Port Ellen

4 Dec 2016 11:29:19

Μερικές φορές βρίσκομαι σε παρέες, συζητώντας για whisky και πραγματικά νιώθω άβολα, έρχομαι σε πολύ δύσκολη θέση. Θα μου πείτε, γιατί, ίσα-ίσα θα έπρεπε να αισθάνομαι μια χαρά. Όμως δεν είναι ακριβώς έτσι, όταν στις συζητήσεις αυτές είναι παρόντες και διάφοροι εξυπνάκηδες που κάνουν επίδειξη πλούτου και γνώσεων, ειδικά όταν μιλάμε για υποτιθέμενες γνώσεις και όχι πραγματικές, τουλάχιστον όχι στο επίπεδο που διαφημίζονται. Το τελευταίο που έμαθα λοιπόν, εγώ ο άσχετος, είναι ότι υπάρχει Port Ellen παραγωγής 1962 και μάλιστα στην προσωπική συλλογή(?) του εν λόγω κυρίου. Παρόλα αυτά πήρα πάσα για το σημερινό άρθρο. Σήμερα μιλάμε για το

Port Ellen

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Bruichladdich

27 Nov 2016 11:26:32

Πόσο καιρό έχω να κάνω αφιέρωμα σε αποστακτήριο, δεν θυμάμαι. Πριν λίγο καιρό, είχα κάνει αφιέρωμα, όχι όμως για αποστακτήριο, αλλά για ένα brand, Whyte and Mackay συγκεκριμένα. Τον τελευταίο καιρό, οι φίλοι του malt στην Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πολλές καινούριες ετικέτες, αφού ευτυχώς υπάρχουν εταιρίες και άνθρωποι που γνωρίζουν το αντικείμενο και εισάγουν πολλούς αξιόλογους κωδικούς. Το καλύτερο whisky που ήπια αυτό το μήνα που φεύγει, προέρχεται από το αποστακτήριο που θα παρουσιάσω. Σήμερα λοιπόν μιλάμε για το

Bruichladdich

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Τα νέα της αγοράς

20 Nov 2016 09:13:16

Αρχές Γενάρη του 2010. Βρίσκομαι στη Ρόδο για ολιγοήμερες χειμερινές διακοπές με την οικογένειά μου, πριν αρχίσουν τα σχολεία ξανά μετά τα Χριστούγεννα. Βολτάρω στην παλιά πόλη και πέφτω πάνω σε μια από τις πολλές κάβες του νησιού. Ήταν τότε που ακόμη ο ΦΠΑ ήταν μικρότερος από αυτόν της υπόλοιπης Ελλάδας και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης ήταν ο μισός. Τέλος πάντων, μπαίνω μέσα με άδεια χέρια και βγαίνω με γεμάτα. Συγκεκριμένα κρατάω δυο μπουκάλια από το θρυλικό Laphroaig 30 ετών, τα οποία αγόρασα προς 190 ευρώ το κάθε ένα. Χτες το βράδυ στο Hong Kong πουλήθηκε ένα ίδιο κομμάτι για 2080 ευρώ, δηλαδή 11 φορές πάνω από το Γενάρη του 2010.

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Athens Bar Show 2016

13 Nov 2016 08:55:28

Αυτή την εβδομάδα θα ασχοληθώ με το Athens Bar Show, το οποίο έλαβε χώρα, όπως και την περασμένη χρονιά, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι. Από τις δυο μέρες που ήταν η διάρκεια της έκθεσης, κατάφερα να πάω μόνο τη δεύτερη και σήμερα θα γράψω για αυτά που είδα, άκουσα και κυρίως ήπια.

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Περι ανέμων και υδάτων

6 Nov 2016 08:50:25

Αυτή την εβδομάδα θα ασχοληθώ με λίγο από όλα, σχολιάζοντας κυρίως αυτά που ήπια, μιας και η συγκεκριμένη δραστηριότητα δίνει πάντα άφθονη τροφή για σχόλια. Και εκτός του ότι ήπια κάποια πολύ ωραία ποτά, θα έλεγα ότι αυτή η εβδομάδα ήταν πολύ εποικοδομητική, αφού βρήκα και πολύ ωραία πράγματα να αγοράσω. Ξεκινάω λοιπόν με αυτά που δεν ήπια, τουλάχιστον προς το παρόν, αλλά απλώς τα αγόρασα.

Read More
1 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Whyte & Mackay

30 Oct 2016 07:10:53

Την περασμένη εβδομάδα ασχολήθηκα με malt whiskies, κάνοντας αυτό το άτυπο Top10, αυτή την εβδομάδα θα ασχοληθώ με blends, κάνοντας ένα αφιέρωμα σε μια από τις σπουδαιότερες και μεγαλύτερες εταιρίες που ασχολούνται με την ανάμειξη και πώληση whisky. Η εταιρία με την οποία θα ασχοληθώ σήμερα, κατέχει παραπάνω από το 3% της αγοράς whisky σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι που από μόνο του μαρτυρά το μέγεθος και τη δυναμική της. Σήμερα μιλάμε για Whyte and Mackay

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Value for Money Malts

23 Oct 2016 08:42:32

Την περασμένη εβδομάδα είδαμε whiskies που οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να αγοράσουμε, πάντως σίγουρα όχι εγώ. Αυτή την εβδομάδα αλλάζω τελείως γραμμή πλεύσης και ασχολούμαι με whiskies που είναι διαχειρίσιμα από οικονομική άποψη. Και πιο συγκεκριμένα, θα επιχειρήσω να δημιουργήσω ένα άτυπο Top 10, με κριτήριο τη σχέση ποιότητας τιμής, κάνοντας πριν ξεκινήσω και ορισμένες απαραίτητες διευκρινίσεις.

Read More
2 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Τα νέα της αγοράς

16 Oct 2016 08:53:55

Αυτή την εβδομάδα θα ασχοληθώ με ένα από τα αγαπημένα θέματα αυτής της στήλης, τα νέα της αγοράς. Τις τελευταίες 15 μέρες λοιπόν, έλαβαν χώρα 5 δημοπρασίες whisky, οι 4 από αυτές στο Ηνωμένο Βασίλειο και η πέμπτη στη Γερμανία. Πάμε λοιπόν να τις δούμε αναλυτικά, μια προς μια, για να δούμε πως κινήθηκε η αγορά. Στο μεταξύ, κάποιος καλός μου φίλος και αναγνώστης αυτής της στήλης με ρώτησε, γιατί τα γράφω όλα αυτά, αφού σχεδόν κανείς δεν μπορεί να αγοράσει αυτά τα μπουκάλια, σε αυτές τις τιμές.

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Sierra Milenario

9 Oct 2016 09:36:12

Τις προηγούμενες δυο εβδομάδες μιλήσαμε για whisky, τη μια για bourbon με το Makers Mark, την άλλη για blended scotch με το Chivas. Όμως, όσο κι αν μας αρέσει το whisky, δεν είναι το μόνο που πίνουμε. Ποτέ δεν λέω όχι σε ένα καλό ποτό, έστω κι αν δεν είναι whisky. Γιαυτό λοιπόν το απόγευμα της Δευτέρας που μας πέρασε, μπήκα στο αυτοκίνητό μου και ανηφόρισα την Λεωφόρο Συγγρού. Μόλις έφτασα στο νούμερο 107 παρκάρισα. Σήμερα θα μιλήσω για tequila, όχι μια οποιοδήποτε, αλλά μια από τις καλύτερες και πιο αγαπημένες μου.

Sierra Milenario

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Chivas

1 Oct 2016 20:59:43

Πολλοί καταναλωτές που προτιμούν το whisky, βάζουν ένα ερώτημα προς απάντηση. Αν πρέπει κανείς να πίνει blend, ή malt. Το συγκεκριμένο ερώτημα, δεν είναι από αυτά που μπορεί να απαντηθούν εύκολα, καθώς εδώ υπάρχουν πολλές παράμετροι που μετράνε, ενώ φυσικά τον πιο σημαντικό ρόλο παίζει το προσωπικό γούστο του καθενός. Αν κάποιος ρωτούσε εμένα για το θέμα, θα διαπίστωνε τη σαφή προτίμησή μου στο malt, αλλά και πάλι όμως θα έλεγα οτι έχω πιεί malt τα οποία ήταν τόσο χάλια που δεν πίνονταν και αντιθέτως, έχω πιεί και blend που μου έχουν μείνει αξέχαστα.

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk
Δείτε όλα τα άρθρα