Δοκιμάζοντας το "Χρυσογέρακα", το πρώτο γλυκό κρασί του Κυρ-Γιάννη
Από τον Τ. Πικούνη

Όταν με ειδοποίησαν στο House of Wine ότι έφθασαν δύο φιάλες κρασιού 500ml από το κτήμα Κυρ-Γιαννη, η μια για τη Μαριάννα Μακρύγιαννη και η άλλη για εμένα, αμέσως σκέφτηκα ότι ήρθε η ώρα να δοκιμάσω (επιτέλους!) το πρώτο γλυκό κρασί από Ξινόμαυρο, από το κτήμα που τόλμησε να φτιάξει από αυτή την ποικιλία το πρώτο αφρώδες κρασί (προς μεγάλη μου έκπληξη τότε, θυμάμαι!).

Όταν όμως έβγαλα το κρασί από το περιτύλιγμά του, διαπίστωσα (όχι χωρίς κάποια απογοήτευση θα ομολογήσω) ότι ναι μεν ήταν ένα γλυκό λευκό κρασί αλλά από Μαλαγουζιά και Gewürztraminer 50/50.

Ο Στέλλιος Μπουτάρης είχε λοιπόν την ευγένεια να μου στείλει στο House of Wine να δοκιμάσω το νέο του γλυκό κρασί, το πρώτο γλυκό κρασί του κτήματος κυρ-Γιάννη, το "Χρυσογέρακα". Είναι το δεύτερο κρασί με θέμα τα γεράκια, μετά τις θαυμάσιες Πλαγιές Γερακιών, ερυθ