Stitzel Weller

23 Απρ 2017 9:16:47 π.μ.

Τον τελευταίο καιρό αισθάνομαι λίγο περίεργα. Στα τρία whisky που δοκιμάζω, τα δυο είναι bourbon. Και βέβαια, είπα και στο παρελθόν, ότι όσοι νομίζουν ότι δεν πίνω bourbon, κάνουν λάθος. Δεν είπα ποτέ πως δεν πίνω, είπα πως όταν πίνω, θέλω να είναι υψηλής ποιότητας, όπως για παράδειγμα, Wild Turkey 8 ετών, ή Elijah Craig 12 ετών. Όμως είναι άλλο αυτό και άλλο είναι να το έχω ρίξει τόσο πολύ στο bourbon, που να αποτελεί πλειοψηφία και τα σκωτσέζικα να αποτελούν μειοψηφία, προς το παρόν φαντάζομαι. Με το ρυθμό που πάω σε λίγο θα αρχίσω να πίνω και γιαπωνέζικα. Μάλλον θα πρέπει να πάω στο γιατρό.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία Spiritual Talk

Ας μιλήσουμε για Chablis...

22 Απρ 2017 8:18:05 π.μ.

Σίγουρα τα Chablis είναι κρασιά με τα οποία μπορούμε να ορίσουμε την έννοια του terroir. Σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του στυλ των κρασιών παίζει το έδαφος της περιοχής, που έχει διαμορφωθεί στην Ιουρασική εποχή και αποτελείται από ένα μίγμα ασβεστόλιθου και πηλού γεμάτο με απολιθώματα οστράκων, το οποίο προσδίδει τον χαρακτηριστικό ορυκτό χαρακτήρα στα κρασιά.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο

Σε ποιες ποικιλίες θα ψάξουμε για ερυθρά ανοιξιάτικα κρασιά;

20 Απρ 2017 1:40:17 π.μ.

Αφήνοντας πίσω το Πάσχα και με τις θερμοκρασίες να παίρνουν τον ανήφορο, θα αρχίσουμε να ξεμυτίζουμε στο μπαλκόνι, να τρώμε έξω είτε είμαστε στο σπίτι είτε σε κάποιο εστιατόριο, οι διατροφικές μας συνήθειες να ‘ελαφραίνουν’ (τουλάχιστον τα φρέσκα λαχανικά θα έχουν μεγαλύτερη παρουσία) και μόλις δούμε και τις φωτογραφίες από τα πρώτα μπάνια των πιο τολμηρών θα ξέρουμε ότι φτάσαμε και στο καλοκαίρι!...

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο

Περι Distillers Edition, ανέμων και υδάτων

19 Απρ 2017 11:03:19 π.μ.

Τούτες τις αράδες που θα διαβάσετε, όσοι διαβάσετε, τις γράφω Μ.Παρασκευή, μετά την περιφορά του Επιταφίου. Επειδή όμως δεν γνωρίζω πόσοι από εσάς θα διαβάσετε πριν την Ανάσταση και πόσοι μετά από αυτήν, θα πω δυο πράγματα.

Στους πρώτους θα πω Καλή Ανάσταση, ενώ στους δεύτερους θα ευχηθώ Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη. Πάμε τώρα να δούμε κάποια πράγματα που έγιναν αυτή την εβδομάδα, κάποια ποτά που ήπια και κάποια πράγματα που έπεσαν στην αντίληψή μου. Ξεκινάω με τη Μ.Δευτέρα, όπου είχαμε βραδιά

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία Spiritual Talk

Οβελίας και κρασί: 3+1 προσωπικές επιλογές...

10 Απρ 2017 12:59:00 μ.μ.

Ο λεγόμενος Οβελίας, το αρνί στη σούβλα, εξακολουθεί να είναι στην Ελλάδα κάτι σαν... σήμα κατατεθέν του Ελληνικού εορτασμού του Πάσχα. Μπορεί στους "Δυτικούς" να προκαλεί... τρόμο και απέχθεια το θέαμα του ανασκολοπισμένου, γδαρμένου αρνιού να γυρνάει πάνω στη θράκα, αλλά για τον μερακλή Έλληνα είναι από τα πιο gourmet θεάματα υψηλότατης αισθητικής! Ξέρω... θα με κυνηγήσουν οι ζωόφιλοι, οι χορτοφάγοι, αλλά θα το αντέξω, δεν θα είναι άλλωστε η πρώτη φορά...
Ποιό κρασί ταιριάζει λοιπόν με τον Οβελία;


Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο

Τα νέα της αγοράς

09 Απρ 2017 8:24:32 π.μ.

