομάδα μου και θα παρουσιάσουμε. Θα ήταν μια καλή ευκαιρία λοιπόν, όλοι όσοι και όσες διαβάζετε όσα σας γράφω τα 2 αυτά χρόνια στο Beer Point του House of Wine, να έρθετε και να τα συζητήσουμε από κοντά.

Στην παρέα μας θα είναι οι εκπληκτικές μπύρες της αγαπημένης μας Septem, από την Εύβοια, της νεαρής ΕΛΙΞΗ απ την Χαλκίδα, της εκπληκτικής Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων στην Τήνο και της Πατραϊκής Ζυθοποιίας. Όλες θα είναι εκεί, και θα έχετε την δυνατότητα να γνωρίσετε τους παραγωγούς, να ανταλλάξετε απόψεις και να καταλάβετε την φιλοσοφία της ελληνικής μικροζυθοποιίας.

Την αμέσως επόμενη εβδομάδα στο Metropolitan Expo, στα Σπάτα, θα πραγματοποιηθεί άλλο ένα ετήσιο ραντεβού των επαγγελματιών της χώρας. Εκεί, οι μεγαλύτερες ζυθοποιίες της χώρας θα δώσουν το παρών, στηρίζοντας για άλλη μια χρονιά τον διαγωνισμό Draught Master, που διεξάγεται στα πλαίσια του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Cocktail από την Ένωση Μπάρμεν Ελλάδος. Άλλο ένα ενδιαφέρον γεγονός, που προσελκύει τον κόσμο της μπύρας θα πραγματοποιηθεί λοιπόν, το διάστημα 6-9 Φεβρουαρίου. Άλλος ένας χώρος όπου όποιος θελήσει θα μπορέσει να ανταλλάξει απόψεις, με μια μπυρίτσα στο χέρι.

Και την τελευταία μέρα του Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθούν τα 2nd BeerBartender Awards. Η εκδήλωση που τιμά την μπύρα, φέτος ακόμα πιο αναβαθμισμένη, αύξησε τις κατηγορίες στην ηλεκτρονική ψηφοφορία και μάλιστα δημιούργησε μια σχετική με το καλύτερο e-shop μπύρας, στην οποία δεν μπορούσε να μην συμμετέχει το House of Wine! Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται την ίδια μέρα (28 Φεβρουαρίου) οπότε έχετε χρόνο να ψηφίσετε, μόνο μην το ξεχάσετε.. Για πρώτη φορά φέτος τα 2nd BeerBartender Awards, έχουν την στήριξη της British Guild of Beer Writers, της πιο γνωστής ομάδας αρθρογράφων παγκοσμίως!

Η «Επανάσταση της μπύρας» δυναμώνει και στην Ελλάδα! Το Βρετανικό “Beer Revolution” ήρθε στην χώρα μας και ξεσηκώνει τους φίλους της μπύρας και όχι μόνο, σε νέες γευστικές εμπειρίες και απολαυστικές στιγμές χαράς, τις οποίες το Beer Point και το House of Wine στηρίζουν.


Καλή απόλαυση!


Νικολά Ραδίσης
Νικολά Ραδίσης