Tullamore Dew

15 Jul 2018 09:55:54

Από όσο θυμάμαι, πάει πολύς καιρός από τότε που κάναμε τελευταία φορά αφιέρωμα σε κάποιο whiskey από την Ιρλανδία. Και όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, το ιρλανδέζικο whiskey είναι μια κατηγορία που προσελκύει πολλούς πότες και σίγουρα έχει το δικό της φανατικό κοινό. Σήμερα λέω να ρίξουμε μια ματιά στο

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Macallan-Mania

8 Jul 2018 09:44:35

Ψάχνω κατάλληλη λέξη για να αποτυπώσω αυτό που γίνεται με τα παντός είδους Macallan στις αγορές του εξωτερικού. Μιλάμε κυριολεκτικά για παροξυσμό και η κατάσταση νομίζω οτι έχει ξεφύγει από κάθε λογική. Θα ρίξουμε λοιπόν την καθιερωμένη ματιά στις αγορές whisky του εξωτερικού. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά.

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Old Pulteney

1 Jul 2018 11:51:54

Μου φαίνεται οτι έχουμε κάμποσο καιρό να κάνουμε αφιέρωμα σε αποστακτήριο. Αν δεν κάνω λάθος, τελευταία φορά ήταν η αναφορά στο Tamdhu. Σήμερα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το

Old Pulteney

Έχουμε πει πολλές φορές οτι υπάρχουν αποστακτήρια που στη συνείδηση του κόσμου είναι κορυφές, χωρίς αυτό να ισχύει παραγματικά, είτε διότι τα τμήματα διαφήμισής τους είναι υψηλού επιπέδου, είτε για τον οποιοδήποτε λόγο. Και υπάρχουν και κάποια άλλα, που αν και θα έπρεπε, πάντα με βάση το έργο που παράγουν, δεν τυχαίνουν της ανάλογης αποδοχής. Ένα από αυτά είναι και το αποστακτήριο, για το οποιο θα μιλήσουμε σήμερα. Σε αυτό το σημείο όμως, έφτασε η ώρα να πούμε

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Ποτό και Μουντιάλ

24 Jun 2018 07:42:47

Αυτές τις μέρες η καρδιά του ποδοσφαίρου χτυπάει στα γήπεδα της Ρωσίας, αφού εκεί διεξάγεται το Μουντιάλ. Ο περισσότερος ανδρικός πληθυσμός και όχι μόνο, έχει τα μάτια του στις τηλεοράσεις, ενώ ψητοπωλεία και πιτσαρίες κάνουν χρυσές δουλειές. Σήμερα συνδυάζω κάθε μια από τις πιο σημαντικές εθνικές ομάδες, με ένα αντίστοιχο ποτό. Και βέβαια, όλα αυτά επειδή ξέρω οτι πολύ από το κοινό που διαβάζει τη στήλη, ασχολείται και με το Μουντιάλ.

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Ένα υπέροχο ταξίδι

17 Jun 2018 09:11:24

Η χώρα μας είναι από τις ωραιότερες του κόσμου. Υπέροχα χωριά, υπέροχα νησιά, υπέροχες παραλίες, αλλά και μερικές πόλεις που δεν θα είχαν τίποτα να ζηλέψουν από κάποιες από τις πόλεις του εξωτερικού, που βλέπουμε σε καρτ ποστάλ, ή στην τηλεόραση και μένουμε με το στόμα ανοικτό. Η Κρήτη έχει Χανιά και Ρέθυμνο, η Πελοπόννησος το αισθησιακό Ναύπλιο και το απολύτως χαλαρωτικό Γύθειο, η Στερεά Ελλάδα έχει Ναύπακτο και Γαλαξίδι, η Ήπειρος Ιωάννινα και Πάργα, η Θεσσαλία τα απίθανα Τρίκαλα. Σίγουρα όλο και κάτι θα ξεχνάω, αλλά εκεί που έχουμε τις πιο ωραίες πόλεις μαζεμένες, είναι η Βόρεια Ελλάδα και κυρίως η Μακεδονία. Τί Σιάτιστα, τι Βέροια, τι Νάουσα, τι Έδεσσα, όλες εδώ είναι. Καστοριά και Φλώρινα, Δράμα και Καβάλα, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη, στη Θράκη οι δυο τελευταίες.

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Τα νέα της αγοράς

9 Jun 2018 22:21:33

Αυτή την εβδομάδα επανέρχομαι στο καθιερωμένο σκανάρισμα της αγοράς whisky του εξωτερικού, που είναι ένα από τα αγαπημένα αυτής της στήλης. Πριν αρχίσω, θα ήθελα να απαντήσω δημόσια σε mail που μου έστειλε κάποιος, ο οποίος είναι προφανώς αναγνώστης αυτής της στήλης. Παρεμπιπτόντως, δεν ξέρω πως τόσος κόσμος που δεν γνωρίζω προσωπικά, βρίσκει το mail μου, μου φαίνεται θα αρχίσω να ρωτάω, χωρίς με αυτό να θέλω να πω οτι έχω και πρόβλημα.

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Speyside vol2

3 Jun 2018 15:59:22

Προχθές το βράδυ, έγινε στο House of Wine ακόμη μια εκδήλωση με θέμα το whisky. Η βραδιά ήταν όπως πάντα θεματική και αυτή τη φορά, το θέμα ήταν η ποτοπαραγωγική περιοχή του Speyside. Χαρήκαμε πολύ, διότι είδαμε πάλι ανθρώπους που μας τίμησαν με την παρουσία τους, τόσο σε άλλες εκδηλώσεις, όσο και στην πρώτη εκδήλωση με θέμα το Speyside που είχε γίνει πριν από ένα περίπου χρόνο. Πάμε λοιπόν να δούμε τι έγινε, για να ενημερωθείτε και εσείς που δεν μπορέσατε να έρθετε.

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Περί ανέμων και υδάτων

28 May 2018 14:08:54

Αυτή την εβδομάδα και ενώ βρισκόμαστε σε αναμονή για την δεύτερη βραδιά Speyside, λέω να ασχοληθώ με λίγο από όλα. Θα καταπιαστώ με διάφορα επίκαιρα θέματα και θα εντοπίσω πράγματα που με ενοχλούν. Ξεκινάω με αυτά.
Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Tamdhu

20 May 2018 10:36:41

Καμιά φορά στη ζωή συμβαίνει κάποιος ή κάτι να είναι υπερτιμημένο και να χαίρει εκτίμησης που πιθανόν να μην άξιζε, αλλά συμβαίνει και το εντελώς αντίθετο. Κάποιος ή κάτι που θα έπρεπε να έχει διαφορετική αντιμετώπιση, για πολλούς και διαφόρους λόγους, ή και χωρίς λόγο, να μην παίρνει αυτό που του αξίζει. Έτσι και στη Σκωτία, αποστακτήρια έχτισαν όνομα χωρίς να το αξίζουν, ενώ κάποια άλλα, με μεγάλη προσφορά στη βιομηχανία του whisky, έμειναν σε δεύτερο πλάνο. Σήμερα μιλάμε για το

Tamdhu

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Τα νέα της αγοράς

12 May 2018 22:13:25

Μου φαίνεται πως μερικοί νομίζουν, οτι μου περισσεύουν λεφτά και οτι τα μοιράζω κιόλας. Δεν εξηγούνται αλλιώς οι απαιτήσεις ορισμένων, όταν πουλάνε κάποια μπουκάλια και νομίζουν οτι πρέπει να γίνουν, αυτοί πλουσιότεροι κι εγώ φτωχότερος. Αλλά, καλό θα είναι να εξηγήσω λίγο πιο αναλυτικά. Θυμάστε φαντάζομαι το άρθρο της προπερασμένης εβδομάδας, με τον τίτλο Τί πίνεις?

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk
Δείτε όλα τα άρθρα