Ardmore

24 Σεπ 2017 8:04:59 μ.μ.

Το δεκαράκι Ardbeg που έπινα, τελείωσε, αυτό δα μας έλειπε, να λιβανίζουμε ένα μπουκάλι για δυο εβδομάδες. Και πριν αρχίσω να σκέφτομαι ποιο θα είναι το επόμενο μπουκάλι που θα σφαγιασθεί, σκάει πολύ ωραίο δωράκι από φίλο, το οποίο, εκτός από την προφανή χρησιμότητά του, μου δίνει και πάσα για το σημερινό άρθρο. Σήμερα μιλάμε για ένα σχετικά άγνωστο malt.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία Spiritual Talk

Ανταπόκριση από την Αμοργό του Authentic Big Blue

23 Σεπ 2017 2:00:00 π.μ.

Από την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου βρίσκομαι στην Αμοργό, προσκεκλημένος της γνωστής δημοσιογράφου Βιβής Δρακά, διοργανώτριας, "ψυχής" και κινητήριας δύναμης της εκδήλωσης Authentic Bib Blue, για την οποία έχουμε γράψει εκτενώς και σε άλλα άρθρα μας. ). Η Βιβή επιστράτευσε το House of Wine (όπως και δεκάδες άλλους!) σαν χορηγό επικοινωνίας και οίνου, και στο #inthehouse Bar του House of Wine έγινε η επίσημη ανακοίνωση της εκδήλωσης στις αρχές του καλοκαιριού... Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο

Γεροβασιλείου, Κυρ-Γιάννης, Γαία στα 100 κορυφαία οινοποιεία του κόσμου

21 Σεπ 2017 11:58:00 π.μ.

Νέα  σημαντική διεθνής διάκριση για τρια Ελληνικά οινοποιεία, έρχεται να συμπληρώσει τις τόσες διεθνείς διακρίσεις που έχουν λάβει εφέτος τόσο τα ελληνικά κρασιά όσο και τα ελληνικά οινοποιεία στο εξωτερικό. Και αυτή τη φορά το έγκυρο αμερικανικό περιοδικό οίνου Wine&Spirits Magazine συμπεριέλαβε τα οινοποιεία Γαία,   Γεροβασιλείου, και Κυρ-Γιάννη στα 100 κορυφαία οινοποιείατου κόσμου.Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία Ο Οίνος στην Ελλάδα και τον Κόσμο

Ερυθρά από το 1 μέχρι το 10!

19 Σεπ 2017 10:32:50 π.μ.

Αυτή τη εποχή θα ασχοληθούμε λιγάκι παραπάνω με τα κόκκινα κρασιά που μας έλειψαν λιγάκι τους τελευταίους μήνες! Αν και ακόμα το Φθινόπωρο δεν έχει δείξει τα χαρακτηριστικά του, αφήνοντας πίσω το καλοκαίρι αλλάζουν λιγάκι οι διατροφικές μας προτιμήσεις αλλά και το στυλ των κρασιών που απολαμβάνουμε. Μάλλον το έχω ξαναγράψει αλλά αυτή την εποχή ακόμα και αν δεν έχουν πέσει οι θερμοκρασίες, ‘λιγουρεύομαι’ κόκκινα κρασιά, γιατί αν και δεν τα ‘ξέχασα’ όλο το καλοκαίρι, σίγουρα ήταν πολύ λιγότερα από τα λευκά και τα ροζέ που ανοίχτηκαν.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο

Masterclass και άλλα

17 Σεπ 2017 8:51:01 π.μ.

Αυτή τη στιγμή κάθομαι να γράψω το σημερινό άρθρο και πριν προλάβω να γράψω την πρώτη λέξη, μπαίνει μέσα στο γραφείο ο μικρός μου γιος και με ρωτάει ποιο είναι το σημερινό θέμα και γενικώς ποια είναι τα θέματα με τα οποία ασχολούμαι. Ευκαιρία λοιπόν είναι να πληροφορήσω, εκτός από το γιο μου και κάποιους από εσάς που δεν ανήκετε στο μόνιμο αναγνωστικό κοινό, αλλά διαβάζετε σήμερα για πρώτη φορά. Κύριο αντικείμενο αυτής της στήλης είναι το whisky. Γράφουμε διάφορα θέματα για το αγαπημένο μας ποτό, κάνουμε αφιερώματα σε αποστακτήρια που, είτε λειτουργούν, όπως για παράδειγμα Laphroaig και Ardbeg, είτε δεν λειτουργούν, όπως το Rosebank ή το Port Ellen. Ακόμη ασχολούμαστε με θέματα της αγοράς whisky, ενώ και άλλα ποτά, όπως cognac, tequila, gin και ρούμι, έχουν τη θέση τους σε αυτή τη στήλη.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία Spiritual Talk

Ποια είναι η πραγματική "πατρίδα" του κρασιού;

16 Σεπ 2017 12:28:00 μ.μ.

Μπορντώ, Βουργουνδία, Napa Valley. Είναι οι ονομασίες διάφορων γνωστών περιοχών που παράγουν κρασιά σήμερα.. Αλλά ξέρουμε πραγματικά πού φτιάχτηκε το πρώτο κρασί στον κόσμο; Η, για να διατυπώσουμε το ερώτημα ακριβέστερα, που αναπτύχθηκαν οι πρώτοι καλλιεργήσιμοι αμπελώνες για να παράξουν κρασί; Και πότε; Σύμφωνα με νέα έρευνα από κορυφαίους επιστήμονες, η μακρά ιστορία της ανθρωπότητας όσο αφορά στην καλλιέργεια οινοποιήσιμων σταφυλιών άρχισε στη νοτιοανατολική Ανατολία, που βρίσκεται στη σύγχρονη Τουρκία. Η έρευνά τους έδειξε επίσης ότι τα αγαπημένα μας οινοποιήσιμα σταφύλια είναι πιο στενά συνδεδεμένα μεταξύ τους από ό, τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία Ο Οίνος στην Ελλάδα και τον Κόσμο

Η Jancis Robinson μιλά και πάλι για τα Ελληνικά κρασιά

16 Σεπ 2017 11:20:44 π.μ.

Η αγάπη της Jancis Robinson για το Ελληνικό κρασί εκδηλώθηκε πρόσφατα σε ένα άρθρο της στους Financial Times με τίτλο "Greek wines: a rich heritage of local grapes"  όπου η μεγάλη οινοκριτικός περιγράφει το οικογενειακό της ταξίδι στους Παξούς, και βρίσκει την ευκαιρία να μιλήσει επίσης για την ευγένεια και την προθυμία των Ελλήνων, και -για τί άλλο- για τις ελληνικές ποικιλίες και το ελληνικό κρασί.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία Ο Οίνος στην Ελλάδα και τον Κόσμο

8 Χρόνια House of Wine! Αναμνήσεις και... αριθμοί

15 Σεπ 2017 4:11:52 π.μ.

Σε λίγες ημέρες, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, κλείνουμε αισίως τα 8 χρόνια μας. Μου φαίνεται σαν ψέματα ότι πέρασαν 8 ολόκληρα χρόνια από εκείνη την 21η Σεπτεμβρίου του 2009, όταν πατήσαμε το... κουμπί του υπολογιστή και βγήκαμε live για πρώτη φορά στο διαδίκτυο, μετά από ένα ολόκληρο χρόνο πυρετώδους προετοιμασίας. Ο χρόνος περνά γρήγορα, βλέπετε, σε 2 περιπτώσεις: Όταν κάνεις μια έντονη δουλειά που σε ενδιαφέρει, και όταν... μεγαλώνεις. Και εγώ καλύπτω και τις δύο!

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία Τα εν οίκω... εν δήμω

Μιλάμε για Σαββατιανό

14 Σεπ 2017 8:29:07 π.μ.

Ίσως κάποιοι διαβάζοντας τον τίτλο να θεωρήσουν ότι θα μιλήσουμε για μέτρια και αδιάφορα κρασιά. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι, αφού το Σαββατιανό είναι μία ποικιλία που θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε παρεξηγημένη, υποτιμημένη και αδικημένη. Στην πραγματικότητα θα μιλήσουμε για ποιοτικά και πολύ καλά κρασιά και για μια ποικιλία που με τις προσπάθειες σπουδαίων παραγωγών, κυρίως από την Αττική, έχει αφήσει πίσω της την μέτρια εικόνα του παρελθόντος και μας εκπλήσσει στο ποτήρι.

Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία ΟΙΝΟλόγιο

Το Πρόγραμμα της Εβδομάδας Γαστρονομίας της Αμοργού

12 Σεπ 2017 3:33:28 π.μ.

Για το «Authentic Big Blue», την αναβίωση του film-θρύλου του Luc Besson "Απέραντου Γαλάζιου" μετά από σχεδόν τριάντα χρόνια εκεί από όπου ξεκίνησε, στην Αμοργό και τη παραλία της Αγίας Άννας, έχουμε ήδη μιλήσει με ενθουσιασμό! Μέρος του «Authentic Big Blue» του οποίου το House of Wine είναι Χορηγός επικοινωνίας, η Εβδομάδα Γαστρονομίας Αμοργού πλησιάζει! Λίγες μέρες μείνανε μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου όπου και ανοίγει επίσημα η αυλαία. Διαβάστε Περισσότερα
0 Σχόλια | Προστέθηκε στη κατηγορία Ο Οίνος στην Ελλάδα και τον Κόσμο
Δείτε όλα τα άρθρα