Δύο Εκδηλώσεις με κρασιά Μπουτάρη στο Aleria που δεν πρέπει να χάσετε!
Από τον Τ. Πικούνη

Το γνωστό εστιατόριο Aleria, ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια της Αθήνας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Athens Wine Week διοργανώνει σήμερα Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 δύο εκδηλώσεις που σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε! Και αυτό γιατί είναι μία από τις σπάνιες φορές που το ιστορικό οινοποιείο παρουσιάζει την εξέλιξη στον χρόνο ενός εμβληματικού του κρασιού: του Grand Reserve από τη Νάουσσα.

Αυθεντικό δείγμα ερυθρού παλαίωσης, το Grand Reserve Boutari από 100% Ξινόμαυρο, εκφράζει απόλυτα την τυπικότητα της ποικιλίας και της περιοχής καθώς και τις δυνατότητες εξέλιξης που διαθέτει το Ξινόμαυρο - ο Robert Parker μίλησε για ένα «δομημένο, πολύπλοκο και γήινο κρασί, πολύ κομψό στον ουρανίσκο, που αναπτύσσεται αργά αλλά όμορφα στο ποτήρι». Το Grand Reserve Νάουσσα ωριμάζει δύο χρόνια σε δρύινα βαρέλια γαλλικής προέλευσης και δύο χρόνια σε φιάλες ενώ έχει δυνατότητα παλαίωσης 12-15 χρόνια.


Η πρώτη εκδήλωση αφορά σε μια εξαιρετική κάθετη γευσιγνωσία: Υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Βογιατζή, που έχει δημιουργήσει όλα τα σπουδαία κρασιά του οινοποιείου, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τις σοδειές του '10, του '08, του '00, του '97, του '93 αλλά και του '87! Αυτή την γοητεία που αναπτύσσει στην εξέλιξή του στο χρόνο, από την νευρώδη νιότη στην μεστή ωριμότητα, θα έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε και να απολαύσετε στα ποτήρια σας!

Η κάθετη δοκιμή θα ξεκινήσει στις 19:30 και θα συνοδεύεται από ποικιλία Ελληνικών τυριών και αλλαντικών.

Εκτός όμως από την κάθετη δοκιμή θα πραγματοποιηθεί και ένα θαυμάσιο wine dinner με κρασιά την Boutaris Οινοποιητική.

Wine Dinner- Degustation Menu

Καλλίστη '13 | Π.Ο.Π Σαντορίνη | Ασύρτικο
Ταρτάρ μοσχαριού με τραγανό φύλλο αρωματισμένο με βολίτες, πίκλα από αυγό ορτυκιού και γραβιέρα

Καλλίστη Reserve '12 | Π.Ο.Π Σαντορίνη | Ασύρτικο
Τηγανιτό καλαμαράκι
σαλάτα από αγγινάρες με σελινόριζα και ταραμοσαλάτα από αυγοτάραχο

Νάουσσα Μπουτάρη '12 | Π.Ο.Π Νάουσσα | Ξινόμαυρο
Κόκορας κοκκινιστός με χυλοπίτες Τήνου, ψητά ντοματίνια, ελιές και κάππαρη

Grand Reserve '10 Νάουσσα | Π.Ο.Π Νάουσσα | Ξινόμαυρο
Κατσικάκι με κρέμα φάβας, μαρμελάδα κρεμμύδι και κροκέτα από βολάκι Άνδρου

Μοσχάτο Σπίνας '08 Boutari | Επιτραπέζιος Οίνος
Κρέμα cheesecake με γλυκό του κουταλιού τοματίνια, κρέμα λεμόνι και μπισκότο από κρίθινο παξιμάδι

Το κόστος της κάθετης δοκιμής είναι 50€/άτομο και οι θέσεις είναι περιορισμένες (group 16 ατόμων)

Στο Wine Dinner μπορείτε να συμμετάσχετε με 48€/άτομο, και αν έχετε τις... οινικές αντοχές για μια συνολική απόλαυση, μπορείτε να συμμετάσχετε και στη γευσιγνωσία και στο Wine Dinner με 80€/άτομο...

Είναι, πιστεύουμε, δυο εκδηλώσεις στις οποίες οι φίλοι του κρασιού θα πρέπει να παρευρεθούν, γιατί συνδυάζουν τα όμορφα πιάτα του σεφ Γκίκα Ξενάκη με τα θαυμάσια κρασιά του Κτήματος Μπουτάρη.



Τάσος Πικούνης