Μια βραδιά για τη Ρωξάνη Μάτσα και τη Μαλαγουζιά της

Μια βραδιά για τη Ρωξάνη Μάτσα και τη Μαλαγουζιά της
Από τον Τ. Πικούνη

«Ήταν μια βραδιά αφιερωμένη στη «μεγάλη» κυρία του Αττικού Αμπελώνα & τη «Χρυσή» Μαλαγουζιά Μάτσα.»... έτσι ξεκινά το Δελτίο Τύπου της "Μπουτάρης".

Προσωπικά θα συμπληρώσω ότι ήταν μια υπέροχη βραδιά, μια βραδιά σαν αυτές που η «Μπουτάρης» ξέρει να διοργανώνει και να υποστηρίζει -υπενθυμίζω εδώ την μοναδική βραδιά στο #inthehouse bar του Hοuse of Wine αφιερωμένη στη «Νάουσσα Μπουτάρη»-.

Έχω παρευρεθεί σε πολλές «βραδιές» οίνου, από ωραίες και ευχάριστες μέχρι αφόρητα βαρετές …και είναι τα «συστατικά» της κάθε μιας που καθορίζουν σε ποιο από το προηγούμενο εύρος βρίσκεται η κάθε εκδήλωση: Η ζεστασιά των ανθρώπων που σε υποδέχονται, η σύνθεση και σχετική ομοιογένεια των καλεσμένων, το ενδιαφέρον που παρουσιάζει το «αντικείμενο» και το τιμώμενο πρόσωπο, και -last but not least-, ο χώρος… Στην εκδήλωση της «Μπουτάρη» για τη Ρωξάνη Μάτσα και την Μαλαγουζιά της, όλα αυτά βρίσκονταν στον υπερθετικό: ο υπέροχος κήπος του Μεγάρου Μουσικής, η ζεστασιά, τα χαμόγελα και η τόσο φιλόξενη διάθεση του Γιάννη Βογιατζή, Γενικού Διευθυντή της «Μπουτάρη», της Σοφίας Αποστολάκη, υπεύθυνης του Marketing, της οικογένειας Μπουτάρη με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Μπουτάρη με τη σύζυγό του και την κόρη του Λένια, οι θερμές και συγκινητικές ομιλίες για τη Ρωξάνη Μάτσα όλων των φίλων της που μίλησαν για αυτή, και τέλος η ίδια η Ρωξάνη, ζεστή, φιλική, αυθόρμητη… Να πω για τη Μαλαγουζιά της; Ήταν η καλύτερη που δοκίμασα τα τελευταία χρόνια, δοκιμάστε την, σας τη συνιστώ ανεπιφύλακτα!! Εξαιρετικά και τα υπόλοιπα κρασιά της, το ίδιο και οι μεζέδες που τα πλαισίωσαν…

Αυτά από εμένα… το Δελτίο τύπου της εταιρείας λέει όλα τα υπόλοιπα…

Προσωπικά ευχαριστώ την «Μπουτάρης» για την πρόσκληση και τη θαυμάσια βραδιά, καθώς και όλους τους συντελεστές της.

Στην υγειά σας!

Τάσος Πικούνης



Σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, με έντονα αρώματα Μαλαγουζιάς και εκλεκτούς προσκεκλημένους, η οινοποιία Μπουτάρη διοργάνωσε μια βραδιά αφιερωμένη στο σπουδαίο έργο της αμπελουργού – οινοποιού κας Ρωξάνης Μάτσα και τη Μαλαγουζιά Μάτσα. Ένα κρασί που πρόσφατα απέσπασε χρυσό μετάλλιο στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης και που επάξια χαρακτηρίζεται ως μια από τις καλύτερες Μαλαγουζιές που έχει να επιδείξει ο ελληνικός αμπελώνας.

Ο υπέροχος κήπος του εστιατορίου FUGA, στην καρδιά του Μεγάρου Μουσικής, την Τετάρτη 23 Μαΐου, υποδέχτηκε σπουδαίες προσωπικότητες από το χώρο του ελληνικού κρασιού. Μέσα από εγκάρδιες ομιλίες προβλήθηκε και τιμήθηκε το έργο και η συνεισφορά της Ρωξάνης Μάτσα στην προβολή και εξέλιξη του ελληνικού κρασιού, αλλά κυρίως η συμβολή της στη διάδοση της ποικιλίας Μαλαγουζιά, δίνοντας έμφαση στην πολύχρονη και πλέον οικογενειακή σχέση με την οινοποιία Μπουτάρη και τους ανθρώπους της.

Τη βραδιά τίμησε με την παρουσία της η κα Σταυρούλα Κουράκου, που χαρακτηρίζει την ποικιλία Μαλαγουζιά ως «Σταχτοπούτα των ελληνικών κρασοστάφυλων» στο ομώνυμο βιβλίο της, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο έργο της Ρωξάνης. Ανάμεσα σε αυτούς που μίλησαν για αυτήν ήταν ο κ. Ντίνος Στεργίδης (ιδρυτής της Vinetum), οι πολύ στενοί της φίλοι κα Άνν Κοκοτού (οινοπαραγωγός – Κτήμα Κοκοτού ) και κ. Θανάσης Παρπαρούσης (οινοπαραγωγός – Οινοποιία Παρπαρούση), οι οποίοι περιέγραψαν ο καθένας με το δικό του τρόπο συγκινητικές στιγμές και εμπειρίες με την μοναδική Ρωξάνη. Κλείνοντας, ο κ. Κωνσταντίνος Μπουτάρης, Πρόεδρος της οινοποιίας Μπουτάρη, τόνισε ότι η εμβληματική προσωπικότητα της Ρωξάνης ήταν καταλυτική στη δημιουργία των εκλεκτών κρασιών που μέχρι σήμερα παράγει το Κτήμα Μάτσα.

Η βραδιά πλαισιώθηκε από τη γευστική δοκιμή κρασιών του αμπελώνα της Ρωξάνης στην Κάντζα και τις εντυπώσεις έκλεψαν τόσο η βραβευμένη Μαλαγουζιά (2017), όσο και οι παλαιότερες σοδειές 2003 και 2008. Επίσης, δοκιμάστηκαν τα χωρίς θειώδη του κτήματος: Syrah και Ροδίτης, καθώς και το ακυκλοφόρητο στην αγορά Σαββατιανό 2017.


Δείτε εδώ όλες τις φωτογραφίες της εκδήλωσης

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ιστορία της Μαλαγουζιάς, τη Ρωξάνη Μάτσα και την Μαλαγουζιά Μάτσα, διαβάστε εδώ.

Μοιραστείτε το άρθρο: