Μικροί Παραγωγοί και σπάνιες ποικιλίες στην Αίγλη Ζαππείου
Από τον Τ. Πικούνη

Επισκέφθηκα την έκθεση «Οινικές Αποκαλύψεις» στην Αίγλη Ζαππείου μαζί με την πολύ αγαπητή μου φίλη Μερόπη Παπαδοπούλου, τη Διευθύντρια του περιοδικού «Οινοχόος» της «Καθημερινής».

Για να μην κατηγορηθώ για γκρινιάρης, αντιγράφω επί λέξει τα όσα γράφτηκαν στο Δελτίο Τύπου του διοργανωτή: «Στην έκθεση θα παρουσιαστούν κρασιά από πολύ μικρά οινοποιεία (η συνολική παραγωγή των οποίων δεν ξεπερνά τις 50.000 φιάλες κρασί), και από «αφανείς» ποικιλίες αμπέλου (ποικιλίες που είναι σχεδόν άγνωστες στο ευρύ κοινό) και τα λεγόμενα «φυσικά κρασιά», εκείνα δηλαδή στην παραγωγή των οποίων η ανθρώπινη παρέμβαση είναι από ελάχιστη έως μηδενική.»

Έτσι, πηγαίνοντας στην Έκθεση, περιμέναμε να δούμε κρασιά από σπάνιες ποικιλίες και από μικρά οινοποιεία… Αλλά, φαίνεται, δεν ερμηνεύσαμε σωστά τα όσα έλεγε το Δελτίο Τύπου. Γιατί εκεί είδαμε μεν σπάνιες ποικιλίες -τη Σκλάβα, το Γουστολίδι, το Σκιαδόπουλο, τον Τινακτορώγο, τον Αυγο