Τέσσερις μπύρες, πριν φύγει ο χειμώναςΑπό τον Ν. Ραδίση

Είναι λίγες μέρες πριν μας αποχαιρετίσει ο χειμώνας και πραγματικά πιστεύω ότι όπως έχει μπερδευτεί ο καιρός μαζί του έχουμε μπερδευτεί και εμείς.. Εκεί που λέω να πιώ μια μπύρα λίγο πιο χαλαρά, κρύο και χιόνια. Αλλαγή στα πλάνα και πάμε σε κάτι πιο βαρύ. Εκεί που πίνω το βαρύ, δηλαδή γύρω στα 12% αλκοόλ, να που ο καιρός έχει γυρίσματα και βγάζει πάλι ήλιο…

Αποφάσισα λοιπόν, για να μην τρελαθώ, να πάω με τα νερά του. Σκέφτηκα λοιπόν να σας προτείνω 4 μπύρες που μπορούμε να πιούμε αυτές τις τελευταίες μέρες του χειμώνα, έτσι για να τον θυμόμαστε, αν αποφασίσει να φύγει.

Ξεκινώ με την μπύρα που φρόντισα να γεμίσω το ψυγείο μου, όταν είχαμε χιόνια στην Αττική. Αναφέρθηκα σε 12% abv και εννοείται ότι στο μυαλό έπρεπε να σας έρθει η πολύ ευχάριστη για την εποχή, Γαλλική Bier du Demon. Μια από τις γνωστότερες μπύρες της Γαλλικής αγοράς. Έχει αγαπηθεί από το κοινό της Ελλάδος γιατί είναι ιδιαίτερη τόσο στο ύφος, όσο και στους αλκοολικούς βαθμούς. Αν την δοκιμάσουμε με τα τυριά και τα αλλαντικά μας ή με κάποια από τα πιάτα της σαρακοστής όπως μύδια τότε έχουμε εξαιρετικούς συνδυασμούς.

Μια ακόμα μπύρα που πίνουμε αυτές τις μέρες, εννοείται ότι είναι μια μπύρα και για τις επόμενες δροσερές νύχτες της άνοιξης, είναι η Weihenstphan Vitus. Ανήκει στην κατηγορία WeizenBock, των δυνατών Weiss δηλαδή. Γεννημένη στην Βαυαρία, όπου το κρύο είναι συνηθισμένο, η μπύρα με τους 7,7 βαθμούς αλκοόλ είναι τόσο για το μεσημεριανό, με το ξινολάχανο και το κότσι όσο και για το βραδινό με τα