Athens Rum and Whisky Festival

21 Oct 2017 09:09:03

Έχουμε πει πολλές φορές, οτι αυτό που γίνεται με τα μπαρ στην Αθήνα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα γενικότερα, είναι πρωτόγνωρο και δεν νομίζω να έχει προηγούμενο στη χώρα μας, σε κανένα χρονικό σημείο, τουλάχιστον από όσο θυμάμαι εγώ. Τα μπαρ ανοίγουν το ένα πίσω από το άλλο και τολμώ να πω οτι δέκα ανοίγουν και ένα κλείνει. Φυσικό επακόλουθο λοιπόν, να διοργανώνονται εκδηλώσεις με αντικείμενο το μπαρ και τα ποτά, άλλες καθιερωμένες όπως το Athens Bar Show, που θα γίνει για όγδοη συνεχόμενη χρονιά στο Γκάζι και άλλες πιο φρέσκες, όπως αυτή που πήγα στις 30 Σεπτεμβρίου.

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Περι ανέμων και υδάτων

15 Oct 2017 11:04:24

Όπως το είχα προβλέψει στην προηγούμενη επικοινωνία μας, το Jameson έγινε σκόνη και πλέον πορεύομαι με το απίθανο και all time classic δωδεκάρι Balvenie. Αυτή την εβδομάδα λέω να ασχοληθούμε με λίγο απ'όλα. Και τι είναι το λίγο απ'όλα? Είναι θέματα που προέκυψαν από την τελευταία μας επικοινωνία και μετά και επομένως με αυτά θα ασχοληθώ. Ας ξεκινήσουμε.

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Τα νέα της αγοράς

7 Oct 2017 16:24:40

Και σήμερα θα ασχοληθώ ακόμη μια φορά με την διεθνή αγορά του whisky, αφού την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε πολύ έντονη δραστηριότητα στις μεγάλες δημοπρασίες του εξωτερικού. Ωστόσο, αυτή την εβδομάδα, λέω να μην περιοριστώ σε απλή αναφορά των γεγονότων και σχολιασμό τους, αλλά λέω να κάνω και κάποιες προτάσεις, αφού βλέπω πολύ κόσμο στην Ελλάδα να ασχολείται με το σπορ. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά, ξεκινώντας από την πρώτη χρονολογικά δημοπρασία, που τελείωσε στις 30 Σεπτεμβρίου και διεξήχθη στη Γερμανία.

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Πάμε βόλτα;

30 Sep 2017 13:41:24

Πιθανόν να έχουν δίκιο, όσοι μου λένε ότι δεν πάω και τόσο καλά. Αυτή την εβδομάδα, με αυτό τον παλιόκαιρο, που σηματοδότησε το τέλος του καλοκαιριού μου, εγώ έχω ταξιδιάρικη διάθεση. Στο μεταξύ, συνειδητοποιώ, ότι μόλις τώρα κάνω κηδεία στο καλοκαίρι μου, όπως το χαρακτήρισα, ενώ λατρεύω το χειμώνα. Είπαμε, όχι και τόσο καλά. Και αφού έχω ταξιδιάρικη διάθεση, λέω σήμερα να πάμε ωραίες βόλτες. Και βόλτα χωρίς whisky, δεν πάει. Σήμερα λοιπόν προτείνω αποστακτήρια που θα πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να επισκεφτείτε, όταν βρεθείτε μακριά στα ξένα. Θα πάμε Σκωτία, Ιρλανδία, Αμερική, άντε να πάμε και λίγο Ιαπωνία.

Read More
1 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Ardmore

24 Sep 2017 20:04:59

Το δεκαράκι Ardbeg που έπινα, τελείωσε, αυτό δα μας έλειπε, να λιβανίζουμε ένα μπουκάλι για δυο εβδομάδες. Και πριν αρχίσω να σκέφτομαι ποιο θα είναι το επόμενο μπουκάλι που θα σφαγιασθεί, σκάει πολύ ωραίο δωράκι από φίλο, το οποίο, εκτός από την προφανή χρησιμότητά του, μου δίνει και πάσα για το σημερινό άρθρο. Σήμερα μιλάμε για ένα σχετικά άγνωστο malt.

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Masterclass και άλλα

17 Sep 2017 08:51:01

Αυτή τη στιγμή κάθομαι να γράψω το σημερινό άρθρο και πριν προλάβω να γράψω την πρώτη λέξη, μπαίνει μέσα στο γραφείο ο μικρός μου γιος και με ρωτάει ποιο είναι το σημερινό θέμα και γενικώς ποια είναι τα θέματα με τα οποία ασχολούμαι. Ευκαιρία λοιπόν είναι να πληροφορήσω, εκτός από το γιο μου και κάποιους από εσάς που δεν ανήκετε στο μόνιμο αναγνωστικό κοινό, αλλά διαβάζετε σήμερα για πρώτη φορά. Κύριο αντικείμενο αυτής της στήλης είναι το whisky. Γράφουμε διάφορα θέματα για το αγαπημένο μας ποτό, κάνουμε αφιερώματα σε αποστακτήρια που, είτε λειτουργούν, όπως για παράδειγμα Laphroaig και Ardbeg, είτε δεν λειτουργούν, όπως το Rosebank ή το Port Ellen. Ακόμη ασχολούμαστε με θέματα της αγοράς whisky, ενώ και άλλα ποτά, όπως cognac, tequila, gin και ρούμι, έχουν τη θέση τους σε αυτή τη στήλη.

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Τα νέα της αγοράς

10 Sep 2017 08:30:44

Τα έχουμε πει πολλές φορές και να τα ξαναπούμε. Η καλύτερη επένδυση αυτή τη στιγμή είναι το whisky. Αν κάποιος έχει κάποια χρήματα και θέλει να τα επενδύσει κάπου και να αισθάνεται ασφαλής, δεν έχει παρά να αγοράσει whisky. Φυσικά δεν μιλάμε για ότι νά ναι, μιλάμε για επιλεγμένες αγορές και κυρίως για whisky με αναγραφόμενη ηλικία παλαίωσης, τα οποία σε λίγα χρόνια θα είναι είδος προς εξαφάνιση. Ο κατάλογος του HOW έχει ένα σωρό από αυτά, οπότε κάντε τις επιλογές σας και ξεκινήστε.

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Rosebank

2 Sep 2017 21:20:08

Θα ήθελα να ξεκινήσω συνεχίζοντας κατά κάποιο τρόπο από την περασμένη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, κρίνω σκόπιμο να απαντήσω στο πολύ ευγενικό σχόλιο του φίλου αναγνώστη Πέτρου, όχι ιδιαιτέρως, αλλά μέσω του άρθρου που γράφω σήμερα. Ο λόγος είναι, ότι η απάντηση νομίζω πως θα ενδιαφέρει, όχι μόνο το συγκεκριμένο αναγνώστη, αλλά πιθανότατα και αρκετούς από εσάς που θα μου κάνετε την τιμή να διαβάσετε τούτες τις αράδες.

Read More
1 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Περι ανέμων και υδάτων

27 Aug 2017 10:44:18

Πάει και η θέα στο Ταίναρο, πάνε και οι βουτιές και δυστυχώς, πάει μου φαίνεται και το καλοκαίρι. Για πρώτη φορά στη ζωή μου, από όσο θυμάμαι τουλάχιστον, επέστρεψα Αθήνα από τις 25 Αυγούστου και έσπασα όλα τα κοντέρ, αλλά αντιστρόφως. Βλέπετε, ο μικρός μου γιός ήταν μια εβδομάδα άρρωστος και υποχρεωθήκαμε σε άτακτη επιστροφή. Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, ίσχυσε ο νόμος του Μέρφυ. Μόλις επιστρέψαμε από ταξίδι 350 χιλιομέτρων και αφού χάλασαν οι διακοπές μας, ο μικρός έγινε περδίκι. Με αυτά και με εκείνα, μου φαίνεται έγινα και λίγο ευέξαπτος.

Read More
1 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Πλαστές φιάλες

26 Aug 2017 09:54:18

Σήμερα θα συνεχίσω από εκεί περίπου που είχα τελειώσει την προηγούμενη φορά, όταν και ασχολήθηκα με τα νέα των αγορών. Λέγοντας βέβαια ότι θα συνεχίσω από τα προηγούμενα, δεν εννοώ ότι ακόμη πίνω τις μινιατούρες με τα δωδεκάρια Glendronach, αυτές τελείωσαν με συνοπτικές διαδικασίες, εννοώ όμως ότι παίρνω πάσα από το προηγούμενο άρθρο.

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk
Δείτε όλα τα άρθρα