Επιτυχημένοι γάμοι στα λευκά κρασιά!

17 Ιουν 2018 10:37:57 π.μ.

Μπορεί ένας ‘λευκός’ γάμος να είναι επιτυχημένος? Αν πρόκειται για ‘οινικό’ γάμο, τότε σίγουρα μπορεί! Οδηγώντας το προηγούμενο Σάββατο το απόγευμα στην παραλιακή από Ανάβυσσο προς Παλαιό Φάληρο, γυρίζοντας από επίσκεψη στο οινοποιείο της Στροφιλιάς, παρατήρησα ότι όλες οι παραλίες ήταν γεμάτες και σε όλες τις εκκλησίες που συνάντησα λάμβανε χώρα ένας γάμος. Έτσι στο μυαλό μου στριφογύριζαν θέματα όπως το κρασί, η παραλία, ο γάμος, το καλοκαίρι. Και κάπως έτσι ήρθε αυτό το κείμενο. Είναι καλοκαίρι, έχει ζέστη, αναζητάμε περισσότερο λευκά κρασιά. Ποια κρασιά έχουν προκύψει, μετά από έναν καλό ‘πάντρεμα’? Θα μιλήσουμε λοιπόν για συνδυασμούς ποικιλιών που δίνουν λευκά κρασιά και όταν ‘φτάσουν’ στα σκαλιά της εκκλησίας, το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο

Ένα υπέροχο ταξίδι

17 Ιουν 2018 9:11:24 π.μ.

Η χώρα μας είναι από τις ωραιότερες του κόσμου. Υπέροχα χωριά, υπέροχα νησιά, υπέροχες παραλίες, αλλά και μερικές πόλεις που δεν θα είχαν τίποτα να ζηλέψουν από κάποιες από τις πόλεις του εξωτερικού, που βλέπουμε σε καρτ ποστάλ, ή στην τηλεόραση και μένουμε με το στόμα ανοικτό. Η Κρήτη έχει Χανιά και Ρέθυμνο, η Πελοπόννησος το αισθησιακό Ναύπλιο και το απολύτως χαλαρωτικό Γύθειο, η Στερεά Ελλάδα έχει Ναύπακτο και Γαλαξίδι, η Ήπειρος Ιωάννινα και Πάργα, η Θεσσαλία τα απίθανα Τρίκαλα. Σίγουρα όλο και κάτι θα ξεχνάω, αλλά εκεί που έχουμε τις πιο ωραίες πόλεις μαζεμένες, είναι η Βόρεια Ελλάδα και κυρίως η Μακεδονία. Τί Σιάτιστα, τι Βέροια, τι Νάουσα, τι Έδεσσα, όλες εδώ είναι. Καστοριά και Φλώρινα, Δράμα και Καβάλα, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη, στη Θράκη οι δυο τελευταίες.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία Spiritual Talk

Ferran Adria:O "πάπας" της σύγχρονης γαστρονομίας μίλησε στην Αθήνα..

17 Ιουν 2018 1:07:10 π.μ.

Άργησα σκόπιμα να γράψω αυτό το άρθρο… Θέλησα να δω πρώτα τα άρθρα που θα γράφονταν -τελικά δεκάδες- σχετικά με αυτή την εκδήλωση, και αν κάποια από αυτά θα έδιναν την ατμόσφαιρα που επικράτησε, τις εντυπώσεις μετά την ομιλία… και τέλος την ουσία της ομιλίας του μεγάλου Ferran Adrià. Δυστυχώς, ούτε ΕΝΑ! Όλα με την τυπική «ξύλινη» περιγραφή… όλα "καλά", όλα "τέλεια", οι εντυπώσεις "άριστες"… λες και δεν ήταν εκεί, λες και δεν ένοιωσαν την ατμόσφαιρα μετά την ομιλία, λες και δεν συζήτησαν με κανένα… σαν να μην άκουσαν τις ερωτήσεις…Θα προσπαθήσω να σας δώσω την... πραγματικότητα! Όχι όπως την φαντάστηκαν τα διάφορα άρθρα, αλλά όπως ήταν...

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία Ο Οίνος στην Ελλάδα και τον Κόσμο

Τα νέα της αγοράς

9 Ιουν 2018 10:21:33 μ.μ.

Αυτή την εβδομάδα επανέρχομαι στο καθιερωμένο σκανάρισμα της αγοράς whisky του εξωτερικού, που είναι ένα από τα αγαπημένα αυτής της στήλης. Πριν αρχίσω, θα ήθελα να απαντήσω δημόσια σε mail που μου έστειλε κάποιος, ο οποίος είναι προφανώς αναγνώστης αυτής της στήλης. Παρεμπιπτόντως, δεν ξέρω πως τόσος κόσμος που δεν γνωρίζω προσωπικά, βρίσκει το mail μου, μου φαίνεται θα αρχίσω να ρωτάω, χωρίς με αυτό να θέλω να πω οτι έχω και πρόβλημα.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία Spiritual Talk

Ταξιδεύουμε στην οινική Πάρο

9 Ιουν 2018 8:16:54 π.μ.

