Silvano Samaroli

19 Feb 2017 08:47:21

Την Πέμπτη το βράδυ βγήκα έξω, Τσικνοπέμπτη γαρ. Πήγα στη γειτονιά μου, στον Προφήτη Ηλία, όπου γινόταν το αδιαχώρητο σε όλες τις ταβέρνες, ωστόσο είχα φροντίσει να κλείσω τραπέζι, από το Γενάρη κιόλας. Πολύ φαγητό, αρκετό κρασί και ο απαραίτητος ποδαρόδρομος μέχρι το σπίτι για να χωνέψουμε. Μόλις γύρισα, η πρώτη μου δουλειά ήταν να βάλω σε ένα ποτήρι μια μεζούρα από το πολυαγαπημένο Ardbeg 10 ετών και να το αφήσω να ανασάνει λίγο, μέχρι να πάω να αλλάξω. Μόλις επανήλθα, πολύ περασμένα μεσάνυχτα πλέον, άνοιξα τον υπολογιστή, για να χαζέψω λίγο στο διαδίκτυο, καθώς θα πίνω και αμέσως διάβασα τα κακά νέα. Ένας από τους μεγαλύτερους maestro του whisky έφυγε από τη ζωή. Το σημερινό άρθρο είναι αφιερωμένο στον

Silvano Samaroli

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Τα νέα της αγοράς

12 Feb 2017 09:05:36

Ξανά νέα της αγοράς και αυτή την εβδομάδα, όμως σήμερα θα είναι τα συνηθισμένα. Θα δούμε αυτά που βλέπουμε συνήθως, δηλαδή θα ρίξουμε μια ματιά στο πως κινήθηκε η αγορά στις μεγάλες δημοπρασίες whisky του εξωτερικού.

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Τα νέα της αγοράς

5 Feb 2017 23:06:26

Αυτή την εβδομάδα θα ασχοληθώ με νέα από το χώρο του whisky. Όμως δεν θα δούμε πως κινείται η αγορά, όπως κάνουμε συνήθως, αλλά θα δούμε διάφορα άλλα νέα από το χώρο. Θα ξεκινήσω με τις καινούριες εκδόσεις που παρουσιάζουν διάφορα αποστακτήρια, ξεκινώντας από το Glenmorangie.

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Royal Brackla

29 Jan 2017 09:59:34

Αυτή την εβδομάδα συνεχίζω τα αφιερώματα. Θα μιλήσω ξανά για whisky και θα αναφερθώ σε ένα από τα 15 παλαιότερα αποστακτήρια της Σκωτίας. Το 2014 κυκλοφόρησε η σειρά Last Great Malts of Scotland, η οποία περιέχει τα Glen Deveron, Aultmore, Craigellachie, Aberfeldy και Royal Brackla. Για το τρίτο και το τέταρτο έχουμε μιλήσει σε παλαιότερα άρθρα. Σήμερα θα μιλήσουμε για το

Royal Brackla

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Λίγα (ακόμη) λόγια για το Ρούμι

21 Jan 2017 22:11:53

Την Τρίτη το βράδυ ήπια ρούμι, μετά από πολύ καιρό. Δοκίμασα για πολλοστή φορά το εξαίσιο Zacapa XO και πήρα πάσα για το σημερινό άρθρο. Μπορεί να νομίζει κάποιος ότι η εποχή δεν ενδείκνυται για ρούμι, όμως θα έλεγα ότι πάντα είναι κατάλληλη στιγμή για να απολαύσει κάποιος ένα ρούμι ποιότητας. Φυσικά έχω αναφερθεί και στο παρελθόν στο ρούμι, όμως σήμερα θα ήθελα να ασχοληθώ ξανά με αυτό το αγαπημένο μου ποτό, αναφέροντας κάποια επιπλέον στοιχεία σχετικά με αυτό. Θα πω τώρα

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Περι ανέμων και υδάτων

15 Jan 2017 12:30:17

Δεν συνηθίζω να ευλογώ τα γένια μου, για δυο λόγους. Πρώτον, γιατί δεν έχω, νομίζω πως δεν μου πηγαίνουν. Επίσης, ο πατέρας μου λέει, οτι μου προσθέτουν χρόνια. Και στην ηλικία των 51 ετών, νομίζω οτι είναι φρόνιμο να βρίσκω τρόπους για να αφαιρώ και όχι να προσθέτω χρόνια. Και για να σοβαρευτούμε λιγάκι, το να ευλογεί κάποιος τα γένια του, δεν είναι δείγμα ταπεινοφροσύνης, ίσα-ίσα, το αντίθετο μαρτυράει. Ωστόσο, σήμερα λέω να κάνω μια εξαίρεση. Εξάλλου, αυτά τα δυόμιση χρόνια που γράφω σε αυτή τη στήλη, νομίζω πως αυτού του είδους η αυτοδιαφήμιση, είναι κάτι που έχω αποφύγει με ευλάβεια.

