You have chosen to translate our site. Please note that House of Wine has an international section with a vast collection of Greek wines and spirits specially designed for our international cutomers. You can visit our international section or your can proceed with translating our main site:
House of Wine International Section
Translate the main site
Το Χρονοδιάγραμμα της Μπύρας
- 9000 πχ : η Νεολιθική επανάσταση , οι άνθρωποι από κυνηγοί γίνονται καλλιεργητές και μάλιστα του κριθαριού
- 7000πχ : ένα από τα πρώτα αρχαιολογικά στοιχεία παραγωγής μπύρας
- 3500 πχ : το πρώτο αποδεικτικό στοιχείο χημικό στοιχείο παραγωγής
- 3000πχ : γραπτή συνταγή από τους Σουμέριους
- 2.900πχ: Συνταγή της μπύρας στον ύμνο των Σουμέριων για τη θεά Ninsaki Οι Σουμέριοι ανακάλυψαν τον τρόπο να απολαμβάνουν τη μπύρα χωρίς τα υπολείμματα της ζύμωσης που την έκαναν πολύ πικρή
- 1760πχ : Πρότυπα για την ζυθοποίηση και τον τρόπο σερβιρίσματος στο κώδικα Χαμουραμπί
- 1600πχ: κείμενο με 100 συνταγές που απαιτούν την παρουσία της μπύρας
- 1300-1000πχ: το έπος Γκιλγκαμές "ο άνθρωπος έπινε μπύρα και η καρδιά του ευφραινόταν και το πρόσωπο του φωτιζόταν"
- 510πχ-476μχ: Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι αναλαμβάνουν τα ηνία παραγωγής μπύρας
- 23πχ: οι κινέζοι φτιάχνουν τη μπύρα Kiu
- 500μχ: ξεκίνησε η έντονη παραγωγή στα μοναστήρια
- 822μχ: ο λυκίσκος χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στη μπύρα
- 1000-1250μχ: ποίημα Saga Kalawala 400 λέξεις για την μπύρα
- 1200μχ: Γερμανία , Αυστρία , Αγγλία αναπτύσσουν τη μπύρα. Οι Γερμανοί προτιμούν τις κρύες lager που αποθηκεύουν σε σπηλιές ενώ οι Άγγλοι μεσαίας θερμοκρασία ale που αποθηκεύονται σε κελάρια
- 1295μχ: ο Βασιλιάς Wenceslas αναφέρεται στη Pilsner Bohemia
- 1300μχ: η περίοδος αναγέννησης που ισχύει και για τη μπύρα που κερδίζει έδαφος στα μοναστήρια και στις pub
- 1420μχ: οι Γερμανοί εξελίσσουν την μέθοδο παραγωγής lager
- 1489μχ: ιδρύθηκε η πρώτη Γερμανική ζυθοποιία Beck
- 1490μχ: ο Κολόμβος βρίσκει ότι οι Ινδιάνοι φτιάχνουν γευστική μπύρα από καλαμπόκι
- 1500μχ: η βασίλισσα Ελισάβετ 1 πίνει για πρωινό strong ale
- 1300-1590μχ: Μεσαίωνας έρχονται στο προσκήνιο οι μάγισσες της μπύρας που την φτιάχνουν με διάφορα βότανα
- 1514: ο διάσημος γερμανικός νόμος καθαρότητας για τη μπύρα
- 1546: Γερμανικό ποίημα με την ιστορία του St. Gambrinus , το βασιλιά της Φλάνδρας . Το εν λόγο ποίημα τον παρουσιάζει ως τον εφευρέτη της μπύρας.
- 1553: το ζυθοποιείο Becks εξάγει τις μπύρες του
- 1587μχ: η πρώτη μπύρα στη Βιρτζίνια
- 1602: ο Dr Alexander Nowel ανακαλύπτει ότι η ale διατηρείται περισσότερο σε γυάλινο μπουκάλι με φελλό.
