Χτίζουμε μια νέα οινική εμπειρία
Από τον Τ. Πικούνη

Πίσω στο μακρινό 2009, πριν πατηθεί το κουμπί για να βγει το House of Wine στον αέρα, βάλαμε ένα στοίχημα με τους εαυτούς μας: να επαναπροσδιορίσουμε τη φύση και τη σημασία του οινικού e-shop, κι ας ήταν, ως μοντέλο, ακόμα σε εμβρυακό στάδιο, για τα δεδομένα της Ελληνικής αγοράς. Θέλαμε να το βγάλουμε από το στενό, μονοδιάστατο πλαίσιο της ηλεκτρονικής πώλησης και να το πλαισιώσουμε με μια πληθώρα εμπειριών, για να κάνουμε την επιλογή και αγορά του κρασιού, απόλαυση.

Τα νούμερα, οι πωλήσεις, αλλά πάνω απ’ όλα η δική σας προτίμηση, δείχνουν ότι τα καταφέραμε. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα υπήρξε τόσο εκτενής πληροφόρηση για κάθε προϊόν, κριτικές συνεργατών, γευσιγνωστών και δημοσιογράφων οίνου, αλλά και καταναλωτών. Πλήθος άρθρων για το κρασί, εκδηλώσεις και ενημέρωση για τα οινικά δρώμενα μέσα από ένα site 11.500 σελίδων, μέσα από μηνιαία και εβδομαδιαία newsletters κλπ έκαναν το House of Wine το μεγαλύτερο Ελληνικό site πώλησης Οίνου και ποτών αλλά και αυτό με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Ελλάδα, ανάμεσα σε όλα τα site -και όχι μόνο eshops- που έχουν σχέση με Οίνο και Ποτά!

Σήμερα, 7 χρόνια μετά, ανανεώνουμε το ίδιο στοίχημα, κοιτώντας ακόμα πιο μπροστά. Κρατάμε τη λέξη εμπειρία, γιατί δεν θα σταματήσουμε ποτέ σας να την προσφέρουμε και να την μοιραζόμαστε μαζί σας, την κάνουμε όμως πλέον ακόμα πιο ολοκληρωμένη. Με όραμα το House of Wine να γίνει το «Σπίτι του Κρασιού» σε όλες τις διαστάσεις (και να απολαμβάνεται με όλες τις αισθήσεις), βρισκόμαστε στη φάση της ολοκλήρωσης της μετακόμισής μας στο νέο μας χώρο. Εκεί, δεν υλοποιούμε μόνο όσα οραματιζόμαστε οι ίδιοι, αλλά και (σχεδόν) όλα όσα μας ζητάτε εσείς τόσα χρόνια.

Στο νέο House of Wine, συνδυάζουμε ότι καλό έχει να προσφέρει η πώληση μέσα από το internet με αυτό που προσφέρει η ανθρώπινη επαφή στην κλασσική πώληση. Η εκτεταμένη πληροφόρηση του internet για κάθε προϊόν, οι αναλύσεις των "ειδικών", οι διακρίσεις και οι βαθμολογίες - ειδικών και κοινού- είναι εκεί, ο τεράστιος αριθμός των προϊόντων επίσης, μαζί με ότι προσφέρει η ανθρώπινη επαφή... Μια νέα μέθοδος αγοράς προτείνεται που συνδυάζει τα καλύτερα των δύο κόσμων. Η έμφαση δεν θα δίνεται μόνο στην πώληση του κρασιού ή των ποτών, αλλά στην συνολική εμπειρία της απόλαυσής τους. Έτσι, έχουμε σχεδιάσει ειδικό χώρο υποδοχής, με άνετο parking, με εγκατάσταση δοκιμής επιλεγμένων ετικετών σε ποτήρι, προθήκες και εκθετήρια για επιλεγμένα κρασιά, ποτά, fine wines, αξεσουάρ, αλλά και ενέργειες του τύπου «παραγωγός του μήνα», «shop in a shop» ενώ οι πελάτες μας θα έχουν την δυνατότητα επιτόπου αγοράς, εξυπηρετούμενοι από το προσωπικό υποδοχής του House of Wine. Επιπλέον, έχουμε προνοήσει για χώρους εκπαίδευσης/εκδηλώσεων, είτε πρόκειται για το λανσάρισμα ενός νέου προϊόντος, μία συνέντευξη τύπου ή ένα cocktail party, είτε πρόκειται για ένα σεμινάριο ή για ένα masterclass.

Πότε θα γίνουν όλα αυτά;

Από τη Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου θα μας βρίσκετε στη νέα μας διεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως 40, 15232, Χαλάνδρι.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα μας συγχωρήσετε τις αρχικές «ασθένειες» μιας τόσο μεγάλης αλλαγής, και το γεγονός ότι ο κυρίως χώρος υποδοχής και εξυπηρέτησής σας θα ετοιμάζεται για λίγες ακόμα ημέρες μετά την μετακόμισή μας.

Όπως σίγουρα έχετε καταλάβει, εσείς, οι πελάτες μας, είστε η πρώτη προτεραιότητά μας. Θα είστε λοιπόν οι πρώτοι που θα ειδοποιήσουμε, αλλά και οι πρώτοι που θα περιμένουμε να καλωσορίσουμε για να μας ευχηθείτε «καλορίζικο» μόλις τακτοποιηθούμε στο νέο μας σπίτι και ολοκληρώσουμε και τη τελευταία λεπτομέρεια!


Στην υγειά σας!


Τάσος Πικούνης