Ισπανική Πρεσβεία: Γευσιγνωσία Ισπανικών κρασιών
Από τον Τ. Πικούνη

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση έγινε χθές Τριτη 18 Ιουνίου 20214 στο ξενοδοχείο Hilton από την Ισπανική Πρεσβεία με αντικείμενο την παρουσίαση Ισπανικών κρασιών. Μια εκδήλωση με προσκλήσεις και με περιορισμένη συμμετοχή, που όμως έμεινε με πολλές άδειες θέσεις. Βλέπετε, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα εμείς οι Έλληνες να επιβεβαιώσουμε τη συμμετοχή μας και τελικά να μην πάμε, χωρίς καμιά ειδοποίηση και στερώντας θέση σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα γευσιγνωσία από κάποιους που θα ήθελαν να βρίσκονταν εκεί... Ας είναι.

Είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε έναν χαρισματικό παρουσιαστή: Ο Alvaro Cerrada Bueno, με Master σε e-Business και Οινολογία, καθηγητής στο Sommelier Master στη Valencia, νέος, με βαθιά γνώση του κρασιού γενικά και των Ισπανικών κρασιών, απλός και συγκεκριμένος, χωρίς τις γνωστές σε εμάς τους Έλληνες ΄"περικοκλάδες" στις περιγραφές, έκανε ότι μπορούσε για να ζωντανέψει ένα μάλλον απαθές κοινό οινολόγων, οινόφιλων, εμπόρων οίνου και αντιπροσώπων... στο τέλος, με τη βοήθεια των κρασιών, μάλλον τα κατάφερε...

Όλη η παρουσίαση έγινε στα Ισπανικά, με παράλληλη όμως μετάφραση στα Ελληνικά (και εξαιρετική -δυστυχώς δεν ξέρω τον μεταφραστή για να απονείμω εύσημα).

Η μετάφραση από Ισπανικά σε Ελληνικά και η ανύπαρκτη αντίστροφη μετάφραση σε παρατηρήσεις των συμμετεχόντων, ασφαλώς συνέβαλλε στη δυσκολία "επαφής" παρου