Τα νέα της αγοράς

16 Oct 2016 08:53:55

Αυτή την εβδομάδα θα ασχοληθώ με ένα από τα αγαπημένα θέματα αυτής της στήλης, τα νέα της αγοράς. Τις τελευταίες 15 μέρες λοιπόν, έλαβαν χώρα 5 δημοπρασίες whisky, οι 4 από αυτές στο Ηνωμένο Βασίλειο και η πέμπτη στη Γερμανία. Πάμε λοιπόν να τις δούμε αναλυτικά, μια προς μια, για να δούμε πως κινήθηκε η αγορά. Στο μεταξύ, κάποιος καλός μου φίλος και αναγνώστης αυτής της στήλης με ρώτησε, γιατί τα γράφω όλα αυτά, αφού σχεδόν κανείς δεν μπορεί να αγοράσει αυτά τα μπουκάλια, σε αυτές τις τιμές.

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Sierra Milenario

9 Oct 2016 09:36:12

Τις προηγούμενες δυο εβδομάδες μιλήσαμε για whisky, τη μια για bourbon με το Makers Mark, την άλλη για blended scotch με το Chivas. Όμως, όσο κι αν μας αρέσει το whisky, δεν είναι το μόνο που πίνουμε. Ποτέ δεν λέω όχι σε ένα καλό ποτό, έστω κι αν δεν είναι whisky. Γιαυτό λοιπόν το απόγευμα της Δευτέρας που μας πέρασε, μπήκα στο αυτοκίνητό μου και ανηφόρισα την Λεωφόρο Συγγρού. Μόλις έφτασα στο νούμερο 107 παρκάρισα. Σήμερα θα μιλήσω για tequila, όχι μια οποιοδήποτε, αλλά μια από τις καλύτερες και πιο αγαπημένες μου.

Sierra Milenario

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Chivas

1 Oct 2016 20:59:43

Πολλοί καταναλωτές που προτιμούν το whisky, βάζουν ένα ερώτημα προς απάντηση. Αν πρέπει κανείς να πίνει blend, ή malt. Το συγκεκριμένο ερώτημα, δεν είναι από αυτά που μπορεί να απαντηθούν εύκολα, καθώς εδώ υπάρχουν πολλές παράμετροι που μετράνε, ενώ φυσικά τον πιο σημαντικό ρόλο παίζει το προσωπικό γούστο του καθενός. Αν κάποιος ρωτούσε εμένα για το θέμα, θα διαπίστωνε τη σαφή προτίμησή μου στο malt, αλλά και πάλι όμως θα έλεγα οτι έχω πιεί malt τα οποία ήταν τόσο χάλια που δεν πίνονταν και αντιθέτως, έχω πιεί και blend που μου έχουν μείνει αξέχαστα.

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Makers Mark

25 Sep 2016 09:32:01

Σήμερα θα ταξιδέψουμε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, φεύγουμε λοιπόν από τη Σκωτία και το malt και πάμε στη Βόρεια Αμερική και συγκεκριμένα στο Kentucky, αφού θα μιλήσουμε για bourbon. Μέχρι στιγμής, έχουμε κάνει αφιερώματα σε τρία πολύ σπουδαία αποστακτήρια του Kentucky, δηλαδή το Buffalo Trace, το Wild Turkey και το Heaven Hill. Το αποστακτήριο που θα δούμε σήμερα, εκτός από το ότι βγάζει ποιοτικό bourbon, είναι κατά γενική ομολογία, το ομορφότερο αποστακτήριο της Αμερικής. Σήμερα μιλάμε για το

Makers Mark

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Cognac και Single Malt: Γεύσεις και Προέλευση - Part 2

18 Sep 2016 08:47:47

Αυτή την εβδομάδα συνεχίζουμε και βέβαια κλείνουμε το θέμα που ανοίξαμε την περασμένη εβδομάδα. Είδαμε λοιπόν οτι χιόνι, νερό και έδαφος, παίζουν το καθένα το δικό του ρόλο στις γεύσεις που συναντάμε στα αποστάγματα που αναφέρθηκαν. Συνεχίζουμε και πάμε παρακάτω, κάνοντας αναφορά στο ρόλο που διαδραματίζει

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Cognac και Single Malt: Γεύσεις και Προέλευση

11 Sep 2016 09:09:05

Μετά τα δυο αφιερώματα, της περασμένης και της προπερασμένης εβδομάδας, σε Aberfelfy και Edradour αντιστοίχως, αυτή την εβδομάδα θα ασχοληθούμε με κάτι διαφορετικό.Θα ρίξουμε μια ματιά σε γεύσεις και χαρακτηριστικά και κυρίως θα ανακαλύψουμε από πού προκύπτουν.

Ξεκινάμε λοιπόν.

