Ξερετε να ξεχωρίζετε την ήρα από το σιτάρι?
- Γράφει η/ο Sommelier
- 8 Ιαν 2012
Αν οι ειδήμονες γευσιγνώστες σας κάνουν να αισθάνεσθε κάπως μειονεκτικά, και
οι ειδικοί του κρασιού φαντάζουν στα μάτια σας σαν αλάνθαστοι "μάγοι", μην
απογοητεύεστε.
Η Rebecca Gibb είναι μιά Αγγλίδα συγγραφέας οίνου, με ένα δικό της, πραγματικά
ενδιαφέρον blog. Πρόσφατα συμμετείχε
σε μιά ημερήσια δοκιμή-αστραπή κρασιών, που οργανώθηκε από το Αυστραλιανό Κέντρο
Έρευνας Οίνου που στόχο είχε να δείξει στους άγγλους οινόφιλους πως
η διαδικασία κρίσης των κρασιών γίνεται στην Αυστραλία. Οταν μετά την (τυφλή,
ασφαλως) δοκιμή βγήκαν τα αποτελέσματα, η ίδια αισθάνθηκε κάπως άβολα όταν
αποδειχτηκε ότι είχε βαθμολογήσει σαν εξαιρετικό ένα Riesling της σειράς. Αλλά
έπαψε κάπως να αισθάνεται έτσι όταν αποδείχτηκε ότι και η
Jancis Robinson
-διάσημη Αγγλίδα κριτικός οίνου, με λήμμα στην Wikipedia παρακαλώ!- είχε δώσει στο ίδιο
κρασί Χρυσό Βραβείο...
Συμπέρασμα: Μην αισθάνεσθε άσχημα να υποστηρίζεται τις επιλογές και τις
προτιμήσεις σας στο κρασί. Να θυμάστε πάντα αυτό που δεν κουραζόμαστε να
επαναλαμβάνουμε στο House of Wine: "Το καλύτερο κρασί είναι αυτό που σας
αρέσει". Και από ότι διαπιστώσατε παραπάνω... πρέπει να έχετε τα κότσια να το
φωνάζετε!
Διαβάστε όλη την ιστορία εδώ:
www.rebeccagibb.com