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Craigellachie

8 Jan 2017 13:52:10

Στις 20 Δεκεμβρίου του 2016, έλαβε χώρα στο καινούριο κτήριο του House of Wine, μια εκδήλωση, η οποία ήταν αφιερωμένη στο whisky. Επρόκειτο για μια παρουσίαση πέντε ιστορικών αποστακτηρίων, όλα από την περιοχή του Speyside, η οποία συνοδεύτηκε φυσικά και από την αντίστοιχη γευστική δοκιμή κάποιων whiskies που προέρχονταν από τα αποστακτήρια αυτά. Την συγκεκριμένη εκδήλωση, προλόγισε και παρουσίασε ο υπογράφων ετούτο το κείμενο και οι εντυπώσεις τις οποίες άφησαν τα whiskies, ήταν κατά γενική ομολογία εξαιρετικές, αφού ήταν όλα τους ένα κι ένα και ήταν θέμα προσωπικού γούστου η επιλογή. Τα αποστακτήρια που εκπροσωπήθηκαν με whisky τους στην εκδήλωση, ήταν τα Glenrothes, Cragganmore, Aberlour, Balvenie και Craigellachie. Για τα τρια πρώτα έχω μιλήσει σε παλαιότερα άρθρα, για το τέταρτο δεν ήρθε ακόμη η ώρα, οπότε σήμερα θα μιλήσω για το

Craigellachie

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Ανασκόπηση 2016

1 Jan 2017 20:13:44

Θα ξεκινήσω παραδοσιακά, με τις καθιερωμένες ευχές. Εύχομαι λοιπόν σε όλο τον κόσμο, σε όσους είναι αναγνώστες αυτής της στήλης και σε όσους δεν είναι, να έχουν κυρίως υγεία, δημιουργικότητα και επιτυχίες για αυτούς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Σήμερα θα κάνω μια ανασκόπηση της χρονιάς που έφυγε, σε ότι έχει να κάνει με το χώρο του ποτού. Θα ασχοληθώ με τα νέα της παγκόσμιας αγοράς whisky, με νέα χρηματιστηρίου ποτών και με νέα της ελληνικής αγοράς, από όπου και ξεκινάω.

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Που να βγούμε στις γιορτές;

27 Dec 2016 00:12:47

Καταρχάς, να ξεκινήσω με τις ευχές, που παραδοσιακά συνηθίζονται αυτές τις Άγιες Ημέρες. Θα ήθελα λοιπόν να ευχηθώ σε όλους τους ανθρώπους, αναγνώστες και μη αυτής της στήλης, να είναι υγιείς και να έχουν προσωπικές και επαγγελματικές επιτυχίες. Επίσης αυτές τις μέρες θα ήθελα να μην ξεχνάμε και τους, δυστυχώς πάρα πολλούς, συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από κάθε είδους δυσκολία και θα έλεγα ότι ο καθένας από εμάς, καλό θα ήταν να βοηθά, με όποιον τρόπο μπορεί. Πάμε τώρα στο σημερινό θέμα.

Γιορτινές μέρες λοιπόν και νομίζω ότι πολύς κόσμος θα επιλέξει να βγει και να περάσει κάποιες ευχάριστες ώρες, είτε σε κάποιο μπαρ, είτε σε κάποιο εστιατόριο. Και φέτος λοιπόν, θα κάνω κάποιες προτάσεις, με βάση πάντα δικές μου εμπειρίες και δικό μου γούστο. Οι επιλογές μου θα είναι ελάχιστες, αλλά νομίζω ότι όποιος από τους φίλους αναγνώστες επισκεφθεί κάποιο από τα καταστήματα που θα προτείνω, θα συμφωνήσει μαζί μου και με το παραπάνω, διότι κάποια πράγματα ξεπερνούν τα προσωπικό γούστο και μιλούν μόνα τους.

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Τι θα πιούμε στις γιορτές

18 Dec 2016 15:19:37

Φτάσαμε στις 17 του Δεκέμβρη, λίγο πριν την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Κάτι που σημαίνει, οτι έφτασε η ώρα για να πιούμε. Τώρα βέβαια, αν σας πω, ότι περίμενα να φτάσει Δεκέμβρης για να πιω, αυτό θα ακουστεί σαν ανέκδοτο. Τέλος πάντων, υπάρχει κι άλλος κόσμος, που δεν πίνει 365 μέρες το χρόνο, όπως η αφεντιά μου, οπότε αυτές τις μέρες που έρχονται, θέλει να πιεί κάτι καλό. Για αυτό και εμείς είμαστε εδώ, για να κάνουμε τις προτάσεις μας.

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk
Δείτε όλα τα άρθρα