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Aberfeldy

4 Sep 2016 07:58:18

Αφιερωμάτων συνέχεια αυτή την εβδομάδα και πάλι για whisky θα μιλήσουμε. Δεν ξέρω πόσοι από τους φίλους αναγνώστες θυμούνται τη διαφήμιση του Dewars White Label, από τη δεκαετία του ενενήντα, εκεί που η απολύτως αισθησιακή και πληθωρική κυρία, μαζεύει τα μαξιλάρια από το πάτωμα και κατόπιν πιάνει στο χέρι της τη φιάλη με το whisky. Από αυτή τη διαφήμιση και μετά, θα λέγαμε οτι το συγκεκριμένο whisky έγινε γνωστό στην Ελλάδα και αυξήθηκαν με θεαματικό ρυθμό οι πωλήσεις του. Αυτό όμως που οι περισσότεροι καταναλωτές δεν έμαθαν ποτέ, είναι το malt whisky που βρίσκεται μέσα στην καρδιά αυτού του blend. Μετά από τη νοερή βόλτα της περασμένης εβδομάδας στην κεντρική Σκωτία και στο Edradour, αυτή την εβδομάδα θα παραμείνουμε στην ίδια περιοχή, γιατί εκεί βρίσκεται και το

Aberfeldy

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Edradour

28 Aug 2016 09:37:14

Αυτά λοιπόν ήπιαμε αυτό το καλοκαίρι (Part 1, Part 2, Part 3), που σιγά σιγά μας αποχαιρετά, μόνο ημερολογιακά ελπίζω και αυτά και ακόμη άλλα πολλά θα συνεχίζουμε να πίνουμε.

Αυτή την εβδομάδα όμως, θα επανέλθω μετά από πολύ καιρό στα αφιερώματα. Θα ασχοληθώ με ένα αποστακτήριο, το οποίο αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι το μικρότερο σε όλη τη Σκωτία, μόνο όμως προς το παρόν. Από την 1η Δεκεμβρίου και μετά, τον τίτλο αυτό θα κατέχει το Strathean, όταν το απόσταγμα που ωριμάζει αυτή τη στιγμή στις αποθήκες του συμπληρώσει τρία χρόνια παλαίωσης και θα μπορεί να καλείται νόμιμα whisky. Μέχρι τότε όμως, μικρότερο σε μέγεθος αποστακτήριο της Σκωτίας είναι το

Edradour
Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Τα ποτά του καλοκαιριού μου - Part 3

21 Aug 2016 08:58:30

Και το καλοκαίρι συνεχίστηκε. Τόσο γρήγορα μάλιστα που δεν ξέρω για τους υπόλοιπους,αλλά σε μένα φάνηκε σαν να κύλησε σε fast forward. Ούτε πήρα χαμπάρι, πότε μπήκε Ιούνιος, πότε έκλεισαν τα σχολεία, πότε φτάσαμε στο σήμερα που είναι 20 Αυγούστου. Μαζί με το καλοκαίρι όμως συνεχίστηκαν και οι ωραίες στιγμές, με παρέα, ή χωρίς, οι οποίες ευτυχώς ήταν περισσότερες από τις άσχημες, που υπήρχαν επίσης. Και στις ωραίες στιγμές, όχι πάντα, αλλά συνήθως, κάτι πίνουμε. Συνεχίζω λοιπόν και σήμερα να μοιράζομαι νοερά μαζί σας, ότι ήπια αυτό το καλοκαίρι, μέχρι στιγμής.

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Ανακαλύπτοντας τα ροζέ της Προβηγκίας

14 Aug 2016 09:36:32

Έχουμε ξαναγράψει ότι τα ροζέ κρασιά είναι ‘μόδα’ και συνεχώς ‘ανεβαίνουν’ στις προτιμήσεις των φίλων του κρασιού. Αν πρέπει να ψάξουμε από που ξεκίνησε αυτή η τάση και ποια περιοχή είναι το σημείο αναφοράς, σίγουρα η αναζήτηση θα μας ‘βγάλει’ στην Νότια Γαλλία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Προβηγκίας. Δεν υπάρχει άλλη περιοχή σε όλο τον κόσμο, που να παράγονται περισσότερα εξαιρετικά ροζέ κρασιά. Δεν υπάρχει άλλη περιοχή που να έχει εμπνεύσει τόσους πολλούς παραγωγούς σε όλο τον κόσμο, στην παραγωγή ροζέ κρασιών. Ας γνωρίσουμε λοιπόν την Προβηγκία, την περιοχή που έχει κατακτήσει τους λάτρεις των ροζέ κρασιών και όχι μόνο. Την περιοχή που έχει καταφέρει, ακόμα και αυτοί που ‘σνομπάρουν΄ αυτό το στιλ κρασιού, να το βλέπουν με άλλο μάτι.

Read More
0 Σχόλια | Posted in ΟΙΝΟλόγιο
Δείτε όλα τα άρθρα