Τα νέα της αγοράς

18 Νοε 2017 6:59:43 μ.μ.

Αυτή την εβδομάδα θα ρίξουμε μια ματιά στην παγκόσμια αγορά του whisky, όπου ο χαμός συνεχίζεται και οι τιμές ανεβαίνουν συνεχώς, εκτός από κάποιες περιπτώσεις που θα δούμε παρακάτω. Πάμε λοιπόν να τα δούμε αναλυτικά. Και ξεκινάω από την πρώτη χρονολογικά δημοπρασία, η οποία έγινε στη Γερμανία.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία Spiritual Talk

Αξίζει το τσουχτερό εισιτήριο η έκθεση "Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά";

18 Νοε 2017 3:33:47 π.μ.

Αύριο Κυριακή 19/11 γίνεται στη Μεγάλη Βρετανία η έκθεση "Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά". Διοργανώνεται για 4η φορά από το FNL Guide και τη Vinetum, ή για τους "γνωρίζοντες" πρόσωπα, από το δίδυμο Δεληγιάννη-Στεργίδη.Δεν θα μακρηγορήσω, και θα μπω κατ' ευθείαν στο "ψητό": Μάλλον φθάσατε εδώ γιατί σας προσέλκυσε ο τίτλος. Και περιμένετε να βρείτε απάντηση για το αν αξίζει να επισκεφθείτε την έκθεση όταν το εισιτήριο είναι το πιο τσουχτερό των οινικών εκθέσεων στην Ελλάδα: 40 ολόκληρα Ευρουδάκια την "σήμερον ημέρα" είναι πολλά λεφτά!

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο

Athens Bar Show 2017

12 Νοε 2017 11:57:23 π.μ.

Νομίζω οτι αυτή την εβδομάδα, ήταν σειρά για την καθιερωμένη βόλτα στις αγορές whisky του εξωτερικού, ωστόσο οι εξελίξεις αυτής της εβδομάδας με υποχρεώνουν να αλλάξω θέμα. Και αυτό διότι την Τρίτη και την Τετάρτη που μας πέρασε, διοργανώθηκε στην Τεχνόπολη, για όγδοη συνεχόμενη χρονιά - αν δεν κάνω λάθος - το

Athens Bar Show

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία Spiritual Talk

Οι "μετανάστες" του κρασιού...

12 Νοε 2017 2:14:38 π.μ.

Πριν λίγες μέρες, είχαμε τη θαυμάσια γευσιγνωσία των Syrah του Κτήματος Αβαντίς και του Απόστολου Μούντριχα. Ο Απόστολος είναι ο Έλληνας οινοποιός που έχει ασχοληθεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο με το Syrah, έχει αφιερώσει τη ζωή του σε αυτό, όλα τα κόκκινα κρασιά του Κτήματος Αβαντίς είτε είναι μονοποικιλιακά Syrah είτε κάποιο blend με αυτό, και δίκαια επονομάζεται Syrah Master.
Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο

Ναι, μου αρέσει το "πανηγύρι" του Beaujolais Nouveau!

11 Νοε 2017 2:43:00 π.μ.

Την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου το βράδυ, θα βρεθούμε με φίλους αλλά και πολλούς άλλους Έλληνες να γιορτάζουμε τα Γαλλικά Nouveau! Μαζί μας και εκατομμύρια Γάλλων και οινόφιλων όλων των εθνικοτήτων. Ενάντια στη μιζέρια που λέει είτε "Εδώ ο κόσμος χάνεται και εμείς θα γιορτάζουμε τα Γαλλικά Nouveau; " αλλά και ενάντια σ’ έναν υφέρποντα λαϊκισμό-σωβινισμό που μας πληροφορεί ότι "Υπάρχουν τόσες ελληνικές γιορτές κρασιού, πρέπει να γιορτάζουμε μια Γαλλική;"

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο

3 λόγοι για να πιούμε Beaujolais και 3 για να μην πιούμε..!

10 Νοε 2017 12:22:04 μ.μ.

Πλησιάζει για φέτος η ‘μέρα’ των Beaujolais Nouveau! Αυτή την Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου θα είναι διαθέσιμο το ‘πρώτο κρασί της χρονιάς’, μιλώντας πάντα για την Ευρώπη! Θα μου πείτε βέβαια, ότι στην Ελλάδα έχουν ήδη αρχίσει να κυκλοφορούν τα πρώτα λευκά κρασιά από το 2017. Έτσι λοιπόν, εμείς στην Ελλάδα ας το ονομάσουμε ‘το πρώτο ερυθρό κρασί της χρονιάς’.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο

Προγράμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης Sommelier – Οινοχόος στη Le Monde

08 Νοε 2017 3:55:00 μ.μ.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE, σε συνεργασία με διακεκριμένους Οινοχόους, Γευσιγνώστες και Οινολόγους, προσφέρει το πρόγραμμα επαγγελματικής εξείδικευσης Οινοχόου – Sommelier.Το πρόγραμμα δημιουργεί επαγγελματίες Sommeliers, που θα στελεχώσουν τα υψηλού επιπέδου εστιατόρια και ξενοδοχεία με πλούσια κάβα που έχουν ανάγκη τις γνώσεις ενός ειδικού. Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία Ο Οίνος στην Ελλάδα και τον Κόσμο

Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού την Κυριακή 12/11

05 Νοε 2017 11:13:37 π.μ.

Ευκαιρία για εξόρμηση την Κυριακή 12 Νοεμβρίου μας προσφέρουν τα οινοποιεία. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού γιορτάζεται και στη χώρα μας και μάλιστα φέτος συμμετέχει μεγάλος αριθμός οινοποιείων. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις αμπελοοινικές περιοχές, να γνωρίσουν τους Έλληνες οινοπαραγωγούς, να απολαύσουν τους πανέμορφους αμπελώνες, να ξεναγηθούν στους χώρους παραγωγής, ωρίμανσης και παλαίωσης οίνων, να δοκιμάσουν νέες και παλαιωμένες σοδειές, αλλά και να ενημερωθούν για τα φρέσκα κρασιά του φετινού τρύγου που μόλις ολοκληρώθηκε. Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία Ο Οίνος στην Ελλάδα και τον Κόσμο

Ακόμη μια βόλτα

04 Νοε 2017 7:05:10 μ.μ.

Πριν από μερικές εβδομάδες πήγαμε νοερή βόλτα σε μερικά από τα κορυφαία αποστακτήρια whisky, σε ΗΠΑ, Ιαπωνία και Ιρλανδία. Όσοι μπορείτε, διαβάστε το σχετικό άρθρο. Αυτό ωστόσο ήταν το ορεκτικό. Σήμερα λέω να περάσουμε στο κυρίως πιάτο, το οποίο δεν είναι άλλο από τη Σκωτία. Και μάλιστα λέω να βολτάρουμε από βορρά προς νότο, άρα ξεκινάω από το βορειότερο αποστακτήριο στον κόσμο, το οποίο δεν είναι άλλο από το...

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία Spiritual Talk

Ριζότο και κρασί

04 Νοε 2017 7:27:07 π.μ.

Ριζότο! Εμβληματικό πιάτο, μαντέψτε ποιας κουζίνας!! Της Ιταλικής φυσικά, που εκτός όλων των άλλων έχει χαρίσει στον γαστρονομικό κόσμο τις αμέτρητες παραλλαγές πίτσας, ζυμαρικών αλλά και των ριζότων! Τα βασικά υλικά που περιέχουν όλα σχεδόν τα ριζότο είναι το ρύζι, ο ζωμός κοτόπουλου ή βοδινού, το τυρί (παρμεζάνα προτιμούν οι Ιταλοί), το βούτυρο και το κρεμμύδι.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο
Δείτε όλα τα άρθρα