Πάσχα με το πρώτο μου εμφιαλωμένο κρασί...
Από τον Τ. Πικούνη

Δεν το έκρυψα ποτέ... Η γιορτή που πραγματικά "μιλάει μέσα μου" είναι το Πάσχα! Όπως και το φαγητό της προτίμησής μου -μακράν!- είναι το αρνάκι στη σούβλα (Προσοχή! Το αρνάκι και όχι το κατσικάκι, που βρίσκεται πολύ χαμηλά στη λίστα των προτιμήσεών μου -ναι, είναι το λίπος που κάνει τη διαφορά!).

Ίσως να φταίει το "ορεσίβιο" DNA μου, μάλλον όμως οι παιδικές μου αναμνήσεις από τους εορτασμούς του Πάσχα που έζησα με τους θείους μου έχουν ενσταλάξει μέσα μου την αγάπη για τη γιορτή του Πάσχα, αλλά και για το σουβλιστό αρνί. Μεγάλοι "ψήστες" οι θείοι μου (όπως και μεγάλοι κυνηγοί και καλοφαγάδες), ήθελαν ο ανιψιός τους να κληρονομήσει την παραδοσιακή αυτή τέχνη που και αυτοί κληρονόμησαν από πατεράδες και παππούδες. Έτσι, από πολύ νωρίς μπήκα στα ...βάσανα της ιεροτελεστίας της προετοιμασίας των "λιχουδιών" του Πάσχα, που είναι το αρνάκι στη σούβλα και το κοκορέτσι. Από την οποία δεν έχω βγει ακόμα!