Το καλοκαίρι είναι εδώ και μαζί του έφερε και την ταξιδιάρικη διάθεση! Και που να ταξιδέψεις αρχές του καλοκαιριού? Δεν θέλει και πολύ σκέψη! Σε κάποιο Ελληνικό νησί! Δωδεκάνησα, Ιόνιο, Σποράδες ή Κυκλάδες? Κάπου που έχει και οινικό ενδιαφέρον σίγουρα! Θα πάμε λοιπόν μέχρι την Πάρο, γιατί μας αρέσει και το νησί και η κουζίνα του και φυσικά τα κρασιά του! Θα φάμε ρεβίθια φούρνου, αγκινάρες με κουκιά, πίτες με χόρτα εποχής, σουπιές με μάραθα, λιαστή γούνα, καράβολους και οτιδήποτε άλλο επιθυμήσουμε και θα τα συνοδεύσουμε με υπέροχα παριανά κρασιά από Μονεμβασιά  και Μανδηλαριά.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο

Speyside vol2

3 Ιουν 2018 3:59:22 μ.μ.

Προχθές το βράδυ, έγινε στο House of Wine ακόμη μια εκδήλωση με θέμα το whisky. Η βραδιά ήταν όπως πάντα θεματική και αυτή τη φορά, το θέμα ήταν η ποτοπαραγωγική περιοχή του Speyside. Χαρήκαμε πολύ, διότι είδαμε πάλι ανθρώπους που μας τίμησαν με την παρουσία τους, τόσο σε άλλες εκδηλώσεις, όσο και στην πρώτη εκδήλωση με θέμα το Speyside που είχε γίνει πριν από ένα περίπου χρόνο. Πάμε λοιπόν να δούμε τι έγινε, για να ενημερωθείτε και εσείς που δεν μπορέσατε να έρθετε.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία Spiritual Talk

Η νέα γενιά παίρνει την σκυτάλη

3 Ιουν 2018 12:41:29 μ.μ.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι το Ελληνικό κρασί ανθεί και παρόλο που οι συνθήκες στην χώρα δεν είναι ευνοϊκές, η Ελληνική οινοπαραγωγή διανύει την καλύτερη περίοδο από πλευράς ποιότητας και αναγνωρισιμότητας. Το Ελληνικό κρασί έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον, το οποίο προμηνύεται ακόμα πιο λαμπρό!. Με δεδομένο ότι η ‘νέα περίοδος’ του Ελληνικού κρασιού ξεκίνησε ουσιαστικά τις δεκαετίες του 80 - 90, οι τότε 30άρηδες που έθεσαν τα γερά θεμέλια, ετοιμάζονται να δώσουν την σκυτάλη στους νεότερους.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο

Robert Parker, ποιό είναι το καλύτερο Ελληνικό κρασί;

2 Ιουν 2018 2:35:09 π.μ.

Για τους περισσότερους ο Robert Parker δεν χρειάζεται συστάσεις. Για τους νέους οινόφιλους θα πούμε μόνο ότι είναι ο κριτικός Οίνου που έχει την μεγαλύτερη επιρροή στο οινικό γίγνεσθαι ολόκληρου του κόσμου. Είναι αυτός που καθιέρωσε την εκατονταβάθμια κλίμακα βαθμολογίας, που διαμόρφωσε έμμεσα το στυλ των κρασιών που πίνουμε σήμερα, και από τις ιστοσελίδες του erobertparker.com και το Newsletter του The Wine Advocate σε μεγάλο βαθμό κατευθύνει μέσα από τα άρθρα του, τις δοκιμές κρασιών και τις απόψεις του την παγκόσμια αγορά κρασιού.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο

Διαγωνισμός Οίνου Decanter 2018: Γνωρίστε τα Ελληνικά Μετάλλια

30 Μαΐ 2018 9:31:01 π.μ.

Χθές, 30 Μαΐου 2018, στις 6 το απόγευμα ώρα Ελλάδος ήρθε το πολυαναμενόμενο email του περιοδικού Decanter που ανακοίνωνε ότι τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού Οίνου (Decanter World Wine Awards 2018) ήταν ήδη στον αέρα!. Είναι ίσως ο πιό έγκυρος αλλά και σημαντικός διαγωνισμός οίνου της Ευρώπης και μάλλον ο σημαντικότερος του κόσμου! Είναι τα αποτελέσματα για τα οποία όλοι οι οι φίλοι του κρασιού σε ολόκληρο τον κόσμο κρατούσαν χθές την ανάσα τους.

Διαβάστε Περισσότερα
1 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία Ο Οίνος στην Ελλάδα και τον Κόσμο

Περί ανέμων και υδάτων

28 Μαΐ 2018 2:08:54 μ.μ.

Αυτή την εβδομάδα και ενώ βρισκόμαστε σε αναμονή για την δεύτερη βραδιά Speyside, λέω να ασχοληθώ με λίγο από όλα. Θα καταπιαστώ με διάφορα επίκαιρα θέματα και θα εντοπίσω πράγματα που με ενοχλούν. Ξεκινάω με αυτά.
Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία Spiritual Talk
Δείτε όλα τα άρθρα