Ανάσταση
Η μαγειρίτσα είναι το πιάτο που έχει την τιμητική του το βράδυ της Ανάστασης. Είναι μια συνταγή ή αλλιώς μία διατροφική επινόηση που θα μας προστατέψει από το στομαχικό σοκ της κρεατοφαγίας που ακολουθεί της νηστείας της Σαρακοστής.
Στη πραγματικότητα η μαγειρίτσα είναι μία σούπα. Αποτελεί αφενός ένα ‘μαλακτικό’ για το στομάχι αφετέρου μία μεταμοντέρνα λύση για το food waste καθότι με έναν τρόπο αξιοποιούνται τα ‘αναξιοποίητα’ μέρη των υλικών για το πασχαλινό τραπέζι.
Το οινικό της πάντρεμα όπως φαντάζεστε αποτελεί μία πρόκληση καθώς ενώ περιέχει κρέας και κανείς θα έλεγε ότι ‘διψά’ για ερυθρό κρασί, αυτό που κυριαρχεί στο πιάτο είναι το πράσινο στοιχείο που μας οδηγεί κυρίως σε λευκό κρασί. Το μόνο σίγουρο είναι πως η συνταγή της μαγειρίτσας χρειάζεται δίπλα της ένα κρασί με τουλάχιστον μέτριο σώμα και τραγανή οξύτητα για να παλέψουν πλάι στο λεμόνι και τη συνολική λιπαρότητα της κάθε μπουκιάς.
-
Rhombus 2023
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Ρομπόλα, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.4% alc.
14,60 € Φτάνει μέχρι 13,43 €Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοιΤο οινοποιείο Genilini ανανεώνει το κλασικό Rhombus ενώνοντας τη δυναμικότητα της Ρομπόλας με αυτήν του Ασύρτικου. Το αποτέλεσμα είναι ένα ιδιαίτερα εκρηκτικό ποικιλιακό δίδυμο, έτοιμο να κυριαρχήσει σε κάθε είδους ψαροφαγία. Νόστιμο και εξωστρεφές με μίνεραλ πινελιές και παιχνιδιάρικο νεύρο. -
Σπάνιες Γαίες, "Cara" 2022
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
17,40 € Φτάνει μέχρι 16,01 €Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοιΜία φινετσάτη έκφραση του Sauvignon Blanc από τους ιδιόκτητους ορεινούς αμπελώνες της Στροφιλιάς στον Aσπρόκαμπο της Κορινθίας, με γοητευτικό εξωτικό άρωμα και δροσερή οξύτητα. Ένα κρασί με υποδειγματική χρήση βαρελιών ακακίας, της οποίας τα αρώματα συνοδεύουν διακριτικά τα υπέροχα φρουτώδη και φυτικά στοιχεία της ποικιλίας. -
Δέκα - Λευκός 2015
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Semillon, Ugni Blanc, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
20,00 € Φτάνει μέχρι 18,40 €Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοιΠικάντικα πληθωρικό λευκό κρασί με σωστή την αρωματική παρουσία του βαρελιού και τέλεια οξύτητα. Από τις πιο ολοκληρωμένες και πλούσιες λευκές επιλογές που μπορεί να κάνει κανείς, για να απολαύσει ένα κρασί με προσωπικότητα, διάρκεια και αξιόλογη δυναμική παλαίωσης. -
Χατζηβαρύτη - Mi 2021
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
22,90 €Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοιΗ Χλόη Χατζηβαρύτη, το νέο αίμα του ομώνυμου οινοποιείου, έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές της σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχοντας αποκτήσει εργασιακή εμπειρία σε αρκετές οινοπαραγωγικές χώρες του κόσμου, επιστρέφει και βάζει την υπογραφή της στα νέα κρασιά του οινοποιείου. Η φιλοσοφία της είναι οι φυσικές προσεγγίσεις και εκφράζεται απόλυτα στην τριλογία κρασιών minimus. To mi είναι ένα εξαιρετικό βιολογικό Ασύρτικο, του οποίου ο χυμός μένει για δύο ημέρες με τα στέμφυλα, ζυμώνει εν συνεχεία με τις αυτόχθονες ζύμες σε παλιά δρύινα βαρέλια και εμφιαλώνεται χωρίς διαύγαση ή φιλτράρισμα. Ένα κρασί που θα σας κάνει να αγαπήσετε τα ΄φυσικά κρασιά’. -
Fino Jarana
Ξηρός, Ήπιος, Palomino, Πιείτε το τώρα, 15% alc.
17,10 €Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοιTo Sherry είναι ένα ενισχυμένο κρασί από την ποικιλία Palomino που συναντάμε στο τρίγωνο Jerez de la Frontera, Sanlucar de Barrameda και El Puerto de Santa Maria. To Fino ωριμάζει χωρίς να έχει επαφή με το οξυγόνο (βιολογική παλαίωση). Μετά την ολοκλήρωση της αλκοολικής ζύμωσης γίνεται αλκοολική ενίσχυση στο 15% και το κρασί μεταφέρεται προς ξεκούραση σε δρύινα βαρέλια τα οποία γεμίζουν κατά τα 4/5 αφήνοντας κενό χώρο στο βαρέλι. Στην επιφάνεια του κρασιού του κρασιού αναπτύσσεται ο μύκητας flor, ο οποίος δημιουργεί ένα συμπαγές προστατευτικό από το οξυγόνο πέπλο. Το κρασί ξεκουράζεται στο σύστημα sobretabla κι έπειτα θα περάσει στο σύστημα ανάμειξης solera περιμένοντας την εμφιάλωσή του.