Πίτσα και Κρασί!
Από την Μαριάννα Μακρύγιαννη AIWS

Οι πίτσες είναι αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων, με παραλλαγές που καλύπτουν τα γούστα όλων. Ίσως έχουμε συνηθίσει να τις απολαμβάνουμε με μπίρες, όμως είτε είναι ‘μαμαδίστικες’, ‘γκουρμέ’, της γειτονιάς, ή όπως αλλιώς, σίγουρα μπορούν να συνδυαστούν πολύ ευχάριστα και με κρασί.

Για να βρούμε ποια είναι τα κατάλληλα κρασιά για την αγαπημένη μας πίτσα θα πρέπει να σκεφτούμε τα υλικά που περιέχει. Εκτός από την ζύμη, η ντομάτα είναι το συστατικό που βρίσκουμε σχεδόν σε όλες τις πίτσες. Η ντομάτα προσδίδει στην πίτσα οξύτητα, οπότε μας ‘σπρώχνει’ στο να επιλέξουμε κρασιά με παραπάνω από μέτρια οξύτητα. Από εκεί και πέρα οι συνταγές είναι άπειρες! Ακόμα και τα τυριά που περιέχουν όλες οι πίτσες, έχουν πολλές παραλλαγές, από ελαφριά, πλούσια και πολύ λιπαρά, καπνιστά, λευκά, κίτρινα και άλλα πολλά, οπότε πρέπει να