Περι ανέμων και υδάτων

18 Jun 2017 11:56:18

Αυτή την εβδομάδα δεν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο θέμα, θα ασχοληθώ με λίγο από το ένα, λίγο από το άλλο, στο επίκεντρο βέβαια, πάντα το ποτό. Πήγα, είδα, έμαθα, άκουσα διάφορα και όλα αυτά μου δίνουν πάσα για το σημερινό άρθρο. Ξεκινάω με ένα mail που μου έστειλε κάποιος φίλος το οποίο περιείχε μια πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση, με αφορμή τα τελευταία μου άρθρα σχετικά με το bourbon.

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Τα νέα της αγοράς

11 Jun 2017 08:58:45

Μου φαίνεται ότι με τα άρθρα της περασμένης και της προπερασμένης εβδομάδας τελειώσαμε τα αφιερώματα στο bourbon. Αλλάζω θέμα λοιπόν αυτή την εβδομάδα και θα ασχοληθώ πάλι με τα νέα της αγοράς, ένα από τα αγαπημένα μου θέματα, λόγω και της ενασχόλησής μου με το σπορ. Θα ρίξουμε την καθιερωμένη ματιά στις μεγάλες δημοπρασίες whisky του εξωτερικού, μόνο διαδικτυακές αυτή τη φορά, αφού δεν υπήρχε κάποια ενδιαφέρουσα live δημοπρασία. Αυτή τη φορά το ενδιαφέρον ήταν πολύ αυξημένο για μένα, αφού είχα πολλά μπουκάλια σε όλες και περίμενα να δω τις επιδόσεις τους. Πάμε λοιπόν να τα δούμε αναλυτικά.

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Jim Beam

4 Jun 2017 08:33:25

Είπαμε ότι τον τελευταίο καιρό την έχω ψωνίσει με τα bourbon. Δεν ξέρω τι φταίει, ίσως να είναι αυτή η μεγάλη ποσότητα που βρήκα στη Δράμα, όσοι διαβάσατε το άρθρο για το Stitzel Weller, θα θυμάστε τι είχα βρεί. Ίσως να φταίνε οι τρελές τιμές που είδα τελευταία σε κάποια κομμάτια που ήξερα από ελάχιστα έως καθόλου. Ότι και να φταίει πάντως, παραμένει το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό πίνω πολύ bourbon και γράφω και για αυτό. Αυτή την εβδομάδα κλείνω εκκρεμότητες που έμειναν από την προηγούμενη και μιλάω για το

Jim Beam

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Four Roses

28 May 2017 09:15:03

Την περασμένη εβδομάδα ταξιδέψαμε νοερά στη Βόρεια Αμερική και γνωρίσαμε το παραδοσιακό αποστακτήριο Labrot and Graham. Έχω πει και παλιότερα, ότι κατά τη γνώμη μου, είναι το πολύ έξι επτά αποστακτήρια σε λειτουργία, που φτιάχνουν bourbon και αξίζει κανείς να δοκιμάσει κάποιο προιόν τους. Το καλύτερο όλων βέβαια, το Stitzel Weller, δεν λειτουργεί πλέον, οπότε νομίζω ότι με ένα δυο αφιερώματα ακόμη, θα συμπληρώσω το παζλ και θα έχουμε πάει βόλτα σε όλα. Για να κάνω ένα κοντρόλ. Έχουμε μιλήσει για Wild Turkey, Heaven Hill, Buffalo Trace, Makers Mark, Labrot and Graham. Μου λείπουν ακόμη δυο. Σήμερα μιλάμε για το

Four Roses

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Labrot and Graham

21 May 2017 10:43:47

Για το πως βλέπω το θέμα του bourbon, τα έχουμε πει πολλές φορές. Δεν συνηθίζω να πίνω, εκτός αν είναι πολύ καλό. Και η αλήθεια είναι ότι εκτιμώ μόνο πέντε έξι αποστακτήρια, εννοείται μόνο από το Kentucky, αφού είπαμε και στο παρελθόν, whisky βγάζει το Kentucky, στο Tennessee βγάζουν κάτι σαν whisky.

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Τα νέα της αγοράς

14 May 2017 09:55:04

Τον τελευταίο καιρό έχω καταπιαστεί με πολλά θέματα, διαφόρων ειδών. Ωστόσο έχω καιρό να ασχοληθώ με τα νέα της αγοράς, οπότε σήμερα αυτό θα είναι το θέμα μας. Για να δούμε λοιπόν τι έγινε. Και έγινε πάλι κυριολεκτικά της κακομοίρας, αφού πάλι είδαμε ποσά που προκαλούν εγκεφαλικά επεισόδια. Ας πάμε λοιπόν να τα δούμε αναλυτικά.

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Αφιερωμένο σε έναν φίλο

7 May 2017 09:44:01

Την περασμένη εβδομάδα ένας φίλος από τη Δράμα μου έστειλε μια παρτίδα με παλιά whisky και cognac, μεταξύ των οποίων και μερικές φιάλες από το εξαίσιο Martell Mentaillon VSOP. Τα ποτά, ή μάλλον τα περισσότερα από αυτά, προορίζονταν για πώληση σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ωστόσο, κράτησα και κάποια. Αφού λοιπόν ασχολήθηκα μια ολόκληρη μέρα για να τα συσκευάσω και να τα προωθήσω στους προορισμούς τους, όταν τελείωσα, περίσσεψαν ένα αρχαίο Hennessey XO και δυο Martell Mentaillon. Οπότε, το ίδιο βράδυ τι έκανα? Το αναμενόμενο. Άνοιξα ένα Mentaillon. Με την πρώτη γουλιά, γέμισα αναμνήσεις και συναισθήματα. Νοσταλγία, λύπη, χαρά. Το ίδιο cognac έπινε και ένας καλός φίλος.

Ανδρέας Καραντάνης

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Glen Grant

1 May 2017 09:04:49

Αν δεν κάνω λάθος, έχω αρκετό καιρό να κάνω αφιέρωμα σε κάποιο αποστακτήριο. Τελευταία φορά μου φαίνεται, ήταν τότε που μίλησα για το Strathisla, που βρίσκεται στο Speyside. Άρα και σήμερα δεν θα πάμε μακριά, διότι επίσης στο Speyside βρίσκεται και το

Glen Grant

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Stitzel Weller

23 Apr 2017 09:16:47

Τον τελευταίο καιρό αισθάνομαι λίγο περίεργα. Στα τρία whisky που δοκιμάζω, τα δυο είναι bourbon. Και βέβαια, είπα και στο παρελθόν, ότι όσοι νομίζουν ότι δεν πίνω bourbon, κάνουν λάθος. Δεν είπα ποτέ πως δεν πίνω, είπα πως όταν πίνω, θέλω να είναι υψηλής ποιότητας, όπως για παράδειγμα, Wild Turkey 8 ετών, ή Elijah Craig 12 ετών. Όμως είναι άλλο αυτό και άλλο είναι να το έχω ρίξει τόσο πολύ στο bourbon, που να αποτελεί πλειοψηφία και τα σκωτσέζικα να αποτελούν μειοψηφία, προς το παρόν φαντάζομαι. Με το ρυθμό που πάω σε λίγο θα αρχίσω να πίνω και γιαπωνέζικα. Μάλλον θα πρέπει να πάω στο γιατρό.

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk

Περι Distillers Edition, ανέμων και υδάτων

19 Apr 2017 11:03:19

Τούτες τις αράδες που θα διαβάσετε, όσοι διαβάσετε, τις γράφω Μ.Παρασκευή, μετά την περιφορά του Επιταφίου. Επειδή όμως δεν γνωρίζω πόσοι από εσάς θα διαβάσετε πριν την Ανάσταση και πόσοι μετά από αυτήν, θα πω δυο πράγματα.

Στους πρώτους θα πω Καλή Ανάσταση, ενώ στους δεύτερους θα ευχηθώ Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη. Πάμε τώρα να δούμε κάποια πράγματα που έγιναν αυτή την εβδομάδα, κάποια ποτά που ήπια και κάποια πράγματα που έπεσαν στην αντίληψή μου. Ξεκινάω με τη Μ.Δευτέρα, όπου είχαμε βραδιά

Read More
0 Σχόλια | Posted in Spiritual Talk
Δείτε όλα τα άρθρα