Αν οι ειδήμονες γευσιγνώστες σας κάνουν να αισθάνεσθε κάπως μειονεκτικά, και οι ειδικοί του κρασιού φαντάζουν στα μάτια σας σαν αλάνθαστοι "μάγοι", μην απογοητεύεστε.
Η Rebecca Gibb είναι μιά Αγγλίδα συγγραφέας οίνου, με ένα δικό της, πραγματικά ενδιαφέρον blog. Πρόσφατα συμμετείχε σε μιά ημερήσια δοκιμή-αστραπή κρασιών, που οργανώθηκε από το Αυστραλιανό Κέντρο Έρευνας Οίνου που στόχο είχε να δείξει στους άγγλους οινόφιλους πως η διαδικασία κρίσης των κρασιών γίνεται στην Αυστραλία. Οταν μετά την (τυφλή, ασφαλως) δοκιμή βγήκαν τα αποτελέσματα, η ίδια αισθάνθηκε κάπως άβολα όταν αποδειχτηκε ότι είχε βαθμολογήσει σαν εξαιρετικό ένα Riesling της σειράς. Αλλά έπαψε κάπως να αισθάνεται έτσι όταν αποδείχτηκε ότι και η Jancis Robinson -διάσημη Αγγλίδα κριτικός οίνου, με λήμμα στην Wikipedia παρακαλώ!- είχε δώσει στο ίδιο κρασί Χρυσό Βραβείο...

Συμπέρασμα: Μην αισθάνεσθε άσχημα να υποστηρίζεται τις επιλογές και τις προτιμήσεις σας στο κρασί. Να θυμάστε πάντα αυτό που δεν κουραζόμαστε να επαναλαμβάνουμε στο House of Wine: "Το καλύτερο κρασί είναι αυτό που σας αρέσει". Και από ότι διαπιστώσατε παραπάνω... πρέπει να έχετε τα κότσια να το φωνάζετε!

Διαβάστε όλη την ιστορία εδώ: www.rebeccagibb.com