Από το 2001 και μετά, ασχολούμαι με την αγορά whisky του εξωτερικού, αγοράζοντας και πουλώντας από τις δημοπρασίες της Αγγλίας και της Γερμανίας. Είναι πιθανόν να είμαι ο παλαιότερος στην Ελλάδα που επιδίδεται στη συγκεκριμένη δραστηριότητα, ωστόσο τον τελευταίο καιρό, βλέπω όλο και περισσότερο κόσμο στη χώρα μας να ασχολείται με το σπορ της αγοραπωλησίας whisky στις μεγάλες δημοπρασίες του εξωτερικού. Έτσι ίσως εξηγείται και το γεγονός, ότι η ενημέρωση που κάνω για τα νέα της αγοράς, έχει ευρύ αναγνωστικό κοινό, όπως πληροφορούμαι. Πάμε λοιπόν να δούμε τι έγινε τον τελευταίο μήνα, όπου πρέπει να σας πω ότι τα Macallan έκαναν επίδειξη ισχύος, σάρωσαν τα πάντα και γενικώς δεν άφησαν τίποτα όρθιο, αφού είδαμε απίστευτα νούμερα.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία Spiritual Talk

7 κρασιά εκτός από Ξινόμαυρο για τον Οβελία

08 Απρ 2017 1:57:26 μ.μ.

Το Ξινόμαυρο ταιριάζει με τον οβελία!... Τι γίνεται όμως με όσους δεν θέλουν Ξινόμαυρο, είτε επειδή δυσκολεύονται με τον τανικό χαρακτήρα αυτών των κρασιών είτε γιατί θέλουν να δοκιμάσουν και άλλα κρασιά, είτε γιατί θέλουν να προσφέρουν περισσότερες επιλογές στους καλεσμένους τους? ...Σας προτείνω λοιπόν 7 διαφορετικά κρασιά, όπου δεν συμμετέχει το Ξινόμαυρο αλλά έχουν όλα τα ‘εφόδια’ για να πάρουν θέση στο Πασχαλινό σας τραπέζι!

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο

Strathisla

02 Απρ 2017 9:50:05 π.μ.

Ας πούμε ότι θέλουμε να φτιάξουμε μια τυρόπιτα. Έχουμε καλής ποιότητας τυρί, αντίστοιχο φύλο, καλό λάδι και βούτυρο και δεν ξέρω κι εγω τι άλλο βάζουμε μέσα. Όμως το γάλα που πρέπει να βάλουμε μέσα είναι χάλια. Τότε και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι χάλια. Άρα, όλα τα υλικά πρέπει να είναι ποιοτικά, όταν θέλουμε να φτιάξουμε κάτι καλό. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το whisky. Νομίζω πως όλοι οι σοβαροί πότες έχουν δοκιμάσει τα εξαίσια Chivas 12 ετών, Chivas 18 ετών, Royal Salute 21ετών. Πόσοι όμως γνωρίζουν γιατί το Chivas είναι τόσο καλό whisky? Ο λόγος είναι απλός. Πώς να μην είναι καλό, όταν το βασικό του συστατικό είναι τόσο υψηλής ποιότητας?

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία Spiritual Talk

8 νηστίσιμα πιάτα και τα οινικά τους ταίρια

01 Απρ 2017 12:04:18 μ.μ.

Το Πάσχα πλησιάζει και όλοι λίγο πολύ θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το Πασχαλινό τραπέζι και τα κρασιά που θα το πλαισιώσουν. Πριν από το Πάσχα όμως έχουμε την Μεγάλη Εβδομάδα, μία εβδομάδα με ιδιαίτερες ‘γαστρονομικές απαιτήσεις’ λόγω νηστείας. Είτε νηστεύουμε, είτε όχι, κάποιες τροφές θα έχουν μικρότερη ή καθόλου παρουσία αυτές τις ημέρες και κάποιες άλλες, ίσως ξεχασμένες τον υπόλοιπο χρόνο, θα πάρουν την θέση τους στο τραπέζι!


Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο

Γαστροοινικός Τουρισμός: Το όνομά μου είναι Authentic Big Blue...

31 Μαρ 2017 11:57:25 π.μ.

Όποιος μιλά για κρασί ή φαγητό στην Ελλάδα του 2017, θεωρεί υποχρέωσή του να τονίσει την ανάγκη της ανάπτυξης του γαστρονομικού αλλά και του οινικού τουρισμού, του λεγόμενου από κάποιους με μια λέξη «Γαστροοινικού Τουρισμού»... Λέμε λοιπόν για αυτόν, μιλάμε για αυτόν, τον εκθειάζουμε, αλλά όταν έρθει η ώρα των… πράξεων ή προτάσεων, ξεκινάμε σχεδόν πάντα με το αιώνιο ελληνικότατο «… το κράτος θα πρέπει…». Για πολλά «…θα έπρεπε το κράτος…» αλλά ουδέποτε οι ελληνικές κυβερνήσεις… διέπρεπαν στα “πρέπει” τους, πόσο μάλλον αυτή την εποχή που υπάρχει και η δικαιολογία ότι το ταμείο είναι άδειο!

Διαβάστε Περισσότερα
1 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία Ο Οίνος στην Ελλάδα και τον Κόσμο
Δείτε όλα τα άρθρα