Ο Πάρις Σιγαλάς ανεβάζει τον πήχη πολύ ψηλά με τα "Επτά Χωριά"!
Από τον Τ. Πικούνη

Μέσα στο κατακαλόκαιρο, μόλις αρχίζουν τα "μπάνια του λαού" όπως έλεγε παλιός αρχισυντάκτης, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες οινοποιούς, ο Πάρις Σιγάλας, τάραξε τα νερά και τη θερινή μας ραστώνη, βγάζοντας στην αγορά όχι ένα, αλλά επτά (!) νέα Ασύρτικα Σαντορίνης! Είναι τα "Επτά Χωριά", επτά εξαιρετικά Ασύρτικα από επτά διαφορετικά Χωριά της Σαντορίνης (Ακρωτήρι, Φηρά, Ημεροβίγλι, Μεγαλοχώρι, Οία, Πύργος, Βούρβουλος), οινοποιημένα το κάθε ένα ξεχωριστά από το Κτήμα Σιγάλα που μας αποκαλύπτουν τις ιδιαιτερότητες του terroir των διαφορετικών περιοχών του νησιού .

Ένα "παιγνίδι" γεύσεων και αρωμάτων βασισμένο σε μια ιδέα του Πάρι Σιγάλα, ένα σύνολο Ασύρτικων της Σαντορίνης που εκφράζει και αναδεικνύει ταυτόχρονα τόσο το ενιαίο terroir του νησιού όσο και την ποικιλότητα και την εκφραστική ιδιαιτερότητα του μικροκλίματος κάθε διαφορετικού "χωριού". Σε ενιαία κασετίνα, ένα πραγματικό δώρο, μια σπάνια συλλογή για όσους θέλουν να εμβαθύνουν στο φαινόμενο "Ασύρτικο" που έχει εντυπωσιάσει ολόκληρο τον κόσμο!

Μιλήσαμε πριν την κυκλοφορία των Επτά Χωριών με την Εμπορική Διευθύντρια του Κτήματος Σιγάλα κα Ιφιγένεια Διαμαντίδου, που μας έδωσε την άποψη του Κτήματος αλλά και την "ιδέα" πίσω από την δημιουργία των κρασιών.