Εκθέσεις Οίνου: Μια από τα ίδια... με τους ίδιους και για τους ίδιους

20 Φεβ 2017 6:34:29 π.μ.

"Καλό μεσημέρι... και εσείς εδώ; Είχα να σας δω από την προηγούμενη έκθεση, αυτή των Οινοποιών της Βόρειας Ελλάδας. Πως είστε, τα παιδιά καλά;..."
Η μόνιμη επωδός για εμάς τους επισκέπτες των Οινικών Εκθέσεων... Όλοι σχεδόν οι επισκέπτες γνωστοί, εδώ και χρόνια... έχουμε πια γίνει κάτι σαν φίλοι! Ίδιοι αυτοί, ίδιοι οι "ειδικοί" με τη μύτη μέσα στο ποτήρι και το σημειωματάριο στο χέρι...

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο

Το House of Wine στην κορυφή της κατηγορίας Τρόφιμα/Ποτά στην Ελλάδα!

19 Φεβ 2017 9:47:21 π.μ.

Πριν λίγες ημέρες, η Alexa.com, θυγατρική της Amazon που μετρά την επισκεψιμότητα των διαφόρων ιστοτόπων (sites) σε όλο τον κόσμο, δημοσίευσε την κατάταξη των Ελληνικών ιστοτόπων εταιρειών Τροφόμων και Ποτών (Διεθνής κατηγορία Food & Beverage -F&B) για όλες τις χώρες συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Και δεν κρύβουμε τον ενθουσιασμό μας, αφού το House of Wine βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, δεύτερο μετά το ΑΒ -Βασιλόπουλος!

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία Ο Οίνος στην Ελλάδα και τον Κόσμο

Silvano Samaroli

19 Φεβ 2017 8:47:21 π.μ.

Την Πέμπτη το βράδυ βγήκα έξω, Τσικνοπέμπτη γαρ. Πήγα στη γειτονιά μου, στον Προφήτη Ηλία, όπου γινόταν το αδιαχώρητο σε όλες τις ταβέρνες, ωστόσο είχα φροντίσει να κλείσω τραπέζι, από το Γενάρη κιόλας. Πολύ φαγητό, αρκετό κρασί και ο απαραίτητος ποδαρόδρομος μέχρι το σπίτι για να χωνέψουμε. Μόλις γύρισα, η πρώτη μου δουλειά ήταν να βάλω σε ένα ποτήρι μια μεζούρα από το πολυαγαπημένο Ardbeg 10 ετών και να το αφήσω να ανασάνει λίγο, μέχρι να πάω να αλλάξω. Μόλις επανήλθα, πολύ περασμένα μεσάνυχτα πλέον, άνοιξα τον υπολογιστή, για να χαζέψω λίγο στο διαδίκτυο, καθώς θα πίνω και αμέσως διάβασα τα κακά νέα. Ένας από τους μεγαλύτερους maestro του whisky έφυγε από τη ζωή. Το σημερινό άρθρο είναι αφιερωμένο στον

Silvano Samaroli

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία Spiritual Talk

Την Τρίτη στο Μονο θα απολαύσουμε δείπνο με Χατζηδάκη

19 Φεβ 2017 8:46:21 π.μ.

...να εξηγούμαι: Όχι με μουσική Χατζηδάκη, αλλά με τα εξ’ ίσου ποιοτικά κρασιά του ομώνυμου οινοπαραγωγού της Σαντορίνης! Μου αρέσει ιδιαίτερα να συνδυάζω το κρασί με το φαγητό… πλασμένα το ένα για να συμπληρώνει το άλλο, πιστεύω. Διαλέγω λοιπόν τα «στέκια» μου με βάση αυτό το κριτήριο: Καλό φαγητό, συνοδευμένο από καλό κρασί, και έμφαση ακριβώς σε αυτό το συνδυασμό!

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία Ο Οίνος στην Ελλάδα και τον Κόσμο

8 κρασιά για την Καθαρά Δευτέρα

19 Φεβ 2017 8:44:25 π.μ.

Για πότε πέρασαν οι γιορτές των Χριστουγέννων, για πότε ντυθήκαμε μασκαράδες, για πότε ’σκάσαμε’ στην Τσικνοπέμπτη, για πότε ήρθε και η Καθαρά Δευτέρα, νομίζω λίγοι το καταλάβαμε! Αυτή λοιπόν είναι η εβδομάδα προετοιμασιών για την Καθαρά Δευτέρα. Σίγουρα κάποιοι θα προτιμήσετε τσιπουράκια ή ουζάκια για να συνοδεύσετε τις λιχουδιές! Υπάρχουν όμως και πολλοί που θα πιουν και αυτή την ημέρα κρασί! Για να είμαι ειλικρινής και εγώ με αυτούς που θα πιουν κρασί θα είμαι!

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο

Τα νέα της αγοράς

12 Φεβ 2017 9:05:36 π.μ.

Ξανά νέα της αγοράς και αυτή την εβδομάδα, όμως σήμερα θα είναι τα συνηθισμένα. Θα δούμε αυτά που βλέπουμε συνήθως, δηλαδή θα ρίξουμε μια ματιά στο πως κινήθηκε η αγορά στις μεγάλες δημοπρασίες whisky του εξωτερικού.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία Spiritual Talk

Μιλάμε για τανίνες

11 Φεβ 2017 8:23:22 π.μ.

Με μία από τις πιο αγαπημένες ‘παραδόσεις’ των Ελλήνων, αυτή της Τσικνοπέμπτης να έρχεται σε λίγες μέρες, είναι η καλύτερη ευκαιρία να μιλήσουμε για τανίνες και να καταλάβετε γιατί στις περιγραφές των κόκκινων κρασιών δίνεται πάντα βάση σε αυτές! Διαβάστε το άρθρο και θα καταλάβετε γιατί...

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο

Και funky, και gourmet: Ένα δείπνο στο μικροσκόπιο

10 Φεβ 2017 3:01:59 π.μ.

...δεν βιάστηκα να επισκεφθώ το Funky Gourmet, τον κύριο εκπρόσωπο της «επισοδειακής», «εντυπωσιακής» ή στα ελληνικά… «funky» κουζίνας στην Ελλάδα (δεν λέω «μοριακής» αφού οι ιδιοκτήτες αρνούνται το χαρακτηρισμό- όπως σχεδόν όλοι πια, άλλωστε), παρά τα δύο του αστέρια Michelin. Το "δεν βιάστηκα" είναι... τρόπος του λέγειν, αφού μου πήρε περίπου... 6 ολόκληρα χρόνια μέχρι να αποφασίσω να πάω. Ναι, το Funky Gourmet άνοιξε το Νοέμβριο του 2009 και το 2012 βραβεύτηκε με ένα αστέρι Michelin, ενώ μετά μόλις 2 χρόνια, το 2014, κατέκτησε και το δεύτερο πολυπόθητο αστέρι του. Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο

Τα νέα της αγοράς

05 Φεβ 2017 11:06:26 μ.μ.

Αυτή την εβδομάδα θα ασχοληθώ με νέα από το χώρο του whisky. Όμως δεν θα δούμε πως κινείται η αγορά, όπως κάνουμε συνήθως, αλλά θα δούμε διάφορα άλλα νέα από το χώρο. Θα ξεκινήσω με τις καινούριες εκδόσεις που παρουσιάζουν διάφορα αποστακτήρια, ξεκινώντας από το Glenmorangie.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία Spiritual Talk

Εντυπώσεις από τα ΒορΟινά του 2017

04 Φεβ 2017 12:50:07 μ.μ.

Η ετήσια εκδήλωση των Οίνων της Βορείου Ελλάδας πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο, την τελευταία Δευτέρα του Ιανουαρίου! Στις 30 του μήνα λοιπόν φέτος, στο ξενοδοχείο Χίλτον, με πολύ μεγάλη προσέλευση κοινού, τόσο επαγγελματιών όσο και οινόφιλων. Συμμετείχαν 25 οινοποιοί από την Μακεδονία, την Ήπειρο και την περιοχή του Ολύμπου, σε μία εξαιρετική διοργάνωση.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο
Δείτε όλα τα άρθρα