Γευσιγνωσίες εστιατορίων: Για τζαμπατζήδες ή για οινόφιλους;
Από τον Τ. Πικούνη

Όταν ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το House of Wine, οι γευσιγνωσίες σε εστιατόρια ήταν μάλλον ένα σπάνιο γεγονός. Αφορούσε κυρίως πραγματικούς οινόφιλους, ειδικές προβολές οίνων σε ακριβά εστιατόρια ή Wine Clubs... Θυμάμαι το πρώτο μας δείπνο γευσιγνωσίας, την "Πρόβα Χριστουγέννων", με αντικείμενο ένα Χριστουγεννιάτικο δείπνο ...πριν την ώρα του, όπου μαζί με τα Χριστουγεννιάτικα εδέσματα δοκιμάστηκαν τα κρασιά που ταιριάζουν με αυτά. Ήταν μια εξαιρετικά πετυχημένη εκδήλωση, με την καθοδήγηση τότε του Θόδωρου Λέλεκα, και αν θέλαμε, θα μπορούσαμε να είχαμε πάνω από 150 συμμετέχοντες...

Αλλά από τότε, πολύ νερό κύλησε... και στο Ροδανό, και -κυρίως- στον Πηνειό... ήρθε η κρίση: Αδυσώπητη, καταλυτική για τον χώρο και του κρασιού και της εστίασης... ιδίως όμως για την τελευταία: Η πελατεία της περιορίστηκε (σε ορισμένα εστιατόρια σχεδόν εξαφανίστηκε), οι τιμές έπεσαν, το εμφιαλωμένο κρασί εξοβελίστηκε -και επίσημα, γιατί οι εστιάτορες στην πλειοψηφία τους το είχαν ...εξοβελίσει από πολύ πιο πριν την κρίση, απλά οι οινοποιοί δεν το είχαν πάρει είδηση (μερικοί δεν το έχουν αντιληφθε