‘Οινικές θεωρίες’ που δεν ισχύουν

21 Απρ 2018 11:44:29 π.μ.

Πόσες φορές σας έχει τύχει να βρεθείτε σε μία παρέα όπου κάποιος επιμένει ότι τα λευκά κρασιά πρέπει να πίνονται μόνο φρέσκα, ή να βγάζει από το κελάρι ένα κρασί 20ετίας και το να το παρουσιάζει με περηφάνια, ενώ στην πραγματικότητα ‘δεν πίνεται’? Αν όχι πολλές, σίγουρα μερικές. Και ακόμα και αυτά να μην σας έχουν τύχει, σίγουρα θα έχετε ακούσει από κάποιον να λέει ότι το κρασί είχε θειώδες και τον έπιασε πονοκέφαλος’, χωρίς να διευκρινίσει ότι ήπιε ένα μπουκάλι παραπάνω από ότι άντεχε!

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο

Λευκά κρασιά από ‘ερυθρές’ περιοχές

20 Απρ 2018 11:29:59 π.μ.

Πως θα σας φαινόταν να πηγαίναμε μία βόλτα στην Νάουσα, στην Νεμέα, στο Barolo, στο Chianti και να μην πιούμε κόκκινο κρασί αλλά λευκό? Είναι κάποιες περιοχές που έχουν ταυτιστεί με την παραγωγή ερυθρών κρασιών και έχουν γίνει παγκοσμίως γνωστές για αυτό το ‘χρώμα’! Όμως ακόμα και στις πιο ‘βαμμένες κόκκινες’ περιοχές θα μπορούσαμε να βρούμε αξιόλογα λευκά κρασιά για να πιούμε. Ας δούμε κάποια κρασιά που αξίζει να τους δώσουμε την προσοχή μας, παρόλο που το ‘ερυθρό’ χρώμα κυριαρχεί! Το καλοκαίρι άλλωστε πλησιάζει. Το επιβεβαιώνουν και οι ανεβασμένες θερμοκρασίες. Ας είμαστε προετοιμασμένοι!

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο

Rum Mania

15 Απρ 2018 10:17:12 π.μ.

Εκ πρώτης όψεως, φαίνεται οτι σκοπεύω να μιλήσω για τη γειτονική μας χώρα, κάποιος μπορεί να φανταζόταν, οτι θα μιλήσω για κρασιά από τη Ρουμανία, γιατί whisky δεν βγάζει. Κι αν ακόμα όμως ήταν έτσι, η ορθογραφία, στα αγγλικά φυσικά, θα ήταν λάθος. Όμως, από μικρός, μέχρι και τώρα που μεγάλωσα λιγάκι, ήμουν και είμαι πολύ καλός στην ορθογραφία, είτε μιλάμε για ελληνικά, είτε μιλάμε για αγγλικά, σχεδόν στο ίδιο επίπεδο. Άρα, κάτι άλλο θέλω να πω. Και αυτό για το οποίο θα μιλήσω σήμερα, είναι

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία Spiritual Talk

Οινικό ταξίδι στη Χιλή

9 Απρ 2018 11:55:36 π.μ.

Αφού γιορτάσαμε το παραδοσιακό Ελληνικό Πάσχα με όλες τις τιμές, φάγαμε, ήπιαμε όπως μας αρμόζει, είπαμε να αρχίσουμε τα οινικά μας ταξίδια! Και θα ξεκινήσουμε με ένα πολύ μακρινό προορισμό! Θα πάμε στο νότιο ημισφαίριο, στην Νότια Αμερική και συγκεκριμένα στην Χιλή! Έχουν άλλωστε τρύγο εκεί και τα πρώτα κρασιά του 2018 είναι ήδη στις δεξαμενές..
Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο

Τα νέα της αγοράς

9 Απρ 2018 9:21:42 π.μ.

Καταρχάς, αφού αυτή τη στιγμή που γράφω, είναι Μεγάλο Σάββατο, θα ξεκινήσω με τις ευχές. Ας υπάρχει λοιπόν αυτό το Πάσχα αγάπη και υγεία για όλο τον κόσμο και εύχομαι Καλή Ανάσταση κυρίως στους συμπατριώτες μας που δοκιμάζονται, με πολλούς και διάφορους τρόπους, ας μην τους ξεχνάμε και ας βοηθάμε, όσοι μπορούμε, με όποιο τρόπο μπορούμε.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία Spiritual Talk

Μετά το Πάσχα... back to classics

9 Απρ 2018 7:53:31 π.μ.

Και τι δεν δοκιμάσαμε τη Μεγάλη Εβδομάδα! Κυρίως λευκά, ροζέ, -τα κόκκινα αφέθηκαν για το Πάσχα κυρίως... Τώρα όμως που όλα αυτά τέλειωσαν, και επιστρέφουμε στην "καθημερινότητα" -οινική και μη- δεν μπορώ παρά να αναπολήσω κάποια "κλασσικά" κρασιά, που υπέστησαν την «επίθεση» νέων, φιλόδοξων και με ενδιαφέρον κρασιών, που το κάθε ένα έχει να δείξει κάτι διαφορετικό... το ένα έντονα ευχάριστα αρώματα, το δεύτερο ελκυστικές οξύτητες, κάποιο άλλο διαφορετικό ύφος από αυτά που ξέραμε.  Η πρόσφατη Παρουσίαση των κρασιών Τρουπή στον Κόλλια αλλά και προσπάθειες σαν το εξαιρετικό "Οροπέδιο" Μπουτάρη είναι ενδεικτικά παραδείγματα.
Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο

Islay Night Part 2

1 Απρ 2018 9:22:33 π.μ.

Παρασκευή βράδυ λοιπόν, είπαμε να κλείσουμε μια εκκρεμότητα, σε εισαγωγικά η λέξη. Και λέω εισαγωγικά, διότι η λέξη παραπέμπει σε κάποια υποχρέωση και συνήθως οι υποχρεώσεις δεν συνοδεύονται από ευχάριστες στιγμές, ενώ όλοι εμείς που βρεθήκαμε στο House of Wine περάσαμε πολύ καλά. Στα τέλη Οκτωβρίου, είχαμε ακόμη μια τέτοια πολύ ωραία βραδιά, όταν ήπιαμε και κατα-ευχαριστηθήκαμε whiskies από τα τέσσερα αποστακτήρια του Islay και συγκεκριμένα από τα Bruichladdich, Caol Ila, Lagavulin και Ardbeg. Οπότε, περίσσευαν τα υπόλοιπα τέσσερα αποστακτήρια, που υπάρχουν προς το παρόν στο νησί.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία Spiritual Talk

Οι ποικιλίες του Πασχαλινού τραπεζιού

1 Απρ 2018 3:57:05 π.μ.

Το Πασχαλινό τραπέζι φυσικά ‘φωνάζει’ για τον οβελία, το αρνάκι ή το κατσικάκι στην σούβλα, ίσως και στον φούρνο, μαζί με κάποιες σαλάτες και τα ελαφριά ορεκτικά. Σε κάποιες ψησταριές θα ‘γυρίσει΄ και ένα πικάντικο κοκορέτσι, ενώ οι πιο μερακλήδες (ή οι πιο περίεργοί που δεν τρώνε αρνάκι) θα φτιάξουν και ένα χοιρινό κοντοσούβλι! Ένα από τα πιο πλούσια και πιο ‘μακρά’ σε διάρκεια τραπέζια του χρόνου. Που θα μείνει αξέχαστο, αν έχουμε και τα ιδανικά κρασιά και θα φροντίσουμε εμείς για αυτό, προτείνοντας σας τις ποικιλίες που ταιριάζουν περισσότερο.
Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο

Εννέα κανόνες και μια ευχή αν είστε προσκαλεσμένοι στον Οβελία!

31 Μαρ 2018 8:14:00 π.μ.

Η Κυριακή του Πάσχα είναι μια μοναδική ευκαιρία να ξεδιπλωθεί ένα ταλέντο που -κατά περίεργο τρόπο- υπάρχει σε όλους τους αρσενικούς Έλληνες... λες και είναι βαθειά χαραγμένο στο DNA μας, ή κληρονομημένο από γενιά σε γενιά. Είναι το ταλέντο του "ψήστη"... Ταλέντο αναφαίρετο και κυρίως αδιαπραγμάτευτο!
Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην είναι ο καλύτερος ψήστης στον κόσμο! Καλύτερος από οποιονδήποτε άλλο! Αυτός ξέρει! Μοναδικός στο barbeque, στο ψήσιμο της μπριζόλας, της παντσέτας, του λουκάνικου... μοναδικός και στο ψήσιμο του Οβελία! Αν μάλιστα έχει φτιάξει και κάποιο κοκορέτσι στη ζωή του, και εκεί έχει γίνει αυτόματα ειδικός!

Διαβάστε Περισσότερα
1 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο

Ανανεώνοντας το πασχαλινό μου "Χαρέμι"...

28 Μαρ 2018 1:40:29 π.μ.

Κάθε χρόνο πριν το Πάσχα ανανεώνω το προσωπικό μου χαρέμι... και το ανανεώνω για να πάρω μαζί μου στην "έξοδό" μου του Πάσχα τις καλύτερες συζύγους μου και τις πιο όμορφες οδαλίσκες... Η αλήθεια είναι ότι ζήλευα τους Τούρκους σουλτάνους... ιδιαίτερα αυτόν τον... αχόρταγο Μουράτ με τις 1200 γυναίκες και οδαλίσκες στο χαρέμι του! Ναι, ξέρω... το γράφω κάθε χρόνο αλλά... τι να κάνουμε, η ζήλεια δεν κρύβεται! Αυτή η ζήλεια με οδήγησε μέσα στα χρόνια να φτιάξω και εγώ το δικό μου, μικρό "χαρέμι". Με συζύγους -αρκετές!- και οδαλίσκες ακόμα περισσότερες... Όχι, δυστυχώς -ή ευτυχώς!- δεν είναι γυναικείο χαρέμι, αλλά χαρέμι που αποτελείται από... κρασιά, κάτι σαν οινικό χαρέμι!
Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο
Δείτε όλα τα άρθρα