Δίπλα στη Τέχνη: Το House of Wine με τα κρασιά Αβαντίς χορηγός στην Πρεμιέρα της "Ιλιάδας" Από την Aλίκη Δανάλη
Σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων

  Δίπλα στην Τέχνη

Με τα υπέροχα κρασιά του Κτήματος Αβαντίς στο πλαίσιο της υποστήριξης καλλιτεχνικών εκδηλώσεων μέσα από τη δράση μας "ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ" θα γίνει την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου στις 8:00 το βράδυ η επίσημη πρεμιέρα της ΙΛΙΑΔΑΣ του Ομήρου στο ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ.

"Κάθε εικόνα, κάθε λέξη των στίχων της Ιλιάδας σε μαγεύει . Σε κάνει να θαυμάζεις τον κορυφαίο ποιητή της ανθρωπότητας, τον δικό μας, τον μοναδικό Ομηρο"....γράφει η Κάρμεν Ρουγγέρη. Και αυτή την ΙΛΙΑΔΑ θα παρακολουθήσουμε όλοι, για να διδαχθούμε και να απολαύσουμε μέσα από απόλυτα τεκμηριωμένα και μελετημένα από την αστείρευτη πηγή της ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ μας γεγονότα, της ιστορίας μας.

Είναι μια παράσταση που μας μαθαίνει Δηλαδή, ποιά είναι η Ελένη, ποιος ο Πάρης, ο Αχιλλέας, ο Μενέλαος, ο Έκτορας, ο Αγαμέμνονας, πως φτάσαμε στον Τρωικό Πόλεμο.

Μετά θα περάσουμε στην Ιλιάδα, που αρχίζει με τον θυμό του Αχιλλέα, τη διαμάχη του με τον Αγαμέμνονα και την αποχώρηση του από τη μάχη. Θα δούμε ακόμα την συμμετοχή των θεών του Ολύμπου σ ΄αυτή την διαμάχη, την σύγκρουση των Ελλήνων με τους Τρώες.Τον θάνατο του Πάτροκλου και την μονομαχία του Αχιλλέα με τον Έκτορα που καταλήγει στον χαμό του τελευταίου.

ΕΔΩ τελειώνει Η ΙΛΙΑΔΑ. Όχι όμως και το έργο της Κάρμεν Ρουγγέρη!

Συνεχίζει για να ολοκληρώσει τον Τρωικό Πόλεμο, μιλώντας για τον θάνατο του Αχιλλέα, τον Δούρειο Ίππο και την καταστροφή της Τροίας.

Όλα αυτά απόλυτα τεκμηριωμένα και μελετημένα μέσα από την αστείρευτη πηγή της ΜΥΘΟΛΟΓΊΑΣ ΜΑΣ, δημιούργησαν την παράσταση που θα δείτε .


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ


Κείμενο: Κάρμεν Ρουγγέρη,
Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη – Χριστίνα Κουλουμπή,
Σκηνικά-Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή,
Κίνηση-Χορογραφίες-Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας,
Μουσική σύνθεση-Ενορχήστρωση-VideoArt: Αντώνης Δελαπόρτας,
Στίχοι & επιλογή τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής,
Οπλομαχίες: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης,
Βοηθός Ενδυματολόγου: Έρρικα Αλαμάνου,
Οργάνωση Πρόβας: Δάφνη Μιλτιάδου, Χαρά Δήμα,
Υπεύθυνες γραφείου παραγωγής: Τζούλυ Αλαμάνου, Αγγελική Μαντζουράνη, Artwork: Λουκάς Μελάς


ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Πέτρος Κιοσές, Χριστίνα Κουλουμπή, Τάσος Παπαδόπουλος, Ίρις Πανταζάρα, Σπύρος Περδίου, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Σωτήρης Σουριανός, Γρηγόρης Τουμασάτος, Θανάσης Τσιδίμης, Νεκτάριος Φαρμάκης Έλενα Μιχαλάκη, Γιώργος Βλάχος