HoReCa: Μπύρες, νέες μπύρες και διαγωνισμός Draught MasterΑπό τον Ν. Ραδίση

Για μια ακόμη χρονιά πραγματοποιείται η έκθεση διεθνούς επιπέδου στο Metropolitan Expo του διεθνούς αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος. Η HoReCa, συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό εκθετών οι οποίοι για τέσσερις μέρες επικοινωνούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε χιλιάδες κόσμο που επισκέπτεται την έκθεση, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Τα τελευταία χρόνια με την συνεργασία της Ένωσης Μπάρμεν Ελλάδος, πραγματοποιούνται κατά την διάρκεια της HoReCa οι Πανελλήνιοι διαγωνισμοί Cocktail και μπύρας. Για άλλη μια χρονιά λοιπόν, δεν θα μπορούσα να απουσιάζω από την εκδήλωση που προσπαθεί να αναδείξει τον καλύτερο bartender όσο αφορά το σερβίρισμα μπύρας. Η διαδικασία, για όσους δεν γνωρίζουν είναι οι εξής: Σε δυο μέρες διεξάγονται οι δύο φάσεις του διαγωνισμού. Την πρώτη ο προκριματικός, την δεύτερη ο τελικός. Οι συμμετέχοντες καλούνται να σερβίρουν πέντε μπύρες διαφορετικού τύπου, με τα λιγότερα λάθη, τα οποία ελέγχουν τρεις κριτές. Αν και το επίπεδο της πρώτης μέρας δεν ήταν τόσο καλό, την δεύτερη, την ημέρα του τελικού είχαμε σαφέστατα βελτίωση. Η νικήτρια του διαγωνισμού ήταν για πρώτη φορά στα τέσσερα χρόνια γυναίκα και μάλιστα σπουδάστρια από τον ΟΤΕΚ Αναβύσσου, η Γεωργίου Μάγδα. Την τριάδα συμπλήρωσαν οι Αντώνιος Νελάϊ και Γιάννης Βλάχος.

Συμμετοχή στην HoReCa δήλωσαν και πολλοί γνωστοί μας από το House of Wine. Ανάμεσα στους εκθέτες μπορείτε να βρείτε τις Μικροζυθοποιίες Septem και Voreia. Την εταιρεία First Lomax, Υπεύθυνη για την παραγωγή των μπυρών Volkan. Την Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, αλλά και τις μεγαλύτερες Ολυμπιακή Ζυθοποιία, Μύθος Ζυθοποιία και Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Στην HoReCa μπορείτε να βρείτε ακόμα μπύρες όπως οι Kwak, Chimay, Radeberger, Weihenstephan στο περίπτερο της Deals όπως και τις Warsteiner, König Ludwig και άλλες στο περίπτερο των Αφων Μασοκωστα.

Στα ευχάριστα της HoReCa, είναι ότι οι ελληνικές ζυθοποιίες παρουσίασαν νέα προϊόντα. Η Septem Microbrewery, παρουσίασε την 8η Ημέρα, μια νέα μπύρα, που μόλις εμφιαλωθεί, θα προσθέσουμε στην γκάμα μας. Η ΕΖΑ, ετοίμασε καλοκαιρινές μπύρες, συμπληρώνοντας την γκάμα των καλοκαιρινών γεύσεων που άρχισε με την Blue Island. Παρουσίασε επίσης μια κόκκινη Ale και μια Βελγικού τύπου Wit. Ενώ άλλη μια Wit παρουσίασε και η Μικροζυθοποιία Sirris, προσθέτοντας της τέταρτη Voreia.

Η προσέλευση του κόσμου είναι τόσο μεγάλη που μετά τις 12 το μεσημέρι, οι υπεύθυνοι της έκθεσης, αναγκάζονται να οδηγήσουν τους επισκέπτες στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου. Καλό λοιπόν θα ήταν αν θέλετε να δοκιμάσετε μπύρες και να μην ταλαιπωρηθείτε να προτιμήσετε τα ΜΜΜ. Υπάρχει λεωφορείο που εξυπηρετεί την μεταφορά από τον σταθμό προς την έκθεση ανά μισή ώρα ή και λιγότερο σύμφωνα με την προσέλευση.

Η πρότασή μου είναι, πριν επισκεφτείτε την HoReCa, να ρίξετε μια ματιά στα site και social media των εταιρειών που σας ενδιαφέρουν. Πραγματοποιούνται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις σε πολλά περίπτερα οι οποίες δυστυχώς δεν επικοινωνούνται επαρκώς.

Η έκθεση HoReCa κλείνει τις πύλες της την Δευτέρα το βράδυ. Ως τότε μπορείτε να την επισκεφθείτε είτε με την χρήση πρόσκλησης είτε με την καταβολή του αντίτιμου του εισιτηρίου.

Εγώ θα είμαι εκεί ως και την Δευτέρα. Σας περιμένω!!Καλή απόλαυση!


Νικολά Ραδίσης
Νικολά Ραδίσης