Παρουσίαση βιβλίου: "Σαν το Κρασί", της Μαρίας Τζίτζη
Από τον Τ. Πικούνη

Οι φίλοι του κρασιού γνωρίζουν καλά τη Μαρία Τζίτζη. Τη γνωρίζουν από τα πολλά άρθρα της, και από τις γευσιγνωσίες και παρουσιάσεις κρασιών που έχει διευθύνει. Αρκετοί την γνωρίζουν επίσης σαν κριτή διεθνών διαγωνισμών, με πάνω από 25 συμμετοχές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Εν τούτοις, το μακρύ βιογραφικό της Μαρίας Τζίτζη δεν τελειώνει σε αυτά που το ευρύ κοινό των φίλων του κρασιού γνωρίζει. Με εξειδίκευση στην οινολογία και την χημεία Περιβάλλοντος έχει τελειώσει το Χημικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Αθήνας, διατηρεί χημικό και οινολογικό εργαστήριο στο κέντρο της Αθήνας όπου παρέχει υπηρεσίες σαν σύμβουλος οινολόγος και χημικός, καθηγήτρια οινολογίας και χημείας τροφίμων, με δεκαετή εμπειρία στην εκπαίδευση, συνεργάζεται με την ιδιωτική σχολή Τουριστικών επαγγελμάτων LE MONDE, όπου και είναι υπεύθυνη σε θέματα οίνου του Εκπαιδευτικού Ομίλου.

Αλλά η πολυτάλαντη Μαρία δεν σταματά εδώ: έχει γίνει τελευταία ευρύτερα γνωστή σαν συγγραφέας, και πολύ επιτυχημένη μάλιστα .Με το βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών το 2009 για το βιβλίο της "Σκοτεινό Κελάρι", -το πρώτο μυθιστόρημα σχετικό με το κρασί, αν δεν κάνω λάθος- με