Ανάσταση
Η μαγειρίτσα είναι το πιάτο που έχει την τιμητική του το βράδυ της Ανάστασης. Είναι μια συνταγή ή αλλιώς μία διατροφική επινόηση που θα μας προστατέψει από το στομαχικό σοκ της κρεατοφαγίας που ακολουθεί της νηστείας της Σαρακοστής.
Στη πραγματικότητα η μαγειρίτσα είναι μία σούπα. Αποτελεί αφενός ένα ‘μαλακτικό’ για το στομάχι αφετέρου μία μεταμοντέρνα λύση για το food waste καθότι με έναν τρόπο αξιοποιούνται τα ‘αναξιοποίητα’ μέρη των υλικών για το πασχαλινό τραπέζι.
Το οινικό της πάντρεμα όπως φαντάζεστε αποτελεί μία πρόκληση καθώς ενώ περιέχει κρέας και κανείς θα έλεγε ότι ‘διψά’ για ερυθρό κρασί, αυτό που κυριαρχεί στο πιάτο είναι το πράσινο στοιχείο που μας οδηγεί κυρίως σε λευκό κρασί. Το μόνο σίγουρο είναι πως η συνταγή της μαγειρίτσας χρειάζεται δίπλα της ένα κρασί με τουλάχιστον μέτριο σώμα και τραγανή οξύτητα για να παλέψουν πλάι στο λεμόνι και τη συνολική λιπαρότητα της κάθε μπουκιάς.
-
Reserva Heredad
Ξηρός, Αφρώδης, Λευκός, Πιείτε το τώρα, 12% alc.
26,70 € Φτάνει μέχρι 24,56 €Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3Μία από τις καλύτερες Cava, ένα πολυτελές και φινετσάτο αφρώδες κρασί, που παράγεται με την παραδοσιακή μέθοδο, αυτή της Champagne δηλαδή. Για την Reserva επιλέγονται τα 9 καλύτερα κρασιά βάσης, από τις ποικιλίες Macabeo και Parellada, ενώ ωριμάζει για 30 μήνες μέσα στην φιάλη μαζί με τις οινολάσπες αποκτώντας ιδιαίτερα πολύπλοκο χαρακτήρα. Σε εντυπωσιακό μπουκάλι, που εξάπτει την περιέργεια!