Ανάσταση

Ανάσταση

Η μαγειρίτσα είναι το πιάτο που έχει την τιμητική του το βράδυ της Ανάστασης. Είναι μια συνταγή ή αλλιώς μία διατροφική επινόηση που θα μας προστατέψει από το στομαχικό σοκ της κρεατοφαγίας που ακολουθεί της νηστείας της Σαρακοστής.

Στη πραγματικότητα η μαγειρίτσα είναι μία σούπα. Αποτελεί αφενός ένα ‘μαλακτικό’ για το στομάχι αφετέρου μία μεταμοντέρνα λύση για το food waste καθότι με έναν τρόπο αξιοποιούνται τα ‘αναξιοποίητα’ μέρη των υλικών για το πασχαλινό τραπέζι.

Το οινικό της πάντρεμα όπως φαντάζεστε αποτελεί μία πρόκληση καθώς ενώ περιέχει κρέας και κανείς θα έλεγε ότι ‘διψά’ για ερυθρό κρασί, αυτό που κυριαρχεί στο πιάτο είναι το πράσινο στοιχείο που μας οδηγεί κυρίως σε λευκό κρασί. Το μόνο σίγουρο είναι πως η συνταγή της μαγειρίτσας χρειάζεται δίπλα της ένα κρασί με τουλάχιστον μέτριο σώμα και τραγανή οξύτητα για να παλέψουν πλάι στο λεμόνι και τη συνολική λιπαρότητα της κάθε μπουκιάς.

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

1 είδος

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Rhombus
    Rhombus 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Ρομπόλα, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.4% alc.
    Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοι
    Το οινοποιείο Genilini ανανεώνει το κλασικό Rhombus ενώνοντας τη δυναμικότητα της Ρομπόλας με αυτήν του Ασύρτικου. Το αποτέλεσμα είναι ένα ιδιαίτερα εκρηκτικό ποικιλιακό δίδυμο, έτοιμο να κυριαρχήσει σε κάθε είδους ψαροφαγία. Νόστιμο και εξωστρεφές με μίνεραλ πινελιές και παιχνιδιάρικο νεύρο.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Πάσχα