Stitzel Weller

23 Apr 2017 09:16:47

Τον τελευταίο καιρό αισθάνομαι λίγο περίεργα. Στα τρία whisky που δοκιμάζω, τα δυο είναι bourbon. Και βέβαια, είπα και στο παρελθόν, ότι όσοι νομίζουν ότι δεν πίνω bourbon, κάνουν λάθος. Δεν είπα ποτέ πως δεν πίνω, είπα πως όταν πίνω, θέλω να είναι υψηλής ποιότητας, όπως για παράδειγμα, Wild Turkey 8 ετών, ή Elijah Craig 12 ετών. Όμως είναι άλλο αυτό και άλλο είναι να το έχω ρίξει τόσο πολύ στο bourbon, που να αποτελεί πλειοψηφία και τα σκωτσέζικα να αποτελούν μειοψηφία, προς το παρόν φαντάζομαι. Με το ρυθμό που πάω σε λίγο θα αρχίσω να πίνω και γιαπωνέζικα. Μάλλον θα πρέπει να πάω στο γιατρό.

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Περι Distillers Edition, ανέμων και υδάτων

19 Apr 2017 11:03:19

Τούτες τις αράδες που θα διαβάσετε, όσοι διαβάσετε, τις γράφω Μ.Παρασκευή, μετά την περιφορά του Επιταφίου. Επειδή όμως δεν γνωρίζω πόσοι από εσάς θα διαβάσετε πριν την Ανάσταση και πόσοι μετά από αυτήν, θα πω δυο πράγματα.

Στους πρώτους θα πω Καλή Ανάσταση, ενώ στους δεύτερους θα ευχηθώ Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη. Πάμε τώρα να δούμε κάποια πράγματα που έγιναν αυτή την εβδομάδα, κάποια ποτά που ήπια και κάποια πράγματα που έπεσαν στην αντίληψή μου. Ξεκινάω με τη Μ.Δευτέρα, όπου είχαμε βραδιά

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Τα νέα της αγοράς

9 Apr 2017 08:24:32

Από το 2001 και μετά, ασχολούμαι με την αγορά whisky του εξωτερικού, αγοράζοντας και πουλώντας από τις δημοπρασίες της Αγγλίας και της Γερμανίας. Είναι πιθανόν να είμαι ο παλαιότερος στην Ελλάδα που επιδίδεται στη συγκεκριμένη δραστηριότητα, ωστόσο τον τελευταίο καιρό, βλέπω όλο και περισσότερο κόσμο στη χώρα μας να ασχολείται με το σπορ της αγοραπωλησίας whisky στις μεγάλες δημοπρασίες του εξωτερικού. Έτσι ίσως εξηγείται και το γεγονός, ότι η ενημέρωση που κάνω για τα νέα της αγοράς, έχει ευρύ αναγνωστικό κοινό, όπως πληροφορούμαι. Πάμε λοιπόν να δούμε τι έγινε τον τελευταίο μήνα, όπου πρέπει να σας πω ότι τα Macallan έκαναν επίδειξη ισχύος, σάρωσαν τα πάντα και γενικώς δεν άφησαν τίποτα όρθιο, αφού είδαμε απίστευτα νούμερα.

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Strathisla

2 Apr 2017 09:50:05

Ας πούμε ότι θέλουμε να φτιάξουμε μια τυρόπιτα. Έχουμε καλής ποιότητας τυρί, αντίστοιχο φύλο, καλό λάδι και βούτυρο και δεν ξέρω κι εγω τι άλλο βάζουμε μέσα. Όμως το γάλα που πρέπει να βάλουμε μέσα είναι χάλια. Τότε και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι χάλια. Άρα, όλα τα υλικά πρέπει να είναι ποιοτικά, όταν θέλουμε να φτιάξουμε κάτι καλό. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το whisky. Νομίζω πως όλοι οι σοβαροί πότες έχουν δοκιμάσει τα εξαίσια Chivas 12 ετών, Chivas 18 ετών, Royal Salute 21ετών. Πόσοι όμως γνωρίζουν γιατί το Chivas είναι τόσο καλό whisky? Ο λόγος είναι απλός. Πώς να μην είναι καλό, όταν το βασικό του συστατικό είναι τόσο υψηλής ποιότητας?

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Τα νέα αποστακτήρια της Σκωτίας

26 Mar 2017 09:46:43

Έχουμε πει επανειλημμένα, ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση για whisky, κυρίως στην αγορά της Ασίας και τα αποστακτήρια δουλεύουν νυχθημερόν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες. Σαν φυσικό επόμενο αυτής της κατάστασης, έρχεται το γεγονός, ότι μέσα στο 2017 ανοίγουν ένα σωρό καινούρια αποστακτήρια στη Σκωτία. Νομίζω θα ήταν καλή ιδέα, να ρίξουμε μια ματιά και να τα δούμε ένα ένα ξεχωριστά
Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Laphroaig

18 Mar 2017 15:23:02

Αυτή την εβδομάδα ξεκινάω, κατά κάποιο τρόπο, από εκεί που τελείωσα την περασμένη. Και το λέω αυτό διότι, την ώρα που γράφω τούτες τις αράδες, Παρασκευή βράδυ, πίνω ακόμη ένα ποτηράκι από το απίθανο Wild Turkey 8 ετών, το οποίο είχα ξεκινήσει τελειώνοντας το άρθρο της προηγούμενης εβδομάδας. Ας πάμε τώρα στα σημερινά. Το whisky που θα παρουσιάσω σήμερα, είναι ένα ασυμβίβαστο whisky, από ένα ασυμβίβαστο αποστακτήριο. Σήμερα μιλάμε για το μεγάλο

Laphroaig

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Τα νέα της αγοράς

12 Mar 2017 14:07:09

Αυτή την εβδομάδα λέω να ρίξουμε μια ματιά στο πώς κινήθηκε η αγορά του whisky τον τελευταίο μήνα. Άλλωστε, παρατηρώ τον τελευταίο καιρό ότι στο σπορ επιδίδεται και μια μερίδα του ελληνικού κοινού. Να θυμίσω βέβαια, ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα, δηλαδή οι δημοπρασίες του εξωτερικού, απαιτεί γνώσεις με ακρίβεια και όχι στο περίπου. Προσέχετε λοιπόν εκεί έξω τι αγοράζετε και κυρίως πού πουλάτε και πότε, δεν είναι παιχνίδι, μπορεί να χαθούν λεφτά και δεν νομίζω ότι είναι κατάλληλη εποχή για κάτι τέτοιο. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά.

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Γεύσεις και αρώματα στο Ουίσκι

5 Mar 2017 08:27:31

Η σχέση μου με το whisky θα μπορούσα να πω ότι είναι σχέση πάθους. Πάντοτε εκστασιάζομαι μπροστά σε ένα σπουδαίο μπουκάλι και δεν βλέπω την ώρα να το απολαύσω. Ονειρεύομαι τις όμορφες στιγμές που θα μου προσφέρει, με τις γεύσεις και τα αρώματά του. Αυτές οι γεύσεις και τα αρώματα είναι που κάνουν διαφορετικό το ένα από το άλλο και σε αυτά τα χαρακτηριστικά βρίσκουμε όλη τη γοητεία του αγαπημένου μας ποτού. Όμως, από που προέρχονται όλα αυτά και με ποιο τρόπο δημιουργούνται? Στη σημερινή μας επικοινωνία, θα προσπαθήσω να ρίξω λίγο φως στον σκοτεινό και μυστηριώδη κόσμο του whisky.

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

The METAXA Experience

26 Feb 2017 09:10:45

Για τους περισσότερους η Κυριακή είναι μια αγαπημένη μέρα, ενώ η Δευτέρα είναι μάλλον η χειρότερη της εβδομάδας. Από την άλλη, εγώ το βλέπω αλλιώς. Ανέκαθεν η Δευτέρα ήταν από τις αγαπημένες μου μέρες και μπορώ να θυμηθώ πολλά ευχάριστα γεγονότα στη ζωή μου, που συνέβησαν Δευτέρα. Όταν λοιπόν άλλοι ακούνε Δευτέρα και τρέχουν, εγώ ακούγοντας Δευτέρα περιμένω κάτι καλό, όπως κάτι πολύ καλό περίμενα και τη Δευτέρα που μας πέρασε, όμως δεν μπορούσα να φανταστώ πόσο καλό θα ήταν αυτό που θα βίωνα.

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Silvano Samaroli

19 Feb 2017 08:47:21

Την Πέμπτη το βράδυ βγήκα έξω, Τσικνοπέμπτη γαρ. Πήγα στη γειτονιά μου, στον Προφήτη Ηλία, όπου γινόταν το αδιαχώρητο σε όλες τις ταβέρνες, ωστόσο είχα φροντίσει να κλείσω τραπέζι, από το Γενάρη κιόλας. Πολύ φαγητό, αρκετό κρασί και ο απαραίτητος ποδαρόδρομος μέχρι το σπίτι για να χωνέψουμε. Μόλις γύρισα, η πρώτη μου δουλειά ήταν να βάλω σε ένα ποτήρι μια μεζούρα από το πολυαγαπημένο Ardbeg 10 ετών και να το αφήσω να ανασάνει λίγο, μέχρι να πάω να αλλάξω. Μόλις επανήλθα, πολύ περασμένα μεσάνυχτα πλέον, άνοιξα τον υπολογιστή, για να χαζέψω λίγο στο διαδίκτυο, καθώς θα πίνω και αμέσως διάβασα τα κακά νέα. Ένας από τους μεγαλύτερους maestro του whisky έφυγε από τη ζωή. Το σημερινό άρθρο είναι αφιερωμένο στον

Silvano Samaroli

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk
Δείτε όλα τα άρθρα