Στο By the Glass Γεροβασιλείου-Σιγάλας
Από τον Τ. Πικούνη

Ναι... Η Φωτεινή Παντζιά ξαναχτυπά!

Ποια Φωτεινή; Μα μία είναι η Φωτεινή του κρασιού, η "δική μας" Φωτεινή... Για τους νεοφερμένους στο χώρο της οινικής απόλαυσης μιλάμε για τη Φωτεινή Παντζιά, ιδιοκτήτρια και "ψυχή" του γνωστού κορυφαίου Wine Bar της Αθήνας, του By the Glass. Η Φωτεινή λοιπόν, όπως μας είχε πει και στην πρόσφατη τηλεφωνική της συνέντευξη στο House of Wine, συνεχίζει δυνατά και φέτος τις διπλές παρουσιασεις οινοποιών και των κρασιών τους που ξεκίνησε πέρισυ με τα ζευγάρια Γιώργου Σκούρα vs Στέλλιου Μπουτάρη και Γιάννη Παρασκευόπουλου της Γαίας vs Πέτρου Μαρκαντωνάτου του Gentilini. Και αυτή τη φορά με ένα επίσης πολύ "δυνατό" δίδυμο: Βαγγέλης Γεροβασιλείου και Πάρις Σιγάλας...

Παρατηρήσατε τη διαφορά; Ναι, δεν υπάρχει αυτό το vs (versus -εναντίον) ανάμεσα στα ονόματα αυτών των οινοποιών! Οι προηγούμενες συμπαρουσιάσεις στηρίχτηκαν ακριβώς σε μια υποτιθέμενη "αντιπαλότητα" μεταξύ των οινοποιών. Ήταν "Οινικές Μονομαχίες", ένας ανταγωνισμός μεταξύ των κρασιών τους που έκανε την παρουσίαση πολύ ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική, γιατί -βέβαια!- μόνο αντιπαλότητα ή ανταγωνισμός δεν υπήρχε, αλλά πολλά αστεία, πειράγματα, γέλια και πολύ κέφι μεταξύ των οινοποιών και των οινόφιλων, που έδινε μια πολύ χαρούμενη ατμόσφαιρα στην όλη παρουσίαση.

Αυτή τη φορά, υποθέτω ότι τα πράγματα... σοβαρεύουν! Το vs χάθηκε, και η πρόσκληση αφήνει να εννοηθεί ότι θα υπάρχει μια συμπαρουσίαση, χωρίς "αντιπαλότητες". Γιατί, μη με ρωτάτε, και ασφαλώς δεν έχει και σημασία, εφ' όσον δεν υπονοεί μια "σοβαρή" γευσιγνωσία με απόλυτη ησυχία, στο στυλ αυτών που διοργανώνονται σε αίθουσες πολυτελών ξενοδοχείων... Γιατί τέτοια γευσιγνωσία ούτε μπορεί, αλλά ούτε και πρέπει να είναι.

Ελπίζουμε και προσδοκούμε -ή μάλλον είμαστε βέβαιοι- ότι οι δύο οινοποιοί θα σταθούν κατά την παρουσίαση στο ...ύψος των κρασιών τους, αλλά και στο ύψος-και κυρίως στο ύφος- των προηγουμένων εκδηλώσεων! Που είχαν κέφι, ατμόσφαιρα γιορτής όπως οφείλουν να έχουν όλες αυτές οι εκδηλώσεις όταν ιδιαίτερα γίνονται σε "ναούς" του κεφιού και της χαράς -όπως πρέπει να είναι τα Wine Bars...

Εμείς πάντως θα πάμε όχι με διάθεση να "δοκιμάσουμε" μόνο τα θαυμάσια, κορυφαία κρασιά των δύο εξαιρετικών οινοποιών, αλλά να τα απολαύσουμε μαζί με τα εξαιρετικά συνοδευτικά πιάτα, παρέα με τους δύο οινοποιούς, να ακούσουμε ιστορίες για τα κρασιά τους, ανέκδοτα από τη δουλειά τους. Όσοι δεν τους γνωρίζουν θα τους "μάθουν" σαν φιλικούς, προσιτούς ανθρώπους -όπως είναι και οι δύο, άλλωστε- και όχι μόνο σαν "ονόματα" στις ετικέτες των κρασιών τους... τελικά θα πάμε για να διασκεδάσουμε όλοι, οινοποιοί, διοργανωτές και κοινό σε μια πραγματική γιορτή του κρασιού!!

Έτσι λοιπόν η Φωτεινή Παντζιά, ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου και ο Πάρις Σιγάλας μας περιμένουν στο By the Glass τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014, στις 9 μ.μ. για να δοκιμάσουμε:

Από το Κτήμα Γεροβασιλείου:

• Μαλαγουζιά ’13,
• Chardonnay ’12
• Άβατον ’11

Από το Κτήμα Σιγάλα:

• Σαντορίνη ’13 και ’08
• Μαυροτράγανο ’12

Μαζί τους θα έχουμε για συνοδεία:

• Τόνο με Ρεβύθια, Σαλάμι Λευκάδος, Τσάιβς και Λουίζα
• Μίνι Σαλάτα σε Μαύρο Ψωμί με Γαρίδες, Μούς Αβοκάντο και Ντρέσινγκ Εσπεριδοειδών
• Rib Eye με Πουρέ Ψητής Πατάτας με Τρούφα, Σπαράγγια, Φρικασέ Μανιταριών και Σάλτσα από Μαυροτράγανο.

Μόνο...βιαστείτε να κλείσετε θέση! Η ζήτηση θα είναι πολύ μεγάλη, όπως ήταν και στις δύο προηγούμενες παρουσιάσεις...

Κόστος συμμετοχής: 35 ευρώ / άτομο
Κρατήσεις στο τηλέφωνο του By the Glass: 210.32.32.560


Να είστε όλοι εκεί!Τάσος Πικούνης


Μπορείτε να δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου του By the Glass