Καλώς ήρθατε στο House of Wine! | Σύνδεση | Εγγραφή | Επικοινωνία |

House of Wine

Το Χρονοδιάγραμμα της Μπύρας

  • 9000 πχ : η Νεολιθική επανάσταση , οι άνθρωποι από κυνηγοί γίνονται καλλιεργητές και μάλιστα του κριθαριού
  • 7000πχ : ένα από τα πρώτα αρχαιολογικά στοιχεία παραγωγής μπύρας
  • 3500 πχ : το πρώτο αποδεικτικό στοιχείο χημικό στοιχείο παραγωγής
  • 3000πχ : γραπτή συνταγή από τους Σουμέριους
  • 2.900πχ: Συνταγή της μπύρας στον ύμνο των Σουμέριων για τη θεά Ninsaki Οι Σουμέριοι ανακάλυψαν τον τρόπο να απολαμβάνουν τη μπύρα χωρίς τα υπολείμματα της ζύμωσης που την έκαναν πολύ πικρή
  • 1760πχ : Πρότυπα για την ζυθοποίηση και τον τρόπο σερβιρίσματος στο κώδικα Χαμουραμπί
  • 1600πχ: κείμενο με 100 συνταγές που απαιτούν την παρουσία της μπύρας
  • 1300-1000πχ: το έπος Γκιλγκαμές "ο άνθρωπος έπινε μπύρα και η καρδιά του ευφραινόταν και το πρόσωπο του φωτιζόταν"
  • 510πχ-476μχ: Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι αναλαμβάνουν τα ηνία παραγωγής μπύρας
  • 23πχ: οι κινέζοι φτιάχνουν τη μπύρα Kiu
  • 500μχ: ξεκίνησε η έντονη παραγωγή στα μοναστήρια
  • 822μχ: ο λυκίσκος χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στη μπύρα
  • 1000-1250μχ: ποίημα Saga Kalawala 400 λέξεις για την μπύρα
  • 1200μχ: Γερμανία , Αυστρία , Αγγλία αναπτύσσουν τη μπύρα. Οι Γερμανοί προτιμούν τις κρύες lager που αποθηκεύουν σε σπηλιές ενώ οι Άγγλοι μεσαίας θερμοκρασία ale που αποθηκεύονται σε κελάρια
  • 1295μχ: ο Βασιλιάς Wenceslas αναφέρεται στη Pilsner Bohemia
  • 1300μχ: η περίοδος αναγέννησης που ισχύει και για τη μπύρα που κερδίζει έδαφος στα μοναστήρια και στις pub
  • 1420μχ: οι Γερμανοί εξελίσσουν την μέθοδο παραγωγής lager
  • 1489μχ: ιδρύθηκε η πρώτη Γερμανική ζυθοποιία Beck
  • 1490μχ: ο Κολόμβος βρίσκει ότι οι Ινδιάνοι φτιάχνουν γευστική μπύρα από καλαμπόκι
  • 1500μχ: η βασίλισσα Ελισάβετ 1 πίνει για πρωινό strong ale
  • 1300-1590μχ: Μεσαίωνας έρχονται στο προσκήνιο οι μάγισσες της μπύρας που την φτιάχνουν με διάφορα βότανα
  • 1514: ο διάσημος γερμανικός νόμος καθαρότητας για τη μπύρα
  • 1546: Γερμανικό ποίημα με την ιστορία του St. Gambrinus , το βασιλιά της Φλάνδρας . Το εν λόγο ποίημα τον παρουσιάζει ως τον εφευρέτη της μπύρας.
  • 1553: το ζυθοποιείο Becks εξάγει τις μπύρες του
  • 1587μχ: η πρώτη μπύρα στη Βιρτζίνια
  • 1602: ο Dr Alexander Nowel ανακαλύπτει ότι η ale διατηρείται περισσότερο σε γυάλινο μπουκάλι με φελλό.
  • 1612μχ: το πρώτο εμπορικό ζυθοποιείο στο Άμστερνταμ
  • 1674μχ: το Harvand έχει το δικό του ζυθοποιείο
  • 1680μχ: ο William Penn από την Πενσυλβανία φτιάχνει ζυθοποιείο
  • 1750: η βιομηχανική επανάσταση εκτοξεύει την παραγωγή μπύρας ( με θερμόμετρα , δεξαμενές , μηχανήματα)
  • 1757: ο Washington γράφει την δική του προσωπική συνταγή για μπύρα
  • 1759: ο Arthur Guinness ανοίγει το ζυθοποιείο του με 100δολ και φτιάχνει την πρώτη Guinness stout.
  • 1785: Ανακαλύφθηκε η Draught μπύρα από τον Joseph Bramah
  • 1786μχ: ανοίγει στο Καναδά το ζυθοποιείο Molson , o Washington και ο Jeffreson αποκτούν τα δικά τους prive ζυοποιεία , ο Samuel Adams εγκαινιάζει το ζυθοποιείο του , οι στρατιώτες παίρνουν την ημέρα μια δόση από μπύρα
  • 1800μχ: οι περισσότερες μπύρες είναι ale
  • 1810μχ: το Μόναχο καθιερώνει το octoberfest ως επίσημο φεστιβάλ
  • 1830-32: ο Βαυαρός Seldmayr και ο Anton Dreher από τη Βιέννη αναπτύσσουν και τελειοποιούν την παραγωγή της lager
  • 1842: η πρώτη ξανθιά lager pilsner bohemia
  • 1850μχ: η εισαγωγή της κρύας ωρίμανσης για lager ( πχ στο ζυθοπ. Miller)
  • 1860μχ: ήρθε η αυτόματη εμφιάλωση
  • 1865: ο Pasteur σκοτώνει τα βακτήρια από τη μπύρα
  • 1870: οι ζυθοποιίες όπως Anhenser-Bosch βρίσκουν την ψύξη και ιδρύεται η Budweiser
  • 1876: η ανακάλυψη της παστερίωσης , των ζυμών , και της σταθεροποίησης από τον Pasteur
  • 1890μχ: Pabst το πρώτο ζυθοποιείο στην Αμερική με 1 εκατομ. Βαρέλια πώλησης το χρόνο
  • 1900: η Draught αρχίζει να σερβίρεται με φιάλες διοξείδιο του άνθρακα
  • 1909μχ: ο Teddy Roosevelt αγόρασε 500 γαλόνια μπύρα σε σαφάρι στην Αφρική
  • 1919-1933 : η απαγόρευση της μπύρας και η αρχή της πτώσης της
  • 1933: αρχίζει πάλι η ανοδική πορεία
  • 1935:Kruegers finest ale η πρώτη μπύρα που πουλιέται σε κουτάκι
  • 1938μχ: η Elise Miller η πρώτη γυναίκα ιδιοκτήτρια ζυθοποιείου
  • 1948: φτιάχνεται λικέρ βύνης
  • 1965μχ: ιδρύεται ο κολοσσός Anchor
  • 1966μχ: η Budweiser το πρώτο brand που πουλάει 10 εκατομ. Βαρέλια το χρόνο
  • 1971: οι πρώτες μεγάλες εμπορικές διαφημίσεις "for all you do, this Bud’s for you" και "its Miller time"
  • 1973: ο Joseph Owades συστήνει τη μπύρα με χαμηλές θερμίδες
  • 1988: η Asahi super dry γίνεται η πρώτη dry-hopped μπύρα
  • 1991μχ: η Αμερική έχει το 20% της παγκόσμιας παραγωγής μπύρας
  • 1993: ο Molson προτείνει την παγωμένη μπύρα
  • 1996: στη Καλιφόρνια ανοίγουν συνέχεια ζυθοεστιατόρια και μικροζυθοποιεία
  • 2000: η μπύρα κατακτά την γαστρονομία αλλά ανακαλύπτονται και όλες οι προσφορές της στην υγεία.

Παρακαλώ περιμένετε...

{{var product.name}} προστέθηκε στο καλάθι

{{var product.qty}} Συνέχεια αγορών
ή
Συνέχεια αγορών