Ανάσταση

Ανάσταση

Η μαγειρίτσα είναι το πιάτο που έχει την τιμητική του το βράδυ της Ανάστασης. Είναι μια συνταγή ή αλλιώς μία διατροφική επινόηση που θα μας προστατέψει από το στομαχικό σοκ της κρεατοφαγίας που ακολουθεί της νηστείας της Σαρακοστής.

Στη πραγματικότητα η μαγειρίτσα είναι μία σούπα. Αποτελεί αφενός ένα ‘μαλακτικό’ για το στομάχι αφετέρου μία μεταμοντέρνα λύση για το food waste καθότι με έναν τρόπο αξιοποιούνται τα ‘αναξιοποίητα’ μέρη των υλικών για το πασχαλινό τραπέζι.

Το οινικό της πάντρεμα όπως φαντάζεστε αποτελεί μία πρόκληση καθώς ενώ περιέχει κρέας και κανείς θα έλεγε ότι ‘διψά’ για ερυθρό κρασί, αυτό που κυριαρχεί στο πιάτο είναι το πράσινο στοιχείο που μας οδηγεί κυρίως σε λευκό κρασί. Το μόνο σίγουρο είναι πως η συνταγή της μαγειρίτσας χρειάζεται δίπλα της ένα κρασί με τουλάχιστον μέτριο σώμα και τραγανή οξύτητα για να παλέψουν πλάι στο λεμόνι και τη συνολική λιπαρότητα της κάθε μπουκιάς.

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

6 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Σπάνιες Γαίες, "Cara"
    Σπάνιες Γαίες, "Cara" 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Μία φινετσάτη έκφραση του Sauvignon Blanc από τους ιδιόκτητους ορεινούς αμπελώνες της Στροφιλιάς στον Aσπρόκαμπο της Κορινθίας, με γοητευτικό εξωτικό άρωμα και δροσερή οξύτητα. Ένα κρασί με υποδειγματική χρήση βαρελιών ακακίας, της οποίας τα αρώματα συνοδεύουν διακριτικά τα υπέροχα φρουτώδη και φυτικά στοιχεία της ποικιλίας.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. THEMA - Λευκός
    THEMA - Λευκός 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Ασύρτικο, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    83%
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Ένα όμορφο και έντονο λευκό κρασί που μπήκε στη λίστα των Ελληνικών best-sellers με την αξία του. Δροσιστικό και ευχάριστο, με πεντακάθαρα λεμονάτα αρώματα και όμορφη οξύτητα, το λευκό Θέμα του Κτήματος Παυλίδη αναδεικνύει τις θαλασσινές γεύσεις του καλοκαιριού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. Serge Dagueneau - Pouilly Fume
    Serge Dagueneau - Pouilly Fume 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
    Βαθμολογία:
    88%
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Ένα όμορφα τυπικό Pouilly Fume από έναν μαιτρ του συγκεκριμένου είδους. Αρώματα του ιδιαίτερου terroir του Pouilly Fume, τέλεια οξύτητα και μεγάλη διάρκεια δίνουν ένα λευκό κρασί που προκαλεί αίσθηση τόσο σε αρχάριους, όσο και σε γνώστες.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  4. Χατζηβαρύτη - Mi
    Χατζηβαρύτη - Mi 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    22,90 €
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Η Χλόη Χατζηβαρύτη, το νέο αίμα του ομώνυμου οινοποιείου, έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές της σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχοντας αποκτήσει εργασιακή εμπειρία σε αρκετές οινοπαραγωγικές χώρες του κόσμου, επιστρέφει και βάζει την υπογραφή της στα νέα κρασιά του οινοποιείου. Η φιλοσοφία της είναι οι φυσικές προσεγγίσεις και εκφράζεται απόλυτα στην τριλογία κρασιών minimus. To mi είναι ένα εξαιρετικό βιολογικό Ασύρτικο, του οποίου ο χυμός μένει για δύο ημέρες με τα στέμφυλα, ζυμώνει εν συνεχεία με τις αυτόχθονες ζύμες σε παλιά δρύινα βαρέλια και εμφιαλώνεται χωρίς διαύγαση ή φιλτράρισμα. Ένα κρασί που θα σας κάνει να αγαπήσετε τα ΄φυσικά κρασιά’.
  5. Αμέθυστος - Sauvignon Blanc Fume
    Αμέθυστος - Sauvignon Blanc Fume 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Πιείτε το τώρα, 12% alc.
    Βαθμολογία:
    78%
    20,80 €
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Δημοφιλές λευκό κρασί που συνδυάζει τα φρέσκα φρουτώδη αρώματα της ποικιλίας με τις πικάντικες νότες που δίνει η παραμονή στο δρύινο βαρέλι. Το "πακέτο" ολοκληρώνει η όμορφη οξύτητα που το κάνει άκρως δροσιστικό και απολαυστικό.
  6. Fino Jarana
    Fino Jarana
     
    Ξηρός, Ήπιος, Palomino, Πιείτε το τώρα, 15% alc.
    17,10 €
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    To Sherry είναι ένα ενισχυμένο κρασί από την ποικιλία Palomino που συναντάμε στο τρίγωνο Jerez de la Frontera, Sanlucar de Barrameda και El Puerto de Santa Maria. To Fino ωριμάζει χωρίς να έχει επαφή με το οξυγόνο (βιολογική παλαίωση). Μετά την ολοκλήρωση της αλκοολικής ζύμωσης γίνεται αλκοολική ενίσχυση στο 15% και το κρασί μεταφέρεται προς ξεκούραση σε δρύινα βαρέλια τα οποία γεμίζουν κατά τα 4/5 αφήνοντας κενό χώρο στο βαρέλι. Στην επιφάνεια του κρασιού του κρασιού αναπτύσσεται ο μύκητας flor, ο οποίος δημιουργεί ένα συμπαγές προστατευτικό από το οξυγόνο πέπλο. Το κρασί ξεκουράζεται στο σύστημα sobretabla κι έπειτα θα περάσει στο σύστημα ανάμειξης solera περιμένοντας την εμφιάλωσή του.
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Πάσχα