Καλώς ήρθατε στο House of Wine! | Σύνδεση | Εγγραφή | Επικοινωνία |

House of Wine

Γιορτάζουμε 20 Χρόνια Αβαντίς


Φαίνεται ότι το 2014 είναι χρονιά γενεθλίων!

Πρώτα το House of Wine γιόρτασε τα 5 του χρόνια, στη συνέχεια γιορτάσαμε τα 20 χρόνια της Γαίας, και τώρα, γιορτάζουμε τα 20 χρόνια του Κτήματος Αβαντίς... Είναι μια ιδιαίτερη γιορτή μέσα στις Γιορτές…

Master of Syrah, παιδί-θαύμα του Ελληνικού κρασιού, σωτήρα της Μαυροκουντούρας, ανανεωτή της οινικής παράδοσης της Εύβοιας...

Όλοι αυτοί οι τόσο κολακευτικοί χαρακτηρισμοί, για ένα νέο οινοποιό, σήμερα μόλις στην 4η δεκαετία της ζωής του, που κατάφερε σε 20 χρόνια να κάνει το υποτυπώδες οινοποιείο του πατέρα του ένα από σημαντικότερα -όχι σε μέγεθος, όχι σε "πολυτέλεια" ή χώρους φιλοξενίας, άλλα σε ποιότητα κρασιών- οινοποιεία της Ελλάδας και ο ίδιος να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους οινοποιούς. Μιλάμε βέβαια για τον Απόστολο Μούντριχα, ιδρυτή του "Κτήματος Αβαντίς"

Το οινικό DNA Απόστολου βρέθηκε σε... καταστολή μόλις για μια τριετία, όταν την περίοδο 1988-1990 βρέθηκε να σπουδάζει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αμέσως μετά επανέρχεται στο κτήμα του πατέρα του, και το 1991 παρακολουθεί σεμινάρια στην Ελληνική Ακαδημία Οίνου, με καθηγητή το Δρα Οινολογίας Αργύρη Τσακίρη. Το 1994 δημιουργεί το πρώτο του κρασί, ένα χαρμάνι Σαββατιανού με Ροδίτη, από τα οικογενειακά κτήματα, οινοποιημένο όμως σε ξένο οινοποιείο. Είναι το ξεκίνημά του, η "γέννηση" του οινοποιού Απόστολου Μούντριχα, και του Κτήματος Αβαντίς...

Μετά από πολλές προσπάθειες, δοκιμές, αποτυχίες και πολλή δουλειά, καταφέρνει το 1999 να έχει το δικό του μικρό οινοποιείο και συνολικά πενήντα στρέμματα περίπου αμπελιών, και αρχίζει να εμφιαλώνει τα δικά του κρασιά.

Σταθμός ασφαλώς στην εξέλιξή του, το Syrah. Από το 2000 και μετά, αρχίζει να καθιερώνεται αρχικά σαν αξιόλογο, στη συνέχεια σαν ένα πολύ καλό, μετά εξαιρετικό, για να καταλήξει σε ένα από τα κορυφαία ελληνικά Syrah, και ασφαλώς το κορυφαίο σε σχέση ποιότητας/τιμής, χαρίζοντας δικαιωματικά στον Απόστολο τον τίτλο του Master of Syrah!

To 2004 είναι σταθμός για τον Απόστολο: Έρχεται στη ζωή του η σημερινή του σύζυγος, η Λένγκα Γρηγοριάδη, οινολόγος, και όλα αλλάζουν για τον Απόστολο. Μπορεί η Λένγκα και ο μεγάλος τους έρωτας -που τον δείχνουν και ομολογούν σε κάθε ευκαιρία!- να αποτέλεσε και την θρυαλλίδα που "άναψε" για καλά το φυτίλι της δημιουργικότητας του Απόστολου. Βοηθούμενος από τη Λένγκα, δημιουργεί ένα-ένα τα θαυμάσια κρασιά που σήμερα γνωρίζουμε: Τα εξαιρετικά λευκά Πλαγιές Γερακιών – Λευκός, Lenga, Μελίτης, Κτήμα Αβαντίς – Λευκός, Sauvignon Blanc, Αρμονία Γής Λευκός, Κτήμα Αβαντίς – Δρυός… και τα υπέροχα ερυθρά Πλαγιές Γερακιών – Ερυθρός, Κτήμα Αβαντίς – Syrah, Άγιος Χρόνος, Syrah Συλλογή, Κτήμα Αβαντίς – Ερυθρός, Αρμονία Γης Ερυθρός

Και όχι μόνο. Διασώζει με πολύ μεγάλη προσπάθεια, έρευνες κλπ. μια τοπική ποικιλία, τη Μαυροκουντούρα, που αποδεικνύεται μια εξαιρετική ποικιλία, με κατάληξή της τη δημιουργία ενός εξαιρετικού κρασιού, τις "Πλαγιές Γερακιών Ερυθρός", που αποσπά διθυραμβικές κριτικές από οινοκριτικούς και κοινό.

Με πλήθος βραβείων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τα κρασιά του Κτήματος Αβαντίς, μετά από 20 χρόνια από τη δημιουργία του, αποτελούν μια από τις πιο "σίγουρες" προτάσεις! Αυτός, αλλά και η άψογη συνεργασία μας με τον Απόστολο και τη Λένγκα, έχει φέρει τα κρασιά του κτήματος για δύο συνεχή χρόνια στην κορυφή των πωλήσεων του House of Wine.


Σε αυτή τη σελίδα-αφιέρωμα στα 20 χρόνια της του Κτήματος Αβαντίς, θα βρείτε όλα τα σχετικά με τον εορτασμό των 20 χρόνων του!

Να την επισκέπτεσθε συχνά... και δεν θα χάσετε!
Το Δείπνο Γενεθλίων
 
Οι 5 Chefs του CooKoovaya δημιουργούν το δείπνο ειδικά για τα κρασιά Αβαντις!
Στο εστιατόριο της χρονιάς, στο CooKoovaya των 5 chefs - και στην privé αίθουσα, γιορτάζουμε την Τετάρτη 17/12 τα 20 χρόνια του Κτήματος Αβαντίς μέσα στην εορταστική Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Οι 5 chef δημιουργούν τα θαυμάσια πιάτα που θα ταιριάξουν απόλυτα με τα μεγάλα κρασιά του Κτήματος Αβαντίς. Μια εκδήλωση Sold Out από την πρώτη ημέρα! Μπείτε στη λίστα αναμονής για τυχόν ακυρώσεις και -ίσως- να είσαστε τυχεροί -τηλ. 210 6773315 κα Γαβαλά
   Περισσότερα...
Γνωρίστε τα κρασιά και το Μενού του Δείπνου στο CooKoovaya!
Το θαυμάσιο Lenga 2014, ο απολαυστικός Άγιος Χρόνος 2009, οι δύο ναυαρχίδες του κτήματος -Syrah Collection 2009 και Πλαγιές Γερακιών 2010, καθώς και ένα επιδόρπιο κρασί-έκπληξη σε πρώτη εμφάνιση, είναι τα κρασιά πάνω στα οποία δημιουργήθηκε το μενού της βραδιάς από τους 5 chefs του CooKoovaya.

Έτσι λοιπόν ξεκινάμε το το θαυμάσιο Lenga που θα συνοδεύσει το starter με ψωμι, βούτυρο Γαϊτανίδη και αυγοτάραχο Τρικαλινού καθώς και το πρώτο πιάτο με Γάμπαρη Αμβρακικού ωμή, εσπεριδοειδή και καπνιστό χοιρινό.

Ο περίφημος Άγιος Χρόνος θα αναλάβει τη συνοδεία του middle course με στρείδια από κοτόπουλο με μαρούλι σχάρας, φύτρες από φακές και κρύα σάλτσα από αφρολέμονο.

Τα δύο κορυφαία κρασιά-ναυαρχίδες του κτήματος, οι Πλαγιές Γερακιών και το Syrah Collection θα ταιριάξουν απόλυτα με το main course της βραδιάς με σιγομαγειρεμένες πλευρές βοδινές με assiette από βιολογικά καρότα. Διαλέγετε όποιο κρασί θέλετε ή...και τα δύο!

Τέλος, ένα κρασί-έκπληξη σε πρώτη εμφάνιση θα συνοδεύσει το προφιτερόλ με παγωτό φυστικοβούτυρο και ganache ζέστης σοκολάτας και τον καφέ που θα ακολουθήσουν
Προσφορές
Γιορτάζουμε τα 20 χρόνια Αβαντίς με Δώρα για τους φίλους του Κτήματος!
Όσοι φίλοι του Κτήματος Αβαντίς αγοράσουν οποιοδήποτε κρασί του Κτήματος, από το φθηνότερο έως το ακριβότερο, από σήμερα και μέχρι την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, συμμετέχουν σε κλήρωση για να κερδίσουν ένα από τα 3 υπέροχα "Πλαγιές Γερακιών Ερυθρός Magnum 2012!", με ένα κλήρο για κάθε 10 ευρώ των αγορών τους! Αγοράστε περισσότερα και αυξήστε τις πιθανότητες να κερδίσετε τη φιάλη του 1,5 λίτρου!
   Αγορά ΤΩΡΑ!
Μια εξαιρετική προσφορά για τα 20 χρόνια Αβαντις!
Γιορτάζουμε τα 20 χρόνια του Κτήματος Αβαντίς με δώρα! Αγοράστε λοιπόν 6 φιάλες από το κορυφαίο Κτήμα Αβαντίς - Syrah 2010  και σας κάνουμε επιπλέον δώρο μια φιάλη! Η προσφορά μας ισχύει μέχρι την επόμενη Κυριακή 21 Δεκεμβρίου  Προλάβετε!
   Αγορά ΤΩΡΑ!
Θέματα-Αρθρα-Video




 
Ο Απόστολος Μούντριχας, (Κτήμα Αβαντίς), μας ξεναγεί στις Πλαγιές Γερακιών και μας μιλά για το terroir της περιοχής από όπου προέρχονται τα δύο υπέροχα κρασιά του, το "Πλαγιές Γερακιών-Ερυθρός" και το "Πλαγιές Γερεκιών-Λευκός".











Ο Αλέξανδρος Σακκάς -Οινοκριτικός, ο Γρηγόρης Μιχαήλος AIWS -Σύμβουλος Οίνου του House of Wine και ο Οινοποιός Απόστολος Μούντριχας, δοκιμάζουν και συζητούν το θαυμάσιο "Πλαγιές Γερακιών-Λευκός" του κτήματος Αβαντίς, και το "Πλάγιές Γερακιών Ερυθρός"
House of Wine: Πλαγιές Γερακιών-Περιοχή και Terroir- Λευκό και Ερυθρό
 Περιοχή-Terroir
Πλαγιές Γερακιών-Λευκός
Πλαγιές Γερακιών-Ερυθρός

Παρακαλώ περιμένετε...

{{var product.name}} προστέθηκε στο καλάθι

{{var product.qty}} Συνέχεια αγορών
ή
Συνέχεια αγορών