Οινικές Aποκαλύψεις: Μια έκθεση για πολύ μικρά Οινοποιεία
Από τον Τ. Πικούνη

Μια έκθεση οίνου διαφορετική από τις προηγούμενες ανοίγει τις πύλες της προς τους επαγγελματίες του Οίνου αλλά και τους φίλους του κρασιού. Είναι η έκθεση "Οινικές Aποκαλύψεις" που θα γίνει στο Ξενοδοχείο King George τη Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014 και διοργανώνεται από την εταιρεία Vinetum του Ντίνου Στεργίδη, που διοργανώνει τις σημαντικότερες εκθέσεις Οίνου στην Ελλάδα.

Η πρωτοτυπία της έγκειται στο γεγονός ότι είναι η πρώτη έκθεση Πολύ Μικρών Οινοποιείων που διοργανώνεται στη χώρα μας, και ασφαλώς δεν μπορεί να μην την επισημάνουμε εμείς στο House of Wine, όταν ήμασταν οι πρώτοι που δημιουργήσαμε ειδική κατηγορία στις ιστοσελίδες μας για τα αξιόλογα μικρά οινοποιεία της χώρας που την ονομάσαμε "Οινοποιεία Boutique του Ελληνικού Αμπελώνα".

Μιλήσαμε με το Ντίνο Στεργίδη για την έκθεση...

"Είναι μια έκθεση που απευθύνεται σε μικρά ή πολύ μικρά Οινοποιεία, από τα οποία πολλά δεν είχαν την ευκαιρία μέχρι σήμερα να συμμετάσχουν σε οργανωμένη έκθεση στην Αθήνα, λόγω του υψηλού κόστους" μας είπε. "Θέλουμε να τους δώσουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα κρασιά τους τόσο στους επαγγελματίες του οίνου όσο και στο ευρύ κοινό, με πολύ μικρό κόστος συμμετοχής" συνέχισε.

Γράφει επίσης στο Δελτίο Τύπου που δημοσιεύτηκε: "από το 1994, όταν δηµιουργήσαµε το Οινόραµα, ο κόσµος του κρασιού στην Ελλάδα έχει αλλάξει δραµατικά. Ο αριθµός των οινοποιείων έχει πενταπλασιαστεί, το κρασί έχει µπει δυνατά σε όλους τους σοβαρούς χώρους εστίασης και όχι µόνο, οι δε καταναλωτές- Φίλοι του Κρασιού µετρούνται πλέον σε χιλιάδες. Εκείνο που, δυστυχώς, δεν έχει αλλάξει τόσο πολύ είναι ο τρόπος εµπορίας και διάθεσης του ελληνικού κρασιού: περισσότερο από ποτέ, τα εµπόδια που ορθώνονται µπροστά στο µικρό παραγωγό που θέλει να προσεγγίσει την αγορά της Αθήνας, τη µεγαλύτερη της Ελλάδας, είναι τεράστια, παρά την ευεργετική ανάπτυξη των ηλεκτρονικών καταστηµάτων. Aυτός είναι και ο κύριος στόχος της έκθεσης Οινικές Αποκαλύψεις, να δώσει τη δυνατότητα και στα πιο µικρά οινοποιεία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στην αγορά της Αθήνας, απευθείας στους εστιάτορες, τους εµπόρους, τους γευσιγνώστες και δευτερευόντως στους καταναλωτές".

Σε ερώτηση αν έχει γίνει κάποια προεπιλογή οινοποιείων, ο Ντίνος Στεργίδης διευκρίνισε ότι δεν έχει γίνει προεπιλογή και η συμμετοχή ήταν απολύτως ελεύθερη.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες και οινοποιεία που βρέθηκαν και μεγάλωσαν με τη συμβολή και των "Οινοποείων Boutique" του House of Wine: Οι "ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ", οι "ΟΙΝΟΙ ΣΓΟΥΡΙΔΗ" και το "ΚΤΗΜΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥ" με τους δύο τελευταίους να συνεχίζουν τη συνεργασία με το House of Wine με μεγάλη επιτυχία!

Σας συνιστούμε να επισκεφθείτε την έκθεση. Είναι ασφαλώς μια αξιέπαινη προσπάθεια, που όταν αποκτήσει το κοινό της θα γίνει ένα βήμα για την προώθηση στην οινική αγορά μικρών οινοποιείων, που ανάμεσά τους θα βρεθούν και κάποια που θα μας δώσουν τα νέα "διαμαντάκια" του Ελληνικού κρασιού!

Και μια τελευταία παράκληση προς τους απλούς φίλους του κρασιού: Επισκεφθείτε την έκθεση και δοκιμάστε τα κρασιά τις ώρες που είναι αφιερωμένες σε εσάς, δηλαδή από 4:00 έως 8:00 μ.μ. Μην πηγαίνετε την ώρα που είναι αφιερωμένη στους επαγγελματίες, γιατί εμποδίζετε τη δουλειά τους αλλά και αυτή των οινοποιείων να προωθήσουν τα κρασιά τους στο δίκτυο διανομής τους.Οινικές Aποκαλύψεις 2014
1η Έκθεση Πολύ Μικρών Οινοποιείων
Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014
Ξενοδοχείο King George II, Πλατεία Συντάγματος
Ώρες λειτουργίας: 12:00 – 16:00 Επαγγελματίες, 16:00 – 20:00 Φίλοι του Κρασιού.
Είσοδος ελεύθερη

Τάσος Πικούνης