Η έρευνα για την άποψή σας σχετικά με το House of Wine Πρόσφατα έκλεισαν οι δύο έρευνες που είχε ξεκινήσει το House of Wine.

Στην πρώτη, ζητήσαμε την γνώμη σας, των πελατών και επισκεπτών μας σχετικά με το House of Wine: Πως μας βλέπετε, τι κάνουμε καλά και τι λιγότερο καλά, που πρέπει να βελτιωθούμε, τι περιμένετε από εμάς...

H δεύτερη αφορούσε στις συνήθειές σας σχετικά με το κρασί... για να καταλάβουμε πως βλέπετε το κρασί γενικότερα, ποιό το προφίλ σας σαν καταναλωτές κρασιού.

Και οι δύο βρίσκονται σε φάση ανάλυσης των αποτελεσμάτων... αλλά δεν μπορούμε να μην σας ανακοινώσουμε κάποια από τα ευρήματα... ειδικά αυτά που αφορούν στην άποψή σας σχετικά με το House of Wine. Είναι αλήθεια ότι, από γράμματά σας, emails, σχόλια που αφήνατε στο Site, περιμέναμε ότι η γνώμη σας θα ήταν θετική... αλλά ότι θα ήταν ΤΟΣΟ θετική, δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε!

Και οι δυο έρευνες ήσαν απολύτως ανώνυμες, γεγονός που είχε ανακοινωθεί στους συμμετέχοντες. Και οι δύο ήσαν εθελοντικές, με την έννοια ότι ζητήσαμε σε όσουν ήθελαν, πελάτες και επισκέπτες, να απαντήσουν, χωρίς καμμία προεπιλογή από το House of Wine.

Στην έρευνα για το House of  Wine απάντησαν λίγο περισσότεροι από 500 πελάτες και επισκέπτες συνολικά. Οι πελάτες, όσοι δηλαδή είχαν αγοράσει από το House of Wine, ήσαν το 44% και οι επισκέπτες το 56%.

Οι επισκέπτες μας λοιπόν μας ανακάλυψαν κυρίως από το Internet, σε ποσοστό 62,15% (από διαφήμιση στο Internet το 37,5% και από αναζήτηση στο Google, Yahoo, κλπ. το 25%). Από διαφήμιση στον τύπο (εφημερίδες-περιοδικά) το 21,53%, από σύσταση φίλου το 10,76%, και τέλος με κάποιο άλλο τρόπο το 5,59%.

Γιατί όμως επισκέπτεστε το House of Wine; Πάνω από 83% όσων απάντησαν βρίσκουν πολύ σημαντική τη πληροφόρηση που σας παρέχει για το κρασί ενώ το 80% ενδιαφέρεται και για τη γενική πληροφόρηση που παρέχουμε. Τέλος το ενδιαφέρον για την αγορά κρασιού από το House of Wine ξεπερνάει το 92%!

Οσοι δεν έχουν αγοράσει ακόμα από το House of Wine δηλώνουν σαν κύριο λόγο (66,16%) ότι το έχουν πρόσφατα ανακαλύψει και προτίθενται να αγοράσουν στο μέλλον, ενώ μόλις το 6,86% προτιμά να αγοράζει από την κάβα της γειτονιάς του και to 6,37% δεν αγόρασε γιατί δεν εμπιστεύεται τις αγορές από το Internet.

Στην ερώτηση "Πως βαθμολογείτε τον Ιστότοπο (Web Site) του House of Wine" στις διάφορες κατηγορίες, βαθμολογία πολύ καλή και καλή μας δίνετε:

- Στην γενική εμφάνιση και αισθητική, το 95,6%

- Στην λειτουργικότητα και ευκολία χρήσης, το 93%

- Στην γενική πληροφόρηση, το 87,1%

- Στις πληροφορίες για  κάθε προιόν, το  86,9%

- Στην ευκολία ανεύρεσης αυτού που αναζητάτε, το 81,2%

- Στις τιμές των προϊόντων , το 89,5% βρίσκει τις τιμές μας καλύτερες ή κοντά σε αυτές των υπολοίπων

- Στην ποικιλία προιόντων, το 80,8%

- Τέλος, στην τηλεφωνική ανταπόκριση, το 78,6%

Στην ερώτηση "Παρακαλώ απαντήστε στην ερώτηση αυτή ΜΟΝΟ αν έχετε ήδη αγοράσει από το houseofwine.gr (είστε ήδη πελάτης) Πόσο ικανοποιημένη/ος είστε από την διαδικασία παραγγελίας/αγοράς/παράδοσης προϊόντων από το houseofwine.gr", τα ...Σταλινικά ποσοστά συνεχίζονται:

- Όσον αφορά στην "Eυκολία/σαφήνεια παραγγελίας από το Internet", το 95,4% δηλώνει αρκετά εως πολύ ικανοποιημένο - Στην "Eυκολία τηλεφωνικής παραγγελίας", τα ποσοστό αυτό είναι 81,3%

- Στην "Παράδοση προιόντων" (ίσως το πιό κρίσιμο θέμα γιά ένα eshop), το ποσοστό αγγίζει το 88,5%!

- Στην "Eυκολία αναζήτησης και ανεύρεσης των προϊόντων που θέλετε", το 88,7% δηλώνει αρκετά εως πoλύ ικανοποιημένο

- Τέλος, στην "Ποιότητα/Ικανοποίησή μου από προιόντα που μου συστήσατε ή προτείνετε" το 45,8% δηλώνει ότι μας εμπιστεύεται πολύ, ενώ το 35,6% αρκετά

 
Πως αξιολογείτε το houseofwine.gr με κάθε ένα από τα παρακάτω:
 
Τέλος, η σύγκριση με τους ανταγωνιστές μας, και μάλιστα όλων των κατηγοριών, είναι συντριπτική υπέρ τοy House of Wine:

- 70,6% δηλώνει ότι  μας βρίσκει καλύτερο από άλλα καταστήματα πώλησης κρασιού στο Internet

- 65,0% δηλώνει ότι μας βρίσκει καλύτερους από τις παραδοσιακές κάβες, ενώ το 26,9% το ίδιο καλούς

- το 89,9% μας βρίσκει καλύτερους από τα super markets

 
Πως θα χαρακτηρίζατε ΣΥΝΟΛΙΚΑ το houseofwine.gr μέσα στην αγορά του οίνου/ποτών και σε σχέση με την παρουσία του στο Internet;;
 
Τέλος, στην ερώτηση "Πως θα χαρακτηρίζατε ΣΥΝΟΛΙΚΑ το houseofwine.gr μέσα στην αγορά του οίνου/ποτών και σε σχέση με την παρουσία του στο Internet;", "Πολύ καλό, πολύ αξιόλογη, πρωτοποριακή παρουσία" μας χαρακτηρίζει το 50,4%, ενώ το 45,6% χαρακτηρίζει το House of Wine "αρκετά καλό, σχετικά καλύτερο από άλλους ιστότοπους (sites)".

Δείτε τα αποτελέσματα σε ένα συγκεντρωτικό CarouselΧαρακτηριστικές είναι οι απαντήσεις που δόθηκαν στην ερώτηση "Παρακαλούμε γράψτε ελεύθερα που, κατά την άποψή σας, χρειαζόμαστε βελτίωση, τι θα θέλατε να δείτε που σήμερα λείπει, ή γράψτε ότι άλλο θέλετε να λάβουμε υπ' όψη." Σταχυολογούμε μερικές απότις απαντήσεις σας (όπως ακριβώς απαντήθηκαν):


"Κυριοι καλησπερα γενικα εχω μεινει πολυ ικανοποιημενος σε ολα τα επιπεδα,απο την ολοκληρωση των παραγγελιων μεχρι την συμπεριφορα σας την ταχυτητα σας και την διοργανωση μιας εξαιρετικα μαγικης βραδιας..."(Πρόβα Χριστουγέννων)

Πολύ καλή και πρωτοποριακή κίνηση, μεγάλη ποικιλία σε προιόντα και πλούσιο σε πληροφορίες, Ο μόνος 'ανασταλτικός' παράγοντας είναι η χρεωση μεταφορικών."

"Πολύ καλή και πρωτοποριακή κίνηση, μεγάλη ποικιλία σε προιόντα και πλούσιο σε πληροφορίες, Ο μόνος 'ανασταλτικός' παράγοντας είναι η χρεωση μεταφορικών."

"Συγχαρητήρια και συνεχίστε την καλή δουλειά που κάνετε. Περιθώρια Βελτίωσης: Ποικιλία σε ξένες ετικέτες.΄ Πάντα είναι ευπρόσδεκτες περισσότες εκδηλώσεις !!!"

"Συνεχίστε έτσι! Τα πάτε πολύ καλά"

"ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ!!!! ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ!!"

"ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ. ΦΑΝΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΚΑΜΑΣ ΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ. ΩΣ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΘΕΩΡΩ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΦΙΑΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ (ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΟΥΣΑΣΤΑΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ ΕΤΑΙΡΙΑ) ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ( π.χ. ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ 1 ΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ) ΠΟ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΡΙΧΝΑΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΦΙΑΛΗ...."

"Η όλη εικόνα κι η εξυπηρέτηση που απολαμβάνω από το HoW μ' έχει εντυπωσιάσει. Το θεωρώ πολύ καλή λύση για κάποιον που δεν έχει χρόνο να ψωνίζει από καταστήματα και το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους τους γνωστούς και φίλους μου που πιστεύω ότι τους ενδιαφέρει."

"H αλήθεια είναι ότι ο επαγγελματισμός που επιδυκνείεται είναι εντυπωσιακός. Τόσο στην αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων όσο και στις απλές καθημερινές συνναλαγες και απορίες. Το site χρειάζεται μερικές βελτιώσεις όπως π.χ στην περιγραφή ορισμένων ποικιλιών και λίγες φορές σε θέματα ταχύτητας ανταπόκρισης του server."

"Τις τιμές σας να κάνετε κάπως ποιο ανταγωνιστικές. Κατα τ'άλλα είστε άψογοι, Μπράβο!"

"Θεωρώ πως πρόκειται για ένα πλήρως καταρτισμένο site. Η ποικιλία των κρασιών και η ευκολία στη αναζήτηση το κάνουν να ξεχωρίζει."

"Η ιδέα είναι εξαιρετική. Η παροχή πληροφορίας (για οίνους, ποικιλίες, παραγωγούς) είναι κάτι που μου αρέσει πολύ και με κάνει να επιστρέφω και να ψάχνω το site σας. Θεωρώ ότι το site σας έχει τη δυναμική δημιουργίας ενός community -αν δεν έχει γίνει ήδη- ενώ κι εσείς, με τις ιδεες επικοινωνίας με τον πελάτη που βλέπω να έχετε, εκπέμπετε κέφι, ζωντάνια, μεράκι γι' αυτό που κάνετε."

"Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου. Είναι μια εξαιρετική προσπάθεια, δοσμένη με επαγγελματισμό και πλούσιο περιεχόμενο που νομίζω δεν θα αφήσει κανέναν, οινόφιλο ή μη, ανικανοποίητο...."

"Δε σκοπεύω να ξαναμπώ σε κάβα μετά από αυτό.είμαι !100% ευχαριστημένη από το site."

   
Η έρευνα περιλαμβάνει και άλλες ερωτήσεις, σχετικές με τα σημεία που θα πρέπει να βελτιωθούμε, τι περιμένετε από εμάς στο άμεσο μέλλον κλπ. κλπ.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους γιά την μεγάλη και πρόθυμη συμμετοχή τους.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους για τα τόσα καλά τους λόγια. Γιατί η επιτυχία μιας προσπάθειας που έγινε με πάθος και πολύ κόπο, ανταμοίβεται ΜΟΝΟ με την αναγνώριση αυτών προς τους οποίους απευθύνεται... Μη ξεχνάμε ότι το House of Wine έκλεισε τους 3 μήνες λειτουργίας του αυτά τα Χριστούγεννα και δεν θα μπορούσατε να μας έχετε κάνει καλύτερο δώρο!

Τέλος, υποσχόμαστε να μελετήσουμε προσεκτικά τις υποδείξεις σας, τις επισημάνσεις σας, και τα (λίγα) παράπονά σας. Ήδη ξεκινήσαμε κάποιες βελτιώσεις ακούγοντας προσεκτικά αυτά που έχετε να μας πείτε όπως για παράδειγμα τη δωρεάν παράδοση για παραγγελίες άνω των 150€. Να είστε βέβαιοι ότι η προσπάθεια για συνεχή βελτίωση δεν θα σταματήσει ποτέ.