- 1612μχ: το πρώτο εμπορικό ζυθοποιείο στο Άμστερνταμ
- 1674μχ: το Harvand έχει το δικό του ζυθοποιείο
- 1680μχ: ο William Penn από την Πενσυλβανία φτιάχνει ζυθοποιείο
- 1750: η βιομηχανική επανάσταση εκτοξεύει την παραγωγή μπύρας ( με θερμόμετρα , δεξαμενές , μηχανήματα)
- 1757: ο Washington γράφει την δική του προσωπική συνταγή για μπύρα
- 1759: ο Arthur Guinness ανοίγει το ζυθοποιείο του με 100δολ και φτιάχνει την πρώτη Guinness stout.
- 1785: Ανακαλύφθηκε η Draught μπύρα από τον Joseph Bramah
- 1786μχ: ανοίγει στο Καναδά το ζυθοποιείο Molson , o Washington και ο Jeffreson αποκτούν τα δικά τους prive ζυοποιεία , ο Samuel Adams εγκαινιάζει το ζυθοποιείο του , οι στρατιώτες παίρνουν την ημέρα μια δόση από μπύρα
- 1800μχ: οι περισσότερες μπύρες είναι ale
- 1810μχ: το Μόναχο καθιερώνει το octoberfest ως επίσημο φεστιβάλ
- 1830-32: ο Βαυαρός Seldmayr και ο Anton Dreher από τη Βιέννη αναπτύσσουν και τελειοποιούν την παραγωγή της lager
- 1842: η πρώτη ξανθιά lager pilsner bohemia
- 1850μχ: η εισαγωγή της κρύας ωρίμανσης για lager ( πχ στο ζυθοπ. Miller)
- 1860μχ: ήρθε η αυτόματη εμφιάλωση
- 1865: ο Pasteur σκοτώνει τα βακτήρια από τη μπύρα
- 1870: οι ζυθοποιίες όπως Anhenser-Bosch βρίσκουν την ψύξη και ιδρύεται η Budweiser
- 1876: η ανακάλυψη της παστερίωσης , των ζυμών , και της σταθεροποίησης από τον Pasteur
- 1890μχ: Pabst το πρώτο ζυθοποιείο στην Αμερική με 1 εκατομ. Βαρέλια πώλησης το χρόνο
- 1900: η Draught αρχίζει να σερβίρεται με φιάλες διοξείδιο του άνθρακα
- 1909μχ: ο Teddy Roosevelt αγόρασε 500 γαλόνια μπύρα σε σαφάρι στην Αφρική
- 1919-1933 : η απαγόρευση της μπύρας και η αρχή της πτώσης της
- 1933: αρχίζει πάλι η ανοδική πορεία
- 1935:Kruegers finest ale η πρώτη μπύρα που πουλιέται σε κουτάκι
- 1938μχ: η Elise Miller η πρώτη γυναίκα ιδιοκτήτρια ζυθοποιείου
- 1948: φτιάχνεται λικέρ βύνης
- 1965μχ: ιδρύεται ο κολοσσός Anchor
- 1966μχ: η Budweiser το πρώτο brand που πουλάει 10 εκατομ. Βαρέλια το χρόνο
- 1971: οι πρώτες μεγάλες εμπορικές διαφημίσεις "for all you do, this Bud’s for you" και "its Miller time"
- 1973: ο Joseph Owades συστήνει τη μπύρα με χαμηλές θερμίδες
- 1988: η Asahi super dry γίνεται η πρώτη dry-hopped μπύρα
- 1991μχ: η Αμερική έχει το 20% της παγκόσμιας παραγωγής μπύρας
- 1993: ο Molson προτείνει την παγωμένη μπύρα
- 1996: στη Καλιφόρνια ανοίγουν συνέχεια ζυθοεστιατόρια και μικροζυθοποιεία
- 2000: η μπύρα κατακτά την γαστρονομία αλλά ανακαλύπτονται και όλες οι προσφορές της στην